sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulunodotusta ja balettia

Ihanaa joulukuuta kaikille! En ole erityisemmin talvi- tai jouluihminen, mutta riemuitsen silti joulukuun alkamista. Sillä sehän tarkoittaa, että marraskuu on ohi! ^_^ Ja olen minä joulusta oikeasti innoissanikin. Eniten minuun vetoaa joulun tunnelma ja tietynlainen taianomaisuus. Eikä haittaa, että saan tänä jouluna pidettyä vähän lomaakin.

Baletti ja joulu sopivat minusta todella hyvin yhteen, ehkä juuri siksi, että baletin maailmassa on paljon sitä samanlaista taianomaista kauneutta kuin minun joulu-unelmissani. Eilen oli Kampin Keskuksessa joulunavaustapahtuma, jonka ohjelmassa oli mm. balettiesitys. Valitettavasti en itse osunut tuolloin paikalle, mutta kaverini osui ja sain häneltä aika ihania kuvia, jotka sain luvan jakaa täällä blogissa. Olkaapa hyvä:

Aika ihania, vai mitä? Jatketaan siis samalla teemalla:

Rakastan ranskalaista Repettoa, joka valmistaa paitsi ehkä maailman tunnetuimpia ballerinakenkiä, myös balettitarvikkeita. En ole koskaan (vielä) päässyt käymään Repetton myymälässä, mutta olen pidemmän aikaan ihaillut Repetton kauniita näyteikkunoita, joista onneksi on paljon kuvia Repetton nettisivuilla. Poimin teille muutaman kuvan Repetton jouluikkunoista:Repetton jouluikkuna: Pähkinänsärkijä.

Yhden ikkunan teemana on Pähkinänsärkiijä, joka on varmasti kaikkein tunnetuin joulubaletti. Minua harmittaa, ettei se enää ole Kansallisbaletin ohjelmistossa, sillä haluaisin kovasti nähdä sen taas. Siinä on juuri sellaista taianomaista ja satumaista tunnelmaa, joka kuuluu minun jouluuni. Olen jopa harkinnut, että matkustaisin jonnekin muualle Pähkinänsärkijän perässä. Ehkä kaikkein mieluiten näkisin Royal Ballet'n version (vaikken niistä vaaleista peruukeista oikein välitäkään). Noh, ajatus ei ole vielä realisoitunut tekojen asteelle, mutta en ole sitä täysin haudannutkaan. ^_^Repetton jouluikkuna: Lumisadepallo.

Toisessa Repetton jouluikkunassa teemana ei ole mikään tietty baletti, vaan lumisadepallo, jossa pallo muodostuu led-valoista tehdyistä valokaarista ja jonka sisällä on kaunis valkoinen tutu sekä pieniä lasikoristeita kuvaamassa lumisadepallon lumihiutaleita. Très jolie!

Minkälaiset asiat ja tunnelmat tekevät teille joulumielen ja mitä teidän joulunodotukseen kuuluu?

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!