sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Suosikkini Nizzassa

Edellisellä Nizzan matkallani marraskuun alussa kiertelin viimeisenä päivänä kaupunkia ennen lähtöä lentokentälle ja kuvasin suosikkipaikkojani. Oli tosi kivaa vielä fiilistellä eri paikkoja ja nauttia kaupungin rennosta tunnelmasta ja suloisesta lämmöstä. Tässä tärppini ja suosikkipaikkani Nizzassa, jos vaikka joku muukin pääsee siellä käymään tai haluaa muuten vaan fiilistellä kaupunkia.

Välimeri!

1. Nizzan ranta on ihan ehdoton lempipaikkani kaupungissa. Rakastan Välimeren turkooseja aaltoja, ja minusta on aivan mahtavaa, että ranta on niin keskellä kaupunkia tai kaupunki kiinni rannassa. Voisin kuluttaa päiviä vaeltelemassa Nizzan pitkää ja leveää ja uskomattoman upeaa rantabulevardia Promenade des Anglaisia tai rantaa, jonka pikkukivet merivesi on hionut pehmeän sileiksi. Ja koska ranta on niin lähellä kaikkea, voi siellä tosiaan käydä pitkin päivää, niin kuin yleensä teenkin. On vaan aivan ihanaa istua rannalla, katsella Välimeren kiehtovia aaltoja ja nauttia auringosta. Ah.

Compagnie de Provencen myymälä vanhassa kaupungissa.

2. Nizzan vanha kaupunki on hauska paikka kapeine katuineen, hieman ränsistyneen näköisine taloineen ja lukuisine pikkuputiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Sielläkin on aina mukava kierrellä, mutta jos ollaan yhtään lähempänä turistikautta, kadut täyttyvät nopeasti ja voi olla jopa vaikea päästä eteenpäin.

Oma suosikkikatuni vanhassa kaupungissa on hieman avarampi Rue Saint-Francois de Paule heti vanhan kaupungin rannan puoleisella laidalla. Kadulla sijaitsee mm. Nizzan ooppera, joka on kaunis vanha rakennus. Oopperaa vastapäätä sijaitsee Compagnie de Provencen myymälä, jossa kannattaa käydä, jos merkki yhtään kiinnostaa. Minä ainakin tykkään sen tuotteiden raikkaista tuoksuista ja pelkistetystä ilmeestä.

La Maison Auerin ikkuna, ah ja nam!

Compagnie de Provencen myymälän vieressä on La Maison Auer, perinteinen konditoria, jonka ikkunaa kannattaa pysähtyä ihastelemaan. En ole käynyt sisällä myymälässä, mutta varmasti joskus sielläkin piipahdan vähintään ihailemassa kaunista myymälää. Kuvia voi käydä ihastelemassa täällä.

Galeries Lafayette.

3. Galeries Lafayette on Ranskan Stockmann (tai ehkä paremminkin Stockmann on Suomen Galeries Lafayette...), ylellisyyttä henkivä tavaratalo, josta löytyy vaikka ja mitä. Nizzan Galeries Lafayette on kuulemma Ranskan toiseksi suurin, vaikka onkin paljon pienempi kuin Pariisin tavaratalo. Galeries Lafayette sijaitsee aivan kaupungin ytimessä Place Massena -aukion reunalla. Tarjontaa on kosmetiikasta muotiin, asusteisiin ja kodintarvikkeisiin. Tuoksuista kiinnostuneille tiedoksi, että täältä löytyy kohtuullisen laaja valikoima kiinnostavia paikallisia tuoksuja sekä Christian Diorin Collection Privée -tuoksujen myyntipiste, joita ei taida ihan joka paikassa olla.

Ilokseni myös huomasin, että Galeries Lafayette on auki ainakin marras-joulukuussa myös sunnuntaisin; Nizzassa useimmat kaupat nimittäin eivät ole sunnuntaisin auki. Tosin ilmeisesti joulukuussa (ja kesän sesonkikuukausina?) ainakin osa kaupoista pitää ovensa myös sunnuntaisin auki.

Sephora.

4. Nizzan Sephora on tietenkin ihan must. Se löytyy melkein Galeries Lafayetten vierestä Avenue Jean-Médecinin ostoskadulta. Valikoima on suorastaan päihdyttävä tällaiselle kosmetiikkafriikille: Urban Decay, Too Faced, Bobbi Brown, Nars, Benefit, Make Up For Ever... Ja lisäksi tietenkin laaja valikoima Sephoran omia tuotteita. Ah. Täällä pitää käydä aina monta kertaa.

Parashop Rue Massenalla.

5. Nizza on suorastaan apteekkikosmetiikan mekka, sillä apteekkeja on ihan joka nurkalla ja niissä on valtava valikoima erilaisia kiinnostavia kosmetiikkamerkkejä Biothermistä Avèneen, Caudalieen ja Biodermaan. Omaksi suosikkikaupakseni apteekkikosmetiikan saralla on noussut tämä Parashopin myymälä Rue Massenan kävelykadulla. Parashop-ketjulla on Nizzassa kolme myymälää ja kaikkiaan yli 70 myymälää eri puolilla Ranskaa. Merkkivalikoimaan kuuluvat mm. Bioderma, Cattier, Caudalie, Avène, Embryolisse, Biotherm ja Sanoflore. Koko merkkivalikoima löytyy täältä.

Omien hintavertailujeni perusteella Parashopin hinnat ovat sieltä edullisemmasta päästä: Ranskassa apteekkikosmetiikan hinnat eivät nimittäin ole ollenkaan samat joka kaupassa, joten pieni vertailu kannattaa. Se on onneksi helppoa, kun apteekkeja on niin tiheään.

Comptoir des Cotonniers ja MAC.

6. Rue Massenalta löytyy myös yhden lempimerkkini Comptoir des Cotonniersin myymälä, jossa yleensä pitää myös käydä. Tällä reissulla mukaan ei tarttunut mitään, mutta kovasti toivon, että pääsen vuoden vaihteen jälkeen käymään alennusmyyntien aikaan, kaikenlaista kivaa nimittäin oli taas tarjolla. Tai sitten tyydyn verkkokaupan tarjontaan, CdC:n nettikauppa nimittäin toimittaa myös Suomeen.

Comptoir des Cotonniersin vieressä on kätevästi MACin myymälä.

Mademoiselle-vintageliike Rue de Francella.

7. Rue de France, joka jatkuu samansuuntaisena Rue Massenalta, on yksi lempikaduistani Nizzassa. Sieltä löytyy mm. Mademoiselle-liike, joka myy second handina luksusmerkkejä, ja valikoimissa on hengästyttävä määrä suurten muotitalojen vaatteita, laukkuja, kenkiä ja koruja. Ehkä jonain päivänä löydän vielä oman Chanel-laukkuni (tai jakkuni!) täältä. Liikkeessä kannattaa piipahtaa ihan vaan ihastelemassa kauniita tavaroita, myymälä on tosi viehättävä eikä henkilökunta näytä panevan pahakseen eli tänne uskaltaa mennä, vaikka olisi liikkeellä enemmän muotituristina eikä välttämättä ostamassa heti kaikkea. ^_^

Patisserie Alain Pochet Rue de Francella.

8. Madame-liikkeen vieressä Rue de Francella on Alain Pochet'n patisserie, leipomo, josta saa mm. suussasulavia macaroneja. Niitä voi ostaa yhden tai koko laatikollisen jälkkäriksi, välipalaksi, aamupalaksi... ^_^

Macaroneja, mmmmm.

Lopuksi voisin vielä mainita, että Nizzasta löytyy nykyään myös monenlaisia Amerikan herkkuja, joita sinne on ilmestynyt aivan viime kuukausien aikana - ainakaan en useimpia näistä vielä viime keväänä nähnyt:

Starbucks. Sehän saatiin jo Helsinkiinkin ja kiva, että myös Nizzaan. Tykkään kovasti napata kahvini mukaan, mikä ilmeisesti ei ole perinteinen ranskalainen tapa. Ja muutenkin, Starbucks nyt vaan on Statbucks. Nizzasta sen löytää Nice Etoile -kauppakeskuksesta kaupungin ytimestä, Avenue Jean-Médeciniltä.

Nice Etoilen kauppakeskuksessa sijaitsee myös Abercrombie & Fitchin sisarmerkin Hollisterin myymälä. Sielläkin piti poiketa ja konsepti on ihan samanlainen kuin A&F:llä eli pimeää ja sokkeiloista. ^_^

Hard Rock Cafe (joka sekin jo löytyy Helsingistä) on myös rantautunut Nizzaan. En ole varma, onko se ollut kaupungissa jo pidempään, mutta ainakin sijainti on uusi ja helppo löytää. HRC sijaitsee nimittäin keskellä rantabulevardi Promenade des Anglaisia.

Mitä tykkäsitte? Oliko kiinnostavia paikkoja? Onko joku ehkä käynytkin jossain näistä paikoista?

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!