sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Loput matkashoppailut

No niin, sitten vielä loput Nizzassa tehdyt ostokset, joita on kyllä huomattavasti vähemmän kuin reissussa tehtyjä kosmetiikkahankintoja, jotka esittelin täällä aikaisemmin. ^_^ Kaikenlaista ihanaa on silti tänäänkin luvassa!

Mekko: Comptoir des Cotonniers.

Mekko: Avant Premiere.
Nizzassa olivat alennusmyynnit parhaassa vauhdissa, jos minulta kysytään, eli juuri siinä vaiheessa, kun alennuksia on jo lisätty (nyt melkein kaikkialla alennusprosentit olivat 40 tai 50), mutta vielä ennen loppurysäyksiä, jolloin alennusta saa kyllä roimasti mutta tavaraa alkaa olla jo vähän niukasti.

Päädyin ostamaan peräti kaksi mekkoa. Olen enimmäkseen farkku- ja housutyttö, mutta tykkään myös tosi paljon mekoista, etenkin sellaisista arkikäyttöön sopivista tyyliin lisää vain legginsit/sukkahousut ja saappaat/korkkarit ja näytät hyvältä mutta et liian tällätyltä. Jotenkin en ole tällaisia mekkoja onnistunut täältä Suomesta viime aikoina löytämään, joten vähän riehaannuin tuolla Nizzassa, sillä siellä oli vaikka kuinka paljon kivoja, hauskoja, tyttömäisiä ja arkikäyttöönkin sopivia mekkoja. Oli myös ihanaa, kun mitoitukset olivat just eikä melkein. Olen nimittäin aika pienikokoinen ja suoraan sanottuna olen todella monta kertaa turhautunut täällä Suomessa, kun olen raahannut sovituskoppiin kasan mekkoja (tai muita vaatteita) pienimmässä löytämässäni koossa ja silti helma on 20 senttiä liian pitkä ja vaate roikkuu päältä. Enkä siis ole mikään epätavallisen pienikokoinen, vaan vain alle 160-senttinen ja normaalipainoinen.

Joten oli jotenkin aika vapauttavaa, kun se kokoa 34 oleva vaate oli täsmälleen sopiva ja mekon helma ei hiponut nilkkoja. Lisäksi näin lyhyenkin käynnin perusteella uskaltaisin sanoa, että Ranskassa naiset käyttävät enemmän hameita ja mekkoja ja vanhemmatkin naiset voivat pukeutua naisellisesti ja tyttömäisesti. Ns. tätityyliä, jota täällä meillä monet päälle kolmikymppiset ja etenkin keski-ikäiset naiset tuntuvat suosivan, näkyi siellä vähemmän. Toki ilmastokin varmasti vaikuttaa, onhan se helpompi käyttää mekkoja ja korkokenkiä, kun ei tarvitse miettiä, paleltuuko sitä ja pysyykö kadulla pystyssä.

Mutta siis takaisin mun ostoksiin ^_^ : ensimmäinen mekko on Comptoir des Cotonniersin sinivihreä neulemekko. Kuvassa se näyttää hassun leveältä, mutta on siis ihan normaalilevyinen. Tämä olisi saattanut jäädä multa kauppaan, mutta myyjä (ostin tämän CdC:n omasta myymälästä) ryhtyi ihanasti stailaamaan mua. Ensin nimittäin sovitin tätä vaan farkkujen päälle, mutta myyjä komensi mut laittamaan sovitussukkahousut (niillä tosiaan oli sukkikset sovituskopissa!) ja laittoi mulle sitten vielä vyön mekkoon ja toi kengätkin. Ja kyllähän mekko niin näytti paljon paremmalta. ^_^ Vyön päädyin sitten ostamaankin, ja vähän harmittaa, etten ostanut niitä sukkiksia, koska ne olivat i-ha-nat! Sellaiset paksut mustat, mutta ihanan pehmeät eivätkä kiristäneet mistään! No, sitten ensi kerralla. Comptoir des Cotonniersilla on muuten oma nettikauppa ja he toimittavat myös Suomeen. Käykää kurkkaamassa, jos kiinnostaa, siellä on vielä alet meneillään!

Toinen mekko on Avant Premiere -merkin kukallinen paitamekko ja siis niin ei mun normaalityyliä, mutta jokin tässä vaan vetosi ja päällä tämä kyllä näytti tosi kivalta. Eikä roikkunut! ^_^ Avant Premier -merkkiä on tarkemmin tunne, mutta sen vaatteet olivat aika edullisia ja tämäkin mekko maksoi alennettuna vain parikymppiä, joten uskalsin revitellä. =^.^=

Ja sitten vielä mun aarteet:

Repetton balettitossut.


Degas'n balettitossut.
Repetto on mun mielestä yksi ihanimmista ranskalaismerkeistä ja tälläkin reissulla kävin ihailemassa Repetton ballerinoja ja jopa sovitin sellaisia. Silti en vielä(kään) raaskinut niitä ostaa. Mutta Repettohan tekee myös balettitossuja ja muita balettivaatteita. Itse asiassa ballerinakengät ovat saaneet alkunsa Repetton balettitossuista. Repetto nimittäin teki 1950-luvulla kengät Brigitte Bardot'lle elokuvaan Ja Jumala loi naisen, ja näin elokuvan myötä syntyi kaksi legendaa: Brigitte Bardot ja ballerinakengät.

Edellistä Nizzan-reissuamme varten selvitin, onko Nizzassa Repetton balettitossuja myyvää tanssitarvikeliikettä. Sellainen löytyi ja kävin ostamassa sieltä elämäni ensimmäisen Repetton balettitossut (onneksi myyjä puhui hyvää englantia, ranskaksi balettitossujen ostaminen olisi voinut olla turhan vaikeaa, vaikka sanastoa harjoittelinkin valmiiksi!). Nyt nuo ekat Repettoni alkavat olla sen verran kuluneet, että oli aika hankkia niille seuraaja.

Suunnistin siis taas samaan liikkeeseen. Ilmeisesti se on kuitenkin lopettamassa Repetton tuotteiden myynnin, sillä sieltä löytyi enää mustia tossuja. Tossut ovat kuitenkin olleet niin hyvät, että halusin ne. Ja arvatkaa mitä? Ne maksoivat viisi euroa! Nyt minulla sitten on elämäni ensimmäiset mustat balettitossut. (Olen jossain kuullut sellaisesta ihmeellisestä ajatuksesta, että aikuisbaletissa pitäisi käyttää vain mustia tossuja. Minä en sitä ymmärrä ollenkaan: miksi ihmeessä? Minulla onkin ollut tähän asti vain valkoisia ja erilaisia vaaleanpunaisen ja persikan (=nuden) sävyisiä tossuja.)

Odotellessani myyjän vapautumista hypistelin hyllyssä olevia Degas'n vaaleanpunaisia tossuja ja päätin sitten sovittaa niitäkin. Ne ovat ihanan paksua ja pehmeää materiaalia ja lisäksi nuo roosanväriset pohjan nahkapalat ovat vaan aika ihana yksityiskohta. Koska nämä sopivat jalkaani hyvin, päätin ostaa nekin. Balettitossujen ostaminen on siinä(kin) mielessä ihan mukavaa hommaa, että ne eivät ole hirveän kalliita. Nämä kahdet laadukkaat tossut maksoivat yhteensä 38 euroa. Kärkitossut ovat tietenkin asia erikseen, mutta niistä minä vasta haaveilen.

Degas ei ollut minulle ennestään tuttu merkki, mutta kotiin päästyä vähän tutkailin asiaa netistä ja selvisi, että merkin ovat perustaneet Pariisin oopperan baletin tanssijat ja se valmistaa tossuja ja vaatteita Pariisin oopperan balettikoulun oppilaille. Hyvässä seurassa siis ollaan. ^_^

Nyt tossut vaa odottavat, että saisin niiden kuminauhat ommeltua, ja sitten ne pääsevätkin käyttöön. Olen jostain syystä tosi laiska ompelemaan mitä tahansa, oli kyse sitten balettitossujen nauhoista tai irronneesta napista, mutta nyt voisin omistaa hetken loppupäivästä siihen puuhaan.

Ja hei, täällä näkyy muuten juuri nyt vähän aurinkoa! Ihanaa sunnuntain jatkoa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!