maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kynnet kuntoon - miten kävi?

Kerroin teille täällä blogissa huhtikuun lopulla kynsieni kurjasta kunnosta, mistä syytän isolta osalta pitkää ja kylmää talvea, vaikka toki kuntoon moni muukin asia vaikuttaa. Aloitin tuolloin kynsien pelastamiseksi kuntokuurin, jossa ykkösaseena oli Nailtiques Formula 2 -kynnenvahvistaja. Lisää Formula 2:sta sekä kynsieni karmaisevan lähtötilanteen voi käydä kurkkaamassa täältä.

Ja tietenkin ajatukseni oli, etten muuten vaan järkytä teitä lukijoita hurjilla kynsikuvillani, vaan halusin myös esitellä, miten hoito kynsiin tehoaa. Alun perin tarkoitukseni oli postailla tänne väliaikatilannetta, mutta koska muut kiireet ovat syöneet tehokkaasti aikaa bloggaamiselta, en ole ehtinyt sitä(kään) tekemään. Mutta kuvia sentään matkan varrelta on.

Tältä kynnet näyttivät, kun tehokuuria oli takana kaksi viikkoa:

Oikean käden kynnet kahden viikon kuurin jälkeen.

Ja vasemman käden kynnet.

Ei edelleenkään täydellisen upeat, mutta parannusta lähtötilanteeseen silti selvästi.

Ja tältä kynnet näyttävät nyt, reilun viiden viikon kuntoutuksen jälkeen:

Oikean käden kynnet reilun viiden viikon jälkeen.

Ja vasemman käden kynnet viiden viikon jälkeen.

Eli onhan tuo ero aika huima, varsinkin jos uskallatte käydä katsomassa kynsiä lähtötilanteessa. Ja täytyy sanoa, että olen itsekin yllättänyt tuloksista. Vaikka odotin (ja toivoin!) parannusta, en uskonut, että mikään aine pystyy kovin suuria muutoksia saamaan aikaan. Mutta näköjään pystyy. Oli myös hyvä, että tein tästä seurantaa teille lukijoille, sillä ilman kuvia tuskin olisin itsekään uskonut, kuinka huima ero on. Toki tänä aikana sää on lämmennyt ja pakkaset loppuneet ja lisäksi olen öljynnyt ja rasvannut kynsiä ja käsiä, mutta silti.

Käytin Nailtiques Formula 2 -hoitolakkaa ensin kolme viikkoa pelkästään niin, että lisäsin joka päivä lakkaa yhden kerroksen ja aina viikon välein poistin koko hoidon ja aloitin kierroksen alusta. Sen jälkeen olen käyttänyt Nailtiquesia aluslakkana eli laittanut sitä yhden kerroksen ja päälle värilakkaa. Lakat olen vaihtanut kolmen neljän päivän välein.

Parhaiten tämä Nailtiquesin hoitoaine toimii minusta kynnen vahvistajana. Omat kynteni eivät lähtötilanteessakaan olleet erityisen hennot tai heikot, mutta nyt ne ovat todella vahvat ja tukevat. Suurin ongelmani liuskoittuminen ei ole poistunut aivan kokonaan, mutta kynsilevyt ovat nyt aika tiiviisti yhdessä ja uskon, että kunhan nuo vanhat liuskoittumat kasvavat ulos, pääsen siitäkin ongelmasta eroon, jos en ihan kokonaan niin ainakin paljon. Lisäksi kynnet ovat nyt niin vahvat, että ne kestävät jopa sellaisissa kohdissa, joissa osa kynnestä on liuskoittunut pois.

Myös kynsien kärkien katkeilu on loppunut ja kaiken kaikkiaan kynnet ovat alkaneet saada pituutta. Etenkin oikeassa kädessä kynnet eivät lopputalvesta enää ehtineet kasvaa yhtään, kun ne koko ajan katkeilivat tai liuskoittuivat pois, mutta nyt tilanne on toinen. Nyt jopa sain viilailla pituudesta useamman millin pois.

Kosteutta kynnet kaipaavat edelleen ja siihen paras apu taitaa olla kynsiöljy ja käsien rasvaaminen. Yritänkin nyt öljytä ja rasvata käsiä ja kynsiä mahdollisimman ahkerasti. Ja kuten jo sanoin, tietenkin pakkasten loppuminen ja kesän tulo auttaa paljon ja näkyy suoraan kynsien kunnossa.

Olen siis todella tyytyväinen Nailtiquesin Formula 2:n aikaansaannoksiin ja aion käyttää sitä jatkossakin ainakin kausittain aluslakkana ja tarpeen mukaan myös pidempinä tehokuureina. Suosittelisin sitä erityisesti niille, joilla on heikot, pehmeät ja ohuet kynnet, sillä minusta se toimii parhaiten juuri vahvistamalla kynsiä. Jos kynnet ovat kovin kuivat ja sen takia hauraat, voi parempi apu löytyä jostakin muusta hoitoaineesta. Liuskoittumiseenkin tämä auttoi minulla hyvin, vaikka tietenkin kestää aikansa, että liuskoittumat kasvavat kokonaan pois.

Ostin oman Nailtiques Formula 2:ni Transdesignilta, mutta valitettavasti sitä ei tällä hetkellä näytä olevan siellä saatavilla. Käsittääkseni Nailtiquesia pitäisi kuitenkin löytyä kohtuullisen hyvin täältä meiltäkin (luulisin?) ja ainakin sitä näyttää olevan sekä Lookfantasticin että BeautyBayn valikoimissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!