torstai 11. huhtikuuta 2013

Lempparit: Skin79 Super Plus Beblesh Balm

Olen täällä blogissa maininnut useammankin kerran, että olen vannoutunut aasialaisten bb-voiteiden kannattaja ja että kestosuosikkini on korealaisen Skin79:n bb-voide, jota olen käyttänyt jo pari vuotta. Joten kyllähän se nyt ansaitsee oman postauksensa.

(Much loved) Skin79 Hot Pink Super Plus Beblesh Balm.

Tämä kuvassa oleva pullo on ollut minulla käytössä jo jonkin aikaa ja kuten näkyy, se onkin jo vähän käytössä kulunut: Super+ Beblesh Balm -tekstin alla on alun perin ollut kaksi isoa B-kirjainta, mutta ne ovat jo kuluneet pois. Jos oikein tarkkaan katsoo, voi niistä nähdä kuvassa häivähdyksen. ^_^


Tämä tulee siis pinkissä 40 gramman pumppupullossa, jota on helppo ja siisti käyttää. Ainoa miinus pakkaukselle on, että siitä ei voi päätellä, koska tuote loppuu. Eikä ehkä ihan paras mahdollinen matkoilla, sillä pumppua ei saa lukittua, mutta on tämä minulla reissuissakin kulkenut ilman suurempia sotkuja.

Skin79 on itse asiassa ensimmäinen merkki, jonka bb-voiteita olen edes kokeillut. Ostin aikoinaan testiin merkin neljän minikokoisen bb-voiteen pakkauksen, joista tämä hot pink oli yksi. Tykästyin tähän niin paljon, että ostin täysikokoisen pullon, ja siitä lähtien tämä on ollut vakkarituotteeni. Toki olen muitakin bb- ja meikkivoiteita välillä ostanut ja niitä käytän, mutta tätä pitää aina löytyä ja tähän aina palaan kerta toisensa jälkeen.

Itse voide näyttää tältä, alempana kevyesti (ei siis kokonaan) levitettynä.

Tätä bb-voidetta, kuten aika monia muitakin aasialaisia bb-voiteita, on vain yhtä sävyä. Minua se ei haittaa, sillä sävy käy vaaleaan ihooni hyvin ja eipähän tarvitse arpoa, minkä sävyn valitsisi, kun näitä ei oikein pääse ensin testailemaan. Suoraan pullosta otettuna voiteessa on vähän harmahtava sävy, joka minusta kuitenkin häviää, kun voiteen levittää. Tuossa kuvassa olen siis jättänyt voiteen aika paksuksi, jotta sen näkee kuvassa. Kunnolla levitettynä tämä sulautuu aika lailla täydellisesti ihoon eikä jätä yhtään pakkelimaista pintaa.

Ja silti tämä peittää hyvin ja antaa iholle tosi kauniin ja terveen sävyn. Lopputulos ei ole matta, vaan iho jää hieman hohtavaksi - dewy-sanaa usein näkee käytettävän ulkomaisissa blogeissa, miten sen nyt suomeksi sanoisi - kostea? ^_^ Kaiken kaikkiaan tosi luonnollinen, mutta silti tämä peittää hyvin ihon pienet virheet ja punoituksen. Myös pysyvyys on hyvä ja minusta tämä pysyy siistinä helposti tuollaiset 8 - 10 tuntia. Ainoastaan jos haluan varmasti pysyvän meikkivoiteen koko päiväksi valitsen tämän sijaan mieluummin meikkivoiteen. Tosin minusta tämä pesee pysyvyydessä monet meikkivoiteetkin.

Jos nyt lyhyesti pitäisi sanoa, miten länsimaiset ja aasialaiset bb-voiteet eroavat toisistaan, niin minusta aasialaiset bb-voiteet muistuttavat enemmän meikkivoiteita ja niissä on lisäksi erilaisia hoitavia ominaisuuksia, kun taas länsimaiset bb-voiteet ovat ennemmin sävyttäviä päivävoiteita, joiden peittävyys on aika kevyt. Ehkä eniten näissä meillä myytävissä bb-voiteissa kuitenkin ärsyttää värivalikoima: sävyt ovat yleensä tosi tummia eli vaaleinkin sävy on meikäläiselle liian tumma, enkä minäkään sentään mikään albiino ole. Pahimmillaan ne vielä taittavat kivasti oranssiin. Ei hyvä, sillä oranssi nassu on minusta meikkivoiteiden kohdalla worst case scenario.

Koska oma ihoni on melko rasvainen, käytän tämän, kuten kaikkien muiden bb- ja meikkivoiteiden, kanssa puuteria. Jos ihosi ei ala helposti kiiltelemään, toimii tämä varmaan ilman puuteriakin tai vain kevyellä puuteroinnilla. En myöskään yleensä laita tämän alle kosteusvoidetta, korkeintaan kevyen seerumin, sillä minulle tämä riittää kosteutukseksi ja kosteusvoiteen kanssa ihoni alkaa kiiltelemään turhan nopeasti.

Monet aasialaiset (ja aika lailla myös länsimaiset) bb-voiteet lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista hoitavaa vaikutusta. En niihin ihan hirveästi luota, mutta tämä tuntuu jotenkin tekevän iholleni hyvää - vaikka tiedän, että aasialaiset bb:t ovat melkoisia silikonipommeja. Voi tietty olla kuvitteluakin, mutta usein jos ihoni on ärhäkkä ja näppyjä tuntuu tulevan herkästi, minusta tuntuu, että tämä vähän rauhoittaa sitä. Ainakaan tämä ei pahenna tilannetta. Plussaa myös aurinkosuojasta, joka tässä on kohtuullisen hyvä, SPF 25 PA++. Niin eikä hintakaan päätä huimaa, se on vähän ostopaikasta riippuen 15 - 20 euron paikkeilla.

Suosittelisin tätä:
 vaalealle iholle
 normaali- ja sekaiholle
 aasialaisista bb-voiteista kiinnostuneille/pitäville
 niille, jotka haluavat päästä aamuisin/ylipäätään meikatessa vähän helpommalla mutta silti kaipaavat hyvää meikkipohjaa.

En välttämättä suosittele:
 todella kuivalle iholle
 hyvin herkkäihoisille
 silikonikammoisille
 tummalle iholle.

Nykyään näitä aasialaisia bb-voiteita kaiketi saa aika hyvin ja monesta paikasta (tosin en vielä Suomessa ole näihin törmännyt). Omani olen ostanut yleensä Adambeautystä, missä tämä maksaa 16,50 USD (+ 2 USD toimituskuluja). Ebayssäkin on nykyään valtavasti myös aasialaisia bb-voiteita tarjolla, mutta siellä kannattaa muistaa, että vaikka nämä eivät mitään luksustuotteita olekaan, liikkuu näistäkin väärennöksiä. Eli kannattaa ainakin katsoa, minkälaista palautetta myyjä on saanut.

Mitenkäs te muut, löytyykö muita tähän tai muihin aasialaisiin bb-voiteisiin hurahtaneita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!