torstai 11. heinäkuuta 2013

Ihmevoide eli L'Oreal Nude Magique CC Cream

Vaikka olen pitkään ollut BB-voiteiden (enimmäkseen aasialaisten) kannattaja ja käyttäjä, CC-junasta olen jäänyt enkä omista yhtään CC-voidetta. Tai omistanut. Kunnes joku himotuskohtaus iski muutama päivä sitten lähi-Anttilamme kosmetiikkaosastolla ja minun oli vaan pakko saada L'Orealin Nude Magique CC Cream -voide. Se vihreä eli anti-redness.

Yleensä olen etenkin markettikosmetiikan suhteen aika harkitseva ja jos näen jonkun kiinnostavan tuotteen, kipitän ensin kotiin ja ryhdyn etsimään siitä arvioita blogeista ja muualta netistä. Usein myös päätän odottaa, että tuote tulee tarjoukseen - etenkin uudemmat tuotteet kun ovat aika usein mukana markettien tai tavaratalojen tarjouskampanjoissa.

No, nyt en ollut. Voide tuntui kädelle swatchatessa ihanan kevyeltä ja silottavalta ja väri kerrankin riittävän vaalealta. Ja koska ihoni on punertava ja ohut eli punoittaa kesällä entistä enemmän, vetosi tuo punaisen neutralointi minuun erityisesti. Lisäksi kesällä on kiva käyttää vähän kevyempää meikkipohjaa, joten nudelook vetosi minuun myös.

L'Oreal Nude Magique CC Cream Anti-Redness.

Joten pakkeli hyllystä, kassalla ja pikavauhtia kotiin, missä lähes syöksyin pesemään meikit pois ja levittämään uutta Nude CC:tä tilalle. Mutta mitä ihmettä, kasvoille levitettynä voide oli minulle aivan liian tumma. Siis mitä oikein oli tapahtunut, miten se oli kaupassa swatchatessa näyttänyt ihan hyvältä??

Koska en erityisemmin rakasta oranssinruskeaa kasvomeikkilookia kera valkoisen kaulan (jep, tosi monethan rakastavat), ajattelin, ettei auta muu kuin antaa puteli eteenpäin jollekin tummempihipiäiselle ystävälle. Harmitti kyllä vietävästi, sillä harvoin tulee tehtyä näin totaalisia hutiostoksia.

Päätin kuitenkin vielä tutkailla netin syövereitä ja lukea, mitä tästä L'Orealin CC-voiteesta on blogeissa kirjoiteltu. Ja onneksi päätin, sillä niin löysin Glitz & Glam -blogin Minnan postauksen, jossa kerrotiin, että sekä L'Orealin BB-voiteen että CC-voiteen tummuutta voi itse säädellä! Tässä linkki Minnan postaukseen tästä CC-voiteesta ja tässä linkki postaukseen BB-voiteesta, jossa kerrotaan BB-voiteen sävyn säätelystä.

Homma toimii niin, että koska voide sisältää värikapseleita (L'Oreal kutsuu näitä Smart Pigment Capsuleiksi, tosin suomalaisilla sivuilla puhutaan vain muuntautuvasta koostumuksesta), jotka hajoavat vasta iholla, voi sävyä säädellä säätelemällä sitä, miten paljon värikapseleita hajoaa. Eli jos voidetta hieroo voimakkaasti iholle, värikapseleita hajoaa paljon ja väristä tulee tumma. Jos taas voiteen levittää vain kevyesti painamalla, värikapseleita ei hajoa yhtä paljon ja sävy pysyy vaaleampana. Glitz & Glamin Minna neuvoo vaaleampaa sävyä haluavia käyttämään meikkisientä värin levittämiseen.

Tämä kuulosti (ja näytti) niin uskomattomalta, että oli tietenkin pakko heti kokeilla:

Suoraan tuubista puristettuna anti-redness-voide on vaaleanvihreää.

Vasemmalla voide sormin levitettynä, oikealla meikkisienellä.

Ja kyllä, ihme tapahtui! Kuten kuvasta näkyy, ero on melkoinen! Kuvassa olen laittanut voidetta aika reilun kerroksen, jotta ero näkyy kunnolla, kasvoille sitä ei tietenkään kannata ihan noin paksusti levittää. ^_^

Eli minun ei sittenkään tarvinnut heitää voiteella vesilintua (tai kaveria), vaan olen voinut ottaa sen käyttöön. Meikkisienellä levitettynä väri jää riittävän vaaleaksi ja sulautuu aika hyvin omaan ihonsävyyni. Voide peittää vain kevyesti, mutta punaisuutta se häivyttää minusta ihan kivasti ja muutenkin tasoittaa ihon sävyä. Virheitä se ei juurikaan peitä eli huokoset ja näpyt ynnä muut näkyvät edelleen aika hyvin.

