tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mun siveltimet

Tosi monet bloggaajat ovat esitelleet blogeissaan omia meikkisiveltimiään, ja tänään minäkin ajattelin kantaa korteni kekoon ja kertoa teille omista lempisiveltimistäni. Aloitetaan kasvomeikkisiveltimillä:

Ylhäältä alkaen Sigma F30, Sigma F84 ja Mac 116.

Sigma F30 Large Powder on siis suuri puuterisivellin. Olin lukenut siitä aika vaihtelevia kokemuksia: toiset rakastivat, toiset sanoivat laatua heikoksi, että tämä muuttuu parin pesun jälkeen karheaksi ja tiputtelee karvaa. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja ostin tämän kokeiluun ja minulla tämä on kyllä toiminut. Parin kuukauden käytössä tästä ei ole lähtenyt kuin pari hassua karvaa. Ja tämä on ISO. Siveltimessä on karvaa tosi tiheässä, tämä on sopivan napakka mutta silti todella pehmeä ja miellyttävä käyttää. Hintaa tällä on Sigman sivuilla 21 dollaria. Yhdyn kyllä kuoroon, että Sigman siveltimillä on aika hyvä hinta-laatu-suhde, sillä Macin vastaavanlainen sivellin (joka tosin toki varmasti on vielä laadukkaampi) maksaa 53 dollaria.

Sigma F84 Angled Kabuki on viisto, reunoista vähän pyöristetty kabukisivellin, jota käytän meikkivoiteen tai BB-voiteen levitykseen. Toimii myös erinomaisesti voidemaisen poskipunan häivytyksessä. Minulla on tästä myös tasapäinen versio eli Sigma F80, joka on ehkä vähän napakampi ja sopii myös hyvin meikkivoiteen/BB-voiteen levittämiseen, mutta tämä F84 sopii paremmin myös tarkempaan työskentelyyn, sillä tällä ylettyy hyvin nenänpieliin, silmäkulmiin yms. Olenkin käyttänyt oikeastaan pelkästään tätä siitä lähtien, kun tämän viime vuoden lopulla hankin. Tällaisella napakalla tasapäisellä siveltimellä meikkivoide ikään kuin hierotaan (blendataan) pyörivällä liikkeellä ihoon (eikä siis vain levitetä ja "maalata" kuten litteällä meikkivoitesiveltimellä), jolloin lopputulos on tasainen ja meikkivoide saadaan mahdollisimman hyvin sulautumaan ihoon. Suosittelen!

Mac 116 on poskipunasivellin, joka on yksi mun luottosiveltimistä. Vaikka kuvasta se näkyy vähän huonosti, sekin on hieman viisto ja sivuilta vähän litistetty, joten silläkin pystyy tekemään kohtuullisen tarkkaa työtä. Minulla on ollut tämä jo monta vuotta, eikä tämä vaan mene miksikään (mitä nyt teksti siveltimen varressa vähän kuluu ^_^). Hoitaa hommansa oikein mallikkaasti.

Sitten silmämeikkisiveltimet:


Ylhäältä alas Mac 219, Mac 217 ja Mac 213.

Mac 219 on kapea kynämäinen sivellin, joka sopii tarkkaan työskentelyyn. Itse levitän tällä usein tumman luomivärin ripsen tyveen. Tällä saa samalla värin näppärästi häivytettyä. Mitä tummempi väri ja/tai suurempi kontrasti muihin käytettyihin väreihin, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tartun tähän. Kuten jo sanoin, tämä on tarkka. Ei tietenkään mikään eyeliner-sivellin, vaikka luultavasti kosteana käyttämällä tuolla kärjellä ainakin taitava siveltimenkäyttäjä tekisi aika ohuen rajauksenkin.

Mac 217 on pyöreähkö ja pehmeähkö häivytyssivellin, jolla kyllä tekee vaikka koko silmämeikin. Tämän juju on juuri pehmeydessä eli tämä ei hankaa levitettyä väriä pois vaan kevyesti häivyttelee sitä. Toimii hyvin myös varjostusten tekemisessä ja sopii hyvin luomivakoon banaanivarjostuksiin.

Mac 213 on varmaan se sivellin, jonka valitsisin, jos saisin käyttää vain yhtä sivellintä loppuelämäni ajan. Se on sinänsä aika