tiistai 26. helmikuuta 2013

Lempparit: Seche Vite

Lempparituotteiden esittely jatkuu tänään tuotteella, joka on lähestulkoon mullistanut mun elämäni. Tai ainakin kynsieni lakkaamisen. Kyseessä on pikakuivattava päällyslakka Seche Vite. Tiedän kyllä, että tätä Seche Viten pikakuivattajaa on hehkutettu jo kymmenissä ja taas kymmenissä blogeissa, mutta en vaan voi olla yhtymättä kuoroon. Se on vaan aivan loistava keksintö! Enkä oikein edes ymmärrä a) miten olen voinut lakata kynsiäni kaikki nämä vuodet käyttämättä sitä ja b) miten voisin enää lakata kynsiäni ilman sitä.

Seche Vite -pikakuivattaja. Parhautta.
Etusormi ja keskisormi: yksi kerros Seche Viteä,
nimetön ja pikkusormi: ei päällyslakkaa.

Voin sanoa, että kynsieni lakkaaminen siirtyi aivan uudelle tasolle, kun otin Seche Viten käyttöön viime syksynä. Ennen piti aina laskeskella, voiko kynnet lakata illalla niin, että ne ehtivät kuivua kunnolla, ja vaikka yritin jättää kynsien lakkaamisen ja nukkumaanmenon väliin vähintään pari kolme tuntia, ei ollut kerta tai kaksi, kun aamulla heräsin lakananjäljet kynsissä.

Come Seche Vite: Nyt voin lakata kynnet vaikka myöhäänkin illalla, sillä Seche Vite kovettaa kynnen pinnan niin nopeasti ja niin kovaksi, ettei pelkoa lakkausten tuhriintumisesta yöaikaan enää ole. Myös juuri laitetun lakkauksen pilaaminen sillä, että märän kynsilakan tökkää johonkin, on aika lailla jäänyt historiaan (täysin mahdotonta se ei edelleenkään tietenkään ole: kyllä Seche Vitelläkin sentään pari minuuttia lakan kovettamiseen menee. Eikä se tietenkään toimi ennen kuin sitä ehtii laittaa. ^_^).

Sen lisäksi, että Seche Vite tekee loistotyötä kynsilakan nopeassa kuivattamisessa, se tekee kynnelle ihanan kiiltävän ja kestävän pinnan. Valitettavasti sen teho ei tuossa demokuvassani tule kovin hyvin esiin, mutta ehkä vähän kuitenkin. Se myös kestää hyvin eikä minusta lähde repeilemään niin kuin jotkut päällyslakat saattavat tehdä.

Miksi en sitten ole hankkinut tätä aikaisemmin, vaikka olen lakkaillut kynsiäni ahkerasti jo parin vuoden ajan? Suurin syy, tai ainakin yksi suurimmista, on se, että monet bloggaajat ovat kertoneet Sechen kutistavasta vaikutuksesta. Eli monien bloggaajien mukaan kynsilakka kuivuessaan kutistuu Seche Viten vaikutuksesta niin, että kynnen kärki tulee helposti näkyviin ja näyttää siltä kuin manikyyri olisi jo kärjistä vähän kulunut. Nyt kun olen Seche Viteä käyttänyt jo useamman kuukauden ajan, täytyy sanoa, etten ole tätä ongelmaa omilla kynsillä havainnut. Tai jos kutistumista tapahtuu, on muutos ainakin niin pieni, ettei se minua häiritse. Tietenkin kynsilakka kannattaa aina (käytti Seche Viteä tai ei) vetää reilusti kynnen reunan yli, jotta se varmasti tulee kynnen kärkeen asti. Samalla mahdollinen kutistumisefekti minimoituu.

Monet ovat myös raportoineet Seche Viten nopeasta paksuuntumisesta heti kun pullo hupenee noin puolilleen. Minun pullostani on kulunut tähän mennessä noin neljäsosa, joten tästä en osaa sanoa vielä mitään. Toisaalta olen sitä mieltä, että tämä aine toimii niin loistavasti, että olen valmis hankkimaan uuden pullon ja heittämään vanhan pois, jos tähän ongelmaan törmään.

Jos jotain negatiivista Seche Vitestä pitää sanoa, niin se ei kyllä taida olla mikään myrkytön vaihtoehto. Ainakin se sisältää tolueenia, jota ns. three free -kynsilakat eivät sisällä (kaksi muuta ainetta, joita "myrkkyvapaat" lakat eivät sisällä, ovat formaldehydi ja DBP). Käsittääkseni tolueenin suurimmat haitat liittyvät höyryihin, joiden hengittäminen voi aiheuttaa mm. päänsärkyä, pahoinvointia jne. Yleensä oireet häviävät, kun altistus häviää, mutta pitkäaikainen altistuminen voi mahdollisesti aiheuttaa pysyviäkin vaurioita. En tosiaankaan ole tämän aiheen asiantuntija, mutta itse ainakin uskallan tämän tiedon kanssa elää - mutta hyvähän se on tiedostaa ja esim. huolehtia tuuletuksesta, jos Seche Viteä käyttää eikä ainakaan lakata sillä pienessä suljetussa tilassa, johon sitten jää pitkäksi aikaa.

Seche Viteä saa tietääkseni ainakin Kickseistä ja Stockmannilta sekä monista nettikaupoista, mm. Cesarshopista, Lookfantasticilta, Beautybaystä, Transdesignilta ja SaleNaililta. Hinta näillä myyjillä vaihtelee vajaasta neljästä dollarista reiluun 16 euroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!