Nimensä mukaisesti lopputulos on siis hyvin nude, sellainen my skin but better. Sopii hyvin kesään ja lomailuun, kun ei välttämättä halua näyttää ihan siltä omalta ihanan luonnolliselta itseltään, mutta ei meikatultakaan. L'Orealin brittisivuilla todetaankin, että "don't go naked, go nude". Minusta se kuvaa tätä CC-voidetta hyvin.

Yllättävää kyllä tämä L'Orealin Nude CC on toiminut minulla myös ilman puuteria, yleensä nimittäin joudun puuteroimaan aina, muuten naamani kiiltää voiteesta ja kelistä riippuen ajassa nanosekunti - tunti. Kovin kestävää pohjaa tällä ei ainakaan ohuesti levitettynä ja minun rasvoittuvalla ihollani saa, mutta ei kesämeikin tarvitsekaan kestää aamusta iltaan. Tämä on siis juuri sopiva kesälomatuote, arkena tätä tuskin käyttäisin, sillä esim. töissä haluan ihoni virheet paremmin piiloon. Jos iho on hyvässä kunnossa eikä kaipaa paljon peittoa, toimii tämä varmaan hyvin arkikäytössäkin.

Plussaa myös suojakertoimesta, joka tosin on vain 12 (L'Orealin Suomen-sivuilla muuten sanotaan, että suojakerroin olisi 20, onpa outoa!) eli aika kevyt. Sopii siis pilvisiin päiviin, auringossa makoillessa tai ylipäätään aurinkoisina päivinä ulkoiluun valitsen isompien suojakerrointen tuotteet.

Löytyykö muita tätä L'Orealin Nude Magique CC:tä kokeilleita? Mitä olette siitä tykänneet?

9 kommenttia:

  1. Hirmu hyvä kirjoitus!

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos ihanasta kommentista! Ja kiva, jos tykkäsit.

    VastaaPoista
  3. Testasin juuri tuotetta näytepaketista ja ainakin ensivaikutelma on hyvä. Ruskestusta on vielä kesän jäljiltä kevyesti ja ikää 47-v ja hyvin tasoittaa kasvojen ihoa ja sävykin tuntuu sopivalta. Kokeilemani BB-voiteet eivät ole minulle sopineet, tekevät ihosta ihan saharan erämaan mutta tuntuu, että tämä voide on sopiva kuivalle iholleni. Katsotaan miten päivän aikana käyttäytyy:) Ja kiitos tuosta vinkistä, miten sävyä saa muutettua:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, ja pidetään peukkuja, että voide toimii hyvin koko päivän! :-) On tosiaan ihan kätevää, että tuota sävyn tummuutta pystyy säätelemään, näppärää etenkin kun siirrytään kesästä talveen. Oletko muuten koskaan kokeillut aasialaisia BB-voiteita? Ne ovat aika erilaisia kuin nämä meikäläiset ja niistä voisi hyvin löytyä sopivia kuivemmallekin iholle.

    VastaaPoista
  5. Hyvin pysyi ja kesti koko päivän, vaikka tein monta tuntia rankkaa muuttosiivousta. Ei alkanut kiiltelemään myöskään eikä kasaantunut ikävästi juonteisiin. Tästä taisi tulla uusi suosikki iänikuisen Lumenen Double Stay-meikkivoiteen rinnalle :)

    VastaaPoista
  6. Itse olen käyttänyt sitä lilaa cc voidetta mikä näyttää tosi hyvältä, mutta huomasin että se jotenkin rupesi hapettumaan kasvoilla ja oli liian tumma, mutta kiitos vinkistä ja kiitos kun kerroit myös Minnan blogista! Kerkesi tulla jo paha mieli, että onko tämä suht kallis meikkivoide nyt joutumassa roskikseen.. Päiväni on pelastettu!

    VastaaPoista
  7. Sunshine, kiitos kommentista ja ihanaa kuulla, että postauksesta oli apua! Mulle kävi ihan samoin silloin kun itse ostin tuon vihreän cc-voiteen. Onneksi löysin Minnan postauksen, muuten se olisi mullakin joutunut roskiin. :-)

    VastaaPoista
  8. Joo, kallista Suomessa. Latviassa maksoi alta 7e. Toin muutaman putelin : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no onpa aika paljon edullisempaa kuin meillä! Hyvä löytö. :-)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!