torstai 26. syyskuuta 2013

Lempparit: Redken All Soft

Tänään lempparitesittelyssä yhden tuotteen sijasta kolme, sillä tykkään näistä kaikista niin paljon, etten osannut valita vain yhtä.

Redken All Soft -hoitoaine, -shampoo ja -hiusnaamio.

Kyseessä on Redkenin All Soft -perheen shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio. Kaikki kolme ovat olleet luottotuotteitani jo monen vuoden ajan ja voin luvata, etten näistä ihan helpolla luovu! Kylppärissäni vierailee aina erinäisiä muitakin shampoita, hoitsikoita ja naamioita, mutta näihin palaan aina. Ja näitä pitää aina löytyä kotoa ja mielellään vielä varaputelit jemmasta, sillä mitkään muut tuotteet eivät toimi tukassani yhtä hyvin.

Hiukseni ovat luonnostaan vähän luonnonkiharat tai taipuisat ja hiuslaatuni on aika pehmeä ja sellainen, että hiuksesta tulee helposti vähän pörröinen. Kun lisäksi vielä värjään hiuksiani säännöllisesti, syntyy sellainen yhtälö, että hiukseni kaipaavat kosteutta, kosteutta ja vielä kerran kosteutta. Ja Redkenin All Softit hoitavat homman ainakin tähänastisen kokemukseni perusteella parhaiten.

Sarjan tuotteiden luvataan kosteuttavan ja tekevän hiuksista pehmeät avokadoöljyn, proteiinien ja aminohappojen avulla, ja hiuksista pitäisi tulla pehmeät, helposti hallittavat ja kiiltävät. Kerrankin voin sanoa, että lupaukset myös täyttyvät. Katsotaanpas näitä vähän tarkemmin.

Redken All Soft -shampoo.

Redkenin All Soft -shampoo lupaa ylellistä pehmeyttä kuiville ja hauraille hiuksille. Shampoo on paksun kermaista ja siinä on kevyt ehkä vähän mantelimainen tuoksu. Shampoo on myös todella riittoisaa ja pienellä määrällä tukan saa pestyä puhtaaksi. Tämä siis pesee tehokkaasti, mutta ei liikaa eli hiukset eivät jää rutisevan puhtaiksi, vaan niistä tulee ihanan pehmeät ja sileät. Joskus laiskuuksissani jopa jätän hoitoaineen väliin, sillä tämän kanssa uskallan sen tehdä. Siloittava teho taitaa kyllä perustua paljolti silikoneihin, joita tämä käsittääkseni sisältää, mutta minua se ei haittaa, sillä minun tukkani ihan oikeasti tarvitsee silikonien siloittavaa vaikutusta. Tämä ei kuitenkaan latista eikä tee hiuksista raskaan tai tahmean oloisia, vaan lopputulos on pehmeä ja kevyt.

Redken All Soft -hoitoaine.

All Soft -sarjan hoitoaine on shampoon tavoin paksua ja riittoisaa ja siinä on samanlainen kevyt tuoksu. Hoitoaine lupaa silottaa, selvittää, ravita ja hillitä sähköisyyttä, ja ainakin kaksi ensimmäistä lupausta se minusta täyttää todella mallikkaasti. Voin sanoa, että tämä on kirkkaasti paras koskaan käyttämäni hoitoaine. Hiuksista tulee pehmeät ja sileät ilman, että tukka latistuisi tai siitä tulisi raskas. Vaikka hiuslaatuni on pehmeä ja pörröinen, minulle tulee todella harvoin takkuja ja uskaltaisin sanoa, että se on ainakin osittain tämän hoitoaineen ansiota. Useimmissa muissa hoitoaineissa joko tehot eivät riitä tai sitten ne lähmäävät tukan ja se tuntuu - ja pahimmillaan myös näyttää - nopeasti likaiselta.

Luulin, että tämänkin teho perustuu lähinnä silikoneihin ja niiden siloittavaan vaikutukseen, mutta kun tutkailin asiaa tätä postausta varten, minulle selvisi, että Redken on uudistanut All Soft -sarjan koostumuksia suht hiljattain eikä hoitsikka enää sisällä silikonia. Minä en ollut koostumuksen muutosta edes huomannut, joten todella vakuuttavaa! Shampoo sen sijaan tosiaan näyttäisi edelleen sisältävän silikonia.

Redken All Soft Heavy Cream -naamio.

Sarjan kolmas luottotuotteeni on Heavy Cream -hiusnaamio, jota Redken kuvailee syvähoitavaksi tehostenaamioksi, joka antaa maksimaalista kosteutusta, hoitoa ja kiiltoa kuiville ja hauraille hiuksille. Minun incinlukutaidolla en ainakaan löytänyt tästäkään silikonia, mutta satavarmasti en uskalla sitä luvata. Joku viisaampi ja inceihin paremmin perehtynyt osaa varmaan asian varmistaa.

Joka tapauksessa tämä siis levitetään pesun jälkeen pyyhekuivaan tukkaan ja annetaan vaikuttaa 5 - 15 minuuttia. Minä usein käytän tätä käydessäni saunassa, jolloin pesen tukan, levitän naamion, kiedon hiukset pyyhkeeseen ja menen löylyyn. Lopputuloksena on superpehmoinen ja siloinen tukka. Toisaalta tämä toimii hyvin lyhyemmälläkin vaikutusajalla, ja joskus käytän tätä hoitsikan tapaan vain lyhyen aikaa, ja tämä toimii minusta niinkin.

