lauantai 21. joulukuuta 2013

Lempparit: Depend kynsilakanpoistoaine

Tänään pitkästä aikaa lempparit-postaus. Tällä kertaa ajattelin esitellä teille tuotteen, joka on ehkä vähän arkinen, mutta jota käytän todella paljon ja vaikka välillä kokeilen jotakin muuta, tähän aina palaan, koska tämä on yksinkertaisesti vaan paras. Kyseessä on Dependin kynsilakanpoistoaine, joka tunnetaan yleisesti nimellä "se vihreä", mikä tarkoittaa Dependin kynsilakanpoistoaineista vihreässä pullossa olevaa ympäristöystävällistä versiota.

Dependin vihreä kynsilakanpoistoaine.

Näitä Dependin kynsilakanpoistoaineita on kolmea eri versiota: tämä vihreä, joka on siis ympäristöystävällinen, sininen, joka on pikapoistaja, ja punainen, joka on tarkoitettu rakennekynsille. Olen sinistäkin versiota joskus kokeillut ja sellainen taitaa edelleenkin majailla kaapissani ajatuksella, että sitä voi käyttää hitaammin poistettavien eli esim. glitterlakkojen poistoon, mutta en itse ole kyllä huomannut, että sininen poistaisi lakkaa sen nopeammin kuin tämä vihreä.

Mikä tässä sitten on niin ihmeellistä, että käytän tätä pullon toisensa jälkeen? Lyhyesti sanottuna: tämä on hellävarainen kynsille ja hoitaa hommansa eli poistaa lakan moitteettomasti. Tämä ei sisällä asetonia ja koostumuksessa on reilun oloisesti öljyä, mikä lienee hellävaraisuuden salaisuus. Ei tätäkään kuitenkaan kannata kynsille jättää eli kädet kannattaa pestä normaalisti sen jälkeen, kun on lakat poistanut.

Myös tuoksu on, no, jos nyt ei varsinaisesti hyvä, niin ainakin suht mieto.

Ja siitä nopeudesta tai hitaudesta: olen kuullut tästä paljon sellaisia kommentteja, että tällä olisi hitaampi poistaa lakkaus kuin muilla kynsilakanpoistoaineilla. Minä en ole eroa huomannut, mutta tietenkin lakoissa on eroja enkä tietenkään myöskään ole kokeillut kaikkia mahdollisia kynsilakanpoistoaineita. Etenkin jos lakka on vähän hitaammin poistettavaa sorttia, olen havainnut hyväksi tällaisen keinon:

Kastele vanulappu Dependin kynsilakanpoistoaineella ja paina vanulappu kynnelle ja pidä siinä hetken. Sen jälkeen voit vähän aikaa hangata lakkaa vanulapulla, mutta jos lakka ei tunnu heti lähtevän, siirry seuraavaan kynteen. Näin poistoaine jää "vaikuttamaan" kynnelle ja kun hetken päästä, esim. käytyäsi yhden käden kaikki kynnet läpi, palaat ensimmäiseen kynteen, lakka lähteekin jo huomattavasti helpommin pois. Jos lakka on erityisen tiukassa (kuten jotkut glitterlakat usein ovat), toistan näitä kierroksia niin kauan, että kaikki lakat ovat irronneet. Huomattavasti nopeampaa ja hermoja säästävämpää kuin yrittää saada kaikki lakat kerralla poistettua yhdestä kynnestä.

Glitterit pullon pinnassa ovat kirjoittajan. ^_^

Dependiä myydään ainakin Kickseissä ja tätä kynsilakanpoistoainetta on kahdessa eri koossa, 100 ml ja 250 ml. Itse ostan yleensä aina tämän isomman 250 ml:n pullon, mutta pienempi on näppärä esim. matkalle tai mökille (kyllä, tarvitsen kynsilakanpoistoainetta myös siellä) tai vaikka kokoeilukokona. Dependin kynsilakanpoistoaineet ovat myös hyvin edullisia; tarkkoja hintoja en nyt muista, mutta muistelisin, että isompi pullo on selvästi alle kympin (ehkä seitsemän tai kahdeksan euroa) ja pienempi parisen euroa vähemmän. Voin laittaa tänne tarkat hinnat, kun pääsen seuraavan kerran Kicksissä käymään.


Suosittelen tätä Dependin vihreää kynsilakanpoistoainetta oikeastaan kaikille, jotka koskaan kynsiään lakkaavat ja siis lakkauksia poistavat. En oikeastaan keksi ketään, jolle tämä ei sopisi, paitsi tietenkin jos on allerginen tai muuten herkistynyt jollekin poistoaineessa olevalle ainesosalle. Toinen rajoittava tekijä voi olla saatavuus, sillä Kicksejä ei ihan jokaiselta paikkakunnalta vielä löytyä. En kyllä ole varma, saako tätä jostakin verkkokaupasta, sillä en tätä ole joutunut niistä etsimään, kun olen aina saanut Dependini helposti Kicksistä. Jos jollakin on parempaa tietoa saatavuudesta, saa kertoa!

Löytyykö muita Dependin vihreän faneja? Tai mitä kynsilakanpoistoainetta te suositte?

Aikaisemmat lempparit-sarjan postaukset muuten löytyvät lempparit-tunnisteen alta.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Itse allergisoiduin yllätyksekseni Dependille, mutta vaihdoin menetyksekkäästi toiseen hyvään vihreään: Maybellineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin tuosta allergisoitumisestasi blogistasi, aika hurjaa! Mutta onneksi olet löytänyt Dependille hyvän vaihtoehdon. Minä en ole Maybellinea vielä koskaan kokeillut, vaikka olen jopa suositellut sitä ystävilleni, mutta täytyy ehdottomasti ottaa sekin jossain vaiheessa kokeiluun. :-)

   Poista
 2. Tämä on munkin ehdoton lemppari! Ei kuivahda vanulappuun kesken homman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten ihan totta! On ihan superärsyttävää, jos joutuu koko ajan kaatamaan poistoainetta vanulappuun ja silti tuntuu, että hankaa kynsiä pelkällä vanulla. Tämän kanssa sitä ongelmaa ei tosiaankaan ole. :-)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!