lauantai 10. marraskuuta 2012

I heart Sasa

Että mä rakastan nettishoppailua. No monestakin syystä, mutta yksi on tämä: Kun se paketti on tehnyt matkaa luoksesi useamman viikon, ei sitä enää tarkkaan muista, mitä oikein tuli ostettua. Se tunne on oikeasti kuin jouluna, kun sitten avaa paketin ja alkaa kuoria niitä tavaroita suojakääreistä. Ai tällainen! Ai niin tämä! Ostinko mä tämänkin? (Ja joskus (harvoin): Mikäs tämä on? ^_^)

Olen tehnyt parin viime vuoden aikana ahkerasti ostoksia Sasa.comista, joka on nykyään ehdottomasti yksi lemppari nettikauppani. Sasa on aasialainen kosmetiikkamyymäläketju, jolla on yli 250 myymälää ja myyntipistettä Aasiassa. Näiden lisäksi sillä on verkkokauppa, jossa on hyvin laaja valikoima tuotteita ja se toimittaa niitä kaikkialle maailmaan varsin kohtuullisin kuluin. Tuotteiden hintahaitari on laaja, mutta Sasalta löytyy todella paljon todella hyviä tuotteita todella edullisesti. Sasa myy aasialaisten merkkien lisäksi monia länsimaalaisia merkkejä, kuten Dioria, Estee Lauderia, Cliniqueta ja Maybelliniä, mutta minä ostan sieltä enimmäkseen aasialaista kosmetiikka. Tässä viimeisin saaliini:Tälle satsille tuli hintaa yhteensä noin 50 dollaria. Eikä toimituskuluja, sillä ostin nämä kampanjan aikana (siitä lisää tuolla vähän myöhemmin). Pakettia tosin joutui pari viikkoa odottelemaan, mutta ei sekään haittaa, hyvää kannattaa odottaa. =^.^=

Paketista löytyi ("noin" vasemmalta oikealle):
- Kanebo Oil Blotting Paper Super Absorbent (puuteripaperia)
- Sana Hadanomy Collagen Cream (kosteusvoide, on muuten 100 gramman jättipurnukka!)
- Suzuran Attirer Deluxe Puff (vanulappuja)
- Kuan Yuan Lian Aloe Lotion (kevyt kosteusvoide)
- Kai Hello Kitty -miniharja (kasvojenpesuun)
- C+M Anti-Blemish 3 in 1 Deep Purifying Cleansing Gel (puhdistusgeeli kasvoille)
- Kose Softymo White Cleansing Oil (puhdistusöljy kasvoille)
- My Scheming Amino Acids Cleansing Foam (puhdistusvaahto kasvoille) ja
- BeautyMate Super Oil-control Invisible Mask (kangasnaamioita).

Sasan postikulut Suomeen ovat tosiaan ihan kohtuulliset: 18 USD, jos ostokset maksavat alle 100 dollaria ja ilmaiset, jos ostoksia tekee yli 100 dollarilla. Itse olen usein ostanut yli sadalla dollarilla ja kerralla sitten vähän enemmän. Paketit ovat aina jääneet tulliin (varmaan siksi, että tulevat Hongkongista), joten olen maksanut niistä myös verot, mutta siltikin pidän hankintojani edullisina. Ja näitä ei vaan saa Suomesta.

Nyt Sasalle on alkanut ilmaantua kampanjoita, joiden aikana postikuluja ei tarvitse maksaa, jos ostokset jäävät alle jonkin yleensä huomattavasti pienemmän summan kuin sadan dollarin. Ainakin viime aikoina tuo summa on ollut 29 dollaria, ja näitä muutaman päivän kampanjoita on ollut varsin usein. Hyödynsin nimittäin itse sen tätä kuvan pakettia tilatessa ja ennen kuin tämä ehti saapua, oli vastaava tarjouskampanja taas käynnissä (ja minä tietenkin tilaamassa).

Näistä nyt saapuneista hankinnoista tuo Kosen puhdistusöljy ja BeautyMaten kangasnaamiot ovat nykyisin mun todellisia HG- eli Holy Grail -tuotteita. Myös puuteripaperit ovat ihan huippuja ja tarpeen mun helposti kiiltelevälle iholleni. Tykkään myös aasialaisista kasvovesistä ja seerumeista, jotka ovat todella kosteuttavia. Myös monet kosteusvoiteet sopivat mun iholleni paremmin kuin täältä meiltä saatavat: ne kosteuttavat hyvin, mutta ovat silti kevyitä eivätkä "liian hoitavia". Olen nimittäin oppinut, että jos kosmetiikkamyyjä sanoo tuotteen olevan hoitava, mun kannattaa pysyä siitä kaukana. Käytännössä kun se tuntuu yleensä tarkoittavan sitä, että tuotteessa on rasvaa, mikä taas ei vaan toimi, kun sitä rasvaa on naamassa omasta takaa ihan riittävästi.

Olen nyt ehtinyt kokeilemaan näistä tuotteista useimpia ja olen tykännyt kaikista tosi paljon. Okei, tuota Hello Kitty -kasvojenpesuharjaa en oikein voi sanoa toimivaksi, vaikka se söpö onkin. C+M Anti-Blemish 3 in 1 -puhdistusgeeli putsaa tehokkaasti, mutta ei kuivata ainakaan mun helposti rasvoittuvaa ihoa. My Scheming Amino Acids -puhdistusvaahto jättää ihon ihanan pehmeäksi, mutta putsaa silti hyvin. Suzuran Attirer Deluxe -vanulaput ovat isoja ja ihan mielettömän pehmoisia. Ajattelin säästää ne kasvovesi- yms. kasvokäyttöön, kynsilakkojen poisteluun en raaski niitä tuhrata (vaikka halpoja ovatkin).

Kuan Yuan Lian Aloe Lotion ja marraskuun taivas.
Kuan Yuan Lian on minulle näistä ainoa kokonaan entuudestaan tuntematon merkki. Se on kotoisin Taiwanista, ja tämä Aloe Lotion on hyvin kevyt, geelimäinen kosteuttava tuote. En edes sanoisi sitä kosteusvoiteeksi, sillä koostumus on hyvin vesimäinen. Itse asiassa aasialaisessa kosmetiikassa Lotion yleensä tarkoittaakin kasvovettä, jota tosin käytetään vähän eri filosofialla kuin täällä meillä: kun meillä kasvovesi on tarkoitettu puhdistuksen viimeistelyyn, ovat aasialaiset kasvovedet usein kosteutuksen ja hoitotuotteiden ensimmäinen vaihe. Okei, rajahan on hieno, sillä ovathan monet meikäläisetkin kasvovedet nykyään aika hoitavia, mutta ymmärrätte pointin. Sama paikka, eri perhe.

Joka tapauksessa aasialaisessa ihonhoidossa kasvoveden tehtävä on paitsi kosteuttaa (ja hoitaa muuten, usein mm. kirkastaa ja vaalentaa), toimia ikään kuin primerina sen jälkeen laitettaville hoitotuotteille, joita yleensä ovat seerumi ja kosteusvoide. Kasvoveden sanotaan auttavan näitä tuotteita imeytymään ihoon paremmin. Kuan Yuan Lianin Aloe Lotion toimii minusta parhaiten tällä tavalla, sillä se imeytyy ihoon ihan täysin ja tuntuu miellyttävältä, mutta kosteutusteho ei yksin ehkä riitä ainakaan näin talviaikaan. Toisaalta tätä voin laittaa huoletta BB-voiteen alle ilman pelkoa, että se alkaa sieltä puskea pintaan ja kiiltelemään. Eli päiväkäytössä BB-voiteen alla tämä kyllä riittää minulle ja voisi riittää kesällä jopa ainoaksi kosteuttajaksi ainakin joinakin päivinä. Käytän tätä myös iltaisin, mutta lisään päälle vielä seerumin ja kosteusvoiteen.

Mulla on muuten tarkoitus kirjoittaa oma postaus, jossa kerron vähän enemmän hurahduksestani aasialaiseen kosmetiikkaan ja omista suosikkituotteistani. Ja kertokaa, jos haluatte kuulla lisää jostakin tämän postauksen tai jostakin muusta tuotteesta. Entä onko teillä kokemuksia aasialaisesta kosmetiikasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!