Suosittelen Redkenin All Soft -kolmikkoa
 niille, joiden hiukset kaipaavat tehokasta kosteutusta
 luonnonkiharalle ja -taipuisalle tukalle (koska se yleensä kaipaa kosteutta)
 pehmeyttä ja sileyttä kaipaaville.

En välttämättä suosittele näitä
 niille, joilla hiukset ovat hyvässä kunnossa ja joiden tukka voi liian hoitavista tuotteista lässähtää
 shampoota en suosittele silikonia vältteleville, sen sijaan hoitoaineessa silikonia ei pitäisi olla eikä (minun tulkintani perusteella) myöskään naamiossa
 todella tarkan markan ihmisille, sillä Redkenin tuotteet eivät ole ihan ilmaisia.

Redkenin tuotteita saa ainakin kaupungeista aika hyvin, sillä niitä saa monista kampaamotuotteita myyvistä paikoista (mm. Stockmann, monet kampaamot). Itse tilaan Redkenini yleensä nettikaupoista, joista näitä saa huomattavasti edullisemmin, sillä Suomessa hinnat taitavat lähteä reilusti yli 20 eurosta. Esim. Lookfantasticilla shampoo maksaa tällä hetkellä reilut 11 euroa, naamio noin 19 euroa ja hoitoaine vähän yli 12 euroa. Nämä ovat myös todella riittoisia eli nämä kestävät käytössä pidempään kuin monet halvemmat tuotteet, mikä minusta kannattaa muistaa, kun hintaa arvioi.

Löytyykö muita Redken-faneja? Oletteko kokeilleet jotain näistä All Soft -tuotteista?

Aikaisemmat Lempparit-sarjan postaukset löytyvät lempparit-tunnisteen alta.

6 kommenttia:

  1. On hoitoaineessakin silikoneja :) -cone tai -xane päätteiset ainesosat ovat silikoneja.

    VastaaPoista
  2. On vai? Mä yritin tavata tuota inciä, mutten vaan keksi sitä. Mikä se näistä on, jos osaisin vaikka jatkossa tunnistaa itsekin :-) eli tässä hoitoaineen koko inci:

    aqua/water, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, elaeis guineensis oil/palm oil, cetyl alcohol, isopropyl alcohol, stearamidopropyl dimethylamine, octyldodecanol, sodium pca, parfum/fragrance, citric acid, chlorhexidine dihydrochloride, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, arginine, hydrolyzed soy protein, hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol
    (ja toivottavasti ei tullut kovin paljon kirjoitusvirheitä).

    VastaaPoista
  3. Olen käyttänyt hoitoainetta joskus useita vuosia sitten pullollisen. Shampoota en ole uskaltanut kokeilla, koska olen lukenut niin monta käyttökokemusta siitä, että se saa päänahan kutiamaan. Minulle on tullut lapsena Fructiksen käytöstä päänahkaongelmia, joten koitan vähän vältellä silikonioverloadia sen suhteen. Hoitsikka oli ainakin silloin erittäin siloittava ja riittoisa. Ihmettelinkin jo että en voi uskoa sen olevan nykyään silikoniton, mutta Duvessa taisikin jo asiaa valottaa.

    VastaaPoista
  4. Kaisuli, mulla shampoo ei onneksi ole aiheuttanut mitään kutinaa, vaikka olen sitä monta vuotta käyttänyt, mutta toisaalta minulla ei ole ollut mitään ongelmia silikonien kanssa. Ja hämmästyin itsekin tuota hoitsikan uutta silikonitonta koostumusta, mutta törmäsin siihen useammassakin paikassa netissä. Laitoin incin tuohon nyt vielä ylle, te incilukutaitoiset saatte siitä varmaan selvyyden. :-) Ja täytyy korjata asia tekstiin, jos näin tosiaan on.

    VastaaPoista
  5. Netissä on eri ainesosat tuolle hoitoaineelle: Aqua/water, stearyl alcohol, behen-trimonium chrolride, cetyl alcohol, amodimethicone, elaeis guineensis/palm oil, stearamidopropyl dimethylamine, glycerin, parfum/fragrance, octyldodecanol, citric acid, PPG-5-ceteth-20, olea europaea/olive fruit oil, camelina sativa/camelina sativa seed oil, methylparaben, persea gratissima/ avocado oil, tridecth-6, oleth-10, myristyl alcohol, synthetic flourphlogopite, disodium cocoamphodipropianate, chlorhexidine dihydrochloride, lecithin, CI 77891/titanium dioxide, cetrimonium chloride, silk amino acids, CI 77491/iron dioxides

    Näköjään tuo stearamidopropyl dimethylamine on silikonin sijaan käytettävä. Onkohan ne muuttaneet tuota sisältöä jossain vaiheessa? Väärä hälytys siis :D

    VastaaPoista
  6. Duvessa, mistä löysit nuo ainesosat netistä? Mä en nimittäin niitä löydänyt Redkenin Suomen- enkä jenkkisivustolta. Ja juu, kuten tuossa postauksessa jo kirjoitin, niin näin oon ymmärtänyt, että koostumuksia on tosiaan muutettu. En sitten tiedä, onko tämän koostumuksen hoitsikkaa esim. täältä Suomesta saatavissa, oon tämän omani ostanut muistaakseni Lookfantasticilta tai Feeluniquesta.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!