torstai 21. helmikuuta 2013

Gucci Milanon muotiviikolla

Olen seurannut tämän talven/kevään muotiviikkoja aika satunnaisesti, lähinnä Tyylitietotoimisto-blogin kautta ja lueskelemalla silloin tällöin Style.comin näytösraportteja. Eilen keskiviikkona kuitenkin "uhrasin" muutaman minuutin työpäivästä ja katsoin Ellen nettisivuilta livelähetyksen Guccin muotinäytöksestä Milanon muotiviikoilla (jos missasitte livelähetyksen ja näytös kiinnostaa, video on edelleen nähtävissä Ellen nettisivuilla). Gucci on yksi ehdottomista lempimuotitaloistani, joka ehkä viime vuosina on jäänyt hieman varjoon tai ei ainakaan ole ollut niin näyttävästi muotimaailman ja designtalojen hypetyksen kärjessä kuin monet muut, mutta minusta Guccin tyyliin ja tyylitajuun voi aina luottaa. Eikä Gucci nytkään pettänyt, syksyn 2013 ready-to-wear-mallisto oli minusta suorastaan henkeäsalpaavan upea.

Ja se asenne! Gucci marssitti catwalkille upean vahvan, suorastaan dominahenkisen naisen, joka oli puettu mm. mustaan nahkaan ja überkapeisiin ja -korkeisiin korkoihin.
Gucci ready-to-wear syksy 2013. Kuvat Style.com.

Tuo kolmannen kuvan Karlie Klossin look on yksi lemppareistani, minusta siinä jotenkin kiteytyy hyvin koko kokoelman ydin. Musta mekko on aika yksinkertainen, ja mustaa nahkaa on aksentteina vyössä, laukussa ja saappaissa. Kokonaisuus on todella vahva ja Karlie Klossin ilme on kuvassa aivan loistava.

Mitkä korot!
Iltapuvut taas läikehtivät huikaisevan upeissa jalokiviväreissä, jotka olivat yhtä aikaa tummia ja säkenöivän hehkuvia. Puvut henkivät vahvasti paratiisilintujen ja riikinkukkojen tunnelmaa, paikoin ihan kirjaimellisesti, sillä pukuja oli koristeltu höyhenin.Gucci ready-to-wear syksy 2013,. Kuvat Style.com.

Pidin tosi paljon tuossa keskimmäisessä kuvassa olevasta housupuvusta (tai ehkä se on haalari, en ole varma). Sen alaosan kangas oli aivan hengästyttävän upea, se suorastaan hohti valoa, ja mallin (Karlie Kloss jälleen) jalat näyttivät noin viisi kilometriä pitkiltä, kuten kuvastakin näkyy. Kaiken kaikkiaan iltapuvut olivat minusta kuin moderni tulkinta Tuhannen ja yhden yön tarinoista, 2010-luvun Scheherazade.

Jos jotain miinusta pitää keksiä, niin turkisten käyttö, sillä itse en hyväksy niiden käyttöä ja toivoisin, että suunnittelijat ja muotitalot näyttäisivät esimerkkiä ja lopettaisivat niiden käytön kokonaan.

Tätä lukuun ottamatta täytyy sanoa, että Guccin kokoelma oli minusta aika lailla täydellinen. En ehkä rakastunut jokaiseen näytöslavalla nähtyyn vaatekappaleeseen (moniin kyllä!), mutta ennen kaikkea pidin näytöksen teemasta ja tunnelmasta ja Guccin näytöksen naisesta. Itse asiassa salaa haluaisin olla juuri tuollainen Gucci-nainen: vahva, jäätävän itsevarma ja häikäisevän upea. Ehkä vielä jonain päivänä uskaltaudun hankkimaan sen mustan nahkaisen kynähameen. Ja vielä käyttämään sitä. ^_^

Oletteko te lukijat seuranneet muotiviikkoja? Jos olette, kenen näytökset tai lookit ovat sytyttäneet tai onko toisaalta ollut pettymyksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!