keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

MUFE HD Concealer

Kylläpäs kesti, että sain tämän postauksen kirjoitettua. Ostin maaliskuussa Nizzassa käydessäni Sephorasta Make Up For Everin HD Concealer -peitaineen ja lupailin silloin kirjoitella tästä kokemuksia, kun olen tätä vähän ehtinyt käyttää. No, nyt aikaa on kulunut tovi ja kokemustakin on, joten täältä pesee. ^_^

Make Up Fpr Ever HD Concealer.

Make Up For Everin HD-peiteaineessa on kynämäinen pakkaus, ja väriä annostellaan kiertämällä kynän päästä. Toisessa päässä on silikoninen aplikaattori, jonka keskellä olevasta reiästä väri tulee ulos ja jolla värin voi myös levittää. Minä lisään värin suoraan kynästä silmänalusille pieninä pisteinä ja levitän värin sitten taputtelemalla sen kevyesti ihoon.


Olen kovasti yrittänyt tykästyä tähän peitevoiteeseen, mutta ei meistä vielä oikein kavereita ole tullut. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, tällä on nimittäin paljon hyviä ominaisuuksia. Ensinnäkin sävyjä on peräti 14, joten jokaiselle pitäisi löytyä omaan ihonsävyyn melko lailla täydellisesti sulautuva väri. Minä valitsin omani Sephoran myyjän avustuksella ja sävy on ollut kyllä nappivalinta. Sävy on 315 Ivory, se ei ole ihan kaikkein vaalein, mutta asteikon vaaleammasta päästä kuitenkin.

MUFEn HD Concealer -peitevoide myös peittää minusta varsin hyvin. Inhoan niitä peiteaineita, jotka jotenkin ihmeellisesti haihtuvat pois, kun niitä alkaa taputella silmänalusiholle. Tämä ei sitä tee.

Väri myös pysyy. Todella hyvin. Suorastaan kuin tauti. Vähän se tuppaa pakkautumaan silmänalusihon pieniin juonteisiin, mutta muuten se kyllä jämähtää paikalleen eikä tunnu päivänkään mittaan juuri haihtuvan iholta kuten monet muut peiteaineet. Tosin muualla iholla pysyvyys ei ole ihan yhtä hyvä, mikä varmaankin johtuu ihoni rasvaisuudesta. Mutta hankinkin tämän nimen omaan silmänalusiholle, joten se ei niin haittaa.MUFE HD Concealer suoraan putkilosta otettuna, vähän levitettynä
ja vähän enemmän levitettynä.

Mutta mutta. Sitten päästäänkin niihin ongelmiin. Silmänalusihoni ei ole erityisen kuiva, mutta tämä MUFEn peiteaine jotenkin kuivahti niin tiukasti ihoon kiinni, että iho muuttui kuivan paperimaiseksi. Jolloin se näyttää ryppyiseltä. Not the look I'm looking for. Näin kävi erityisesti keväällä, kun aloin käyttää tätä, kun iho oli talven jäljiltä vielä normaalia kuivempi. Kesän tullen ongelma on vähän helpottanut, muttei kokonaan hävinnyt.

Olen kokeillut sekoittaa tähän Estee Lauderin silmänympärysgeeliä, mikä on ollut toimiva kikka muiden silmänalustuotteiden kanssa, mutta tämä ei oikein suostunut sekoittumaan sen kanssa. Voisin tietty kokeilla sekoittaa tätä johonkin toiseen ohuempaan peitevoiteeseen tai vaikka meikkivoiteeseen. Mutta suoraan sanottuna se kuulostaa vähän työläältä ainakin noin normi arkiaamuja ajatellen.

Toinen ongelma on tuo pakkaus. Sen kanssa vaan yksinkertaisesti tahtoo mennä hermo. Ideana siis on, että kun kynän päätä kiertää, väriä tulee ulos tuosta pienestä reiästä, joka on kynän silikonisessa kärjessä. Mutta voi pojat, että sitä pitää odotella. Enkä nyt puhu mistään parin sekunnin viiveestä, vaan välillä näyttää vaan siltä, ettei mitään tapahdu ja luovutan ja otan käyttöön toisen peitevärin.

Olen yrittänyt ohittaa ongelman sillä, että otan kynän esille ja kierrän sitä heti kun aloitan meikkaamisen. Joskus tämä toimii ja väriä on tullut ulos siihen mennessä, kun sitä tarvitsen. Toisinaan taas mitään ei näytä tapahtuvan ja joudun ottamaan toisen peiteaineen. Yleensä kun avaan kynän seuraavana aamuna, on väri sitten tullut ulos. Periaatteessa voisin tietty käyttää sen tässä vaiheessa, mutta koska tämä kuivuu aika nopeasti eikä kuivahtanut väri levity kovin hyvin, mieluummin pyyhin sen pois ja aloitan homman alusta ja toivon parempaa onnea. Tämä tietty aiheuttaa sen(kin), että väriä menee helposti hukkaan, mikä tietenkin harmittaa sekin.

Voi tietenkin olla, että minulle on sattunut maanantaikappale, mutta jälkeenpäin olen lukenut, että samaa ongelmaa on muillakin. Tietenkin yksi vaihtoehto olisi rikkoa säiliö ja siirtää väri purkkiin, mutta pelkään, että se silloin kuivahtaa nopeasti käyttökelvottomaksi.

Mutta silti sanoisin, että ongelmistaan huolimatta tämä MUFEn HD-peiteväri on kelpo peiteväri ja sopinee erityisesti niille, jotka hakevat todella pysyvää peiteainetta silmänalusille. Myös peittävyys on mielestäni hyvä, samoin sävyvalikoima. Ehkä tämä sopii parhaiten niille, joilla silmänalusiho ei ole kovin kuiva ja joilla silmänalusiho on vielä siloinen, rypytön ja uurteeton.

Tein muuten tätä postausta varten testin: otin kynän esille ja käänsin väriannostelijaa. Nyt aikaa on kulunut yli puoli tuntia eikä väriä ole vieläkään tullut kynästä ulos. Kynä on kyllä ollut nyt kesäloman aikana pari viikkoa käyttämättä, mutta silti. Että en oikein tiedä, mitä minun ja tämän HD Concealerin yhteiselle taipaleelle käy. Kovasti haluaisin vielä yrittää, mutta en tiedä, onko meillä enää mahdollisuuksia. Kyllähän meikkituotteen käyttöä hieman hankaloittaa se, että sitä ei saa pakkauksesta ulos. Ehkä nyt kuitenkin aloitan sillä, että vien tämän kunnon pesulle, jos tuo annostelija on päässyt menemään tukkoon.

Edit. Käytin tämän nyt kunnon pesulla eli pidin vähän aikaa kuuman vesihanan alla ja näytin myös vähän saippuaa ja kynsiharjaa. Ja nyt annostelu toimii! Peiteväriä ei tarvitse odotella juuri lainkaan, vaan väri tulee kynästä ulos melkeinpä heti, kun kynän päätä kiertää. Eli oma analyysini on, että kynän annostelumekanismi yhdistettynä peiteaineen nopeahkoon kuivumiseen aiheuttaa sen, että annostelija voi mennä tukkoon, jolloin annostelu toimii huonosti tai lopulta ei ollenkaan. Aikaisemmin olin vain pyyhkinyt kynän silikoniaplikaattorin puhtaaksi, mutta näköjään kunnon vesipesu silloin tällöin on paikallaan.

Löytyykö muita tätä MUFEn peiteainetta kokeilleita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!