maanantai 4. helmikuuta 2013

Merivettä kasvoille

Tein Sasalle vielä yhden tilauksen ennen vuodenvaihdetta ja nousevia tullimaksuja (tai siis laskevaa arvonlisäveron minimikantorajaa - että mä rakastan tätä selkeän soljuvaa ilmaisua, vähän samaa sarjaa kuin parin vuoden takainen geneerinen substituutio ^_^).

Niille, jotka eivät vielä ole tähän tiedonjyvään törmänneet, tiedoksi siis, että arvonlisäverolaki muuttui 1.1.2013 alkaen niin, että tavaran maahantuonnissa pienin perittävä arvonlisävero laski viiteen euroon. Tämä tarkoittaa, että arvonlisävero peritään, kun tavaroiden arvo ylittää 22 euroa, kun aikaisemmin raja oli 43,45 euroa. Aion kyllä jatkossakin shoppailla Sasalla ja muissa EU:n ulkopuolella sijaitsevissa nettikaupoissa ja maksaa sitten kiltisti veroni, mutta olipahan nyt hyvä syy tilailla vielä muutama pienempi paketti.

Mutta asiaan: Olin jo aikaisemmin katsellut Sasalla Ryuspa-nimisen japanilaisen merkin tuotteita ja joku niissä vetosi minuun, joten lisäsin ostoskoriin tämän tuotteen:

Ryuspa Fresh Marine Water.
Ryuspa Fresh Marine Water eli vapaasti suomennettuna raikasta merivettä. Ryuspan erikoisuus onkin syvänmeren vesi (deep-source seewater), jota saadaan Kumejiman saarelta Okinawalta Japanista. Syvänmeren vesi tuntuu olevan nyt jokin juttu kosmetiikassa, tai ainakin olen törmännyt siihen monissa aasialaisissa tuotteissa. Ryuspan mukaan Kumejiman syvänmeren veteen on kehittynyt 2000 vuoden aikana oma kemiallinen koostumus. Taiwanilainen Taiwan Yes taas kertoo pumppaavansa syvänmeren vettä 2200 jalan (n. 670 metriä) syvyydestä. Niin syvällä oleva vesi on säilynyt puhtaana saasteista ja lisäksi se sisältää mineraaleja ja muita ainesosia, joita voidaan hyödyntää niin ravintoaineena kuin ihonhoidossa.

Tämä Ryuspan kasvovesi on tarkoitettu rasvaiselle iholle ja/tai laajentuneille ihohuokosille. Sen sanotaan sisältävän erilaisia merileväuutteita ja vesiliukoista kollageenia, joiden pitäisi tervehdyttää ja kiinteyttää ihoa. Kasvovettä levitetään kasvoille joko vanulapulla tai suoraan sormin ja hierotaan ihoon.

Kuivaihoiselle en tätä suosittelisi, mutta omalla rasvaisuuteen taipuvaisella ihollani tämä kyllä toimii! Jopa siinä määrin, että en näin talviaikaan uskalla käyttää tätä päivittäin, sillä tämä tuntuu ainakin jonkin verran kuivattavan ihoa. Mutta näppyihin tämä tehoaa ja tekee ihosta sileän eli veikkaisin, että jotain (kemiallisesti) ihoa kuorivaa ainetta tämä sisältää, on se sitten tuota syvänmeren vettä tai jotain muuta. Kesämmällä varmasti kokeilen ottaa tämän aktiivisempaankin käyttöön.

Tykkään siis, koska:
 tehoaa näpyille
• tuntuu ylipäätään rauhoittavan rasvaista ihoa
• tekee ihosta sileän
• koostumus hieman geelimäinen (ei siis ihan täysin vesimäinen), joten voi levittää myös ilman vanulappua
• kohtalaisen hajuton eli tuoksu ei ainakaan häiritse
• plussaa kauniista pullosta.
Miinusta:
• kuivattaa ihoa aika rajusti etenkin useamman päivän käytön jälkeen, joten ei ehkä sovellu kuivaihoisille ja itsekin käytän tätä hieman harvemmin talviaikaan, kun iho kuivuu ja on muutenkin kovilla.
Sasalla 120 ml:n pullo maksaa noin 20 dollaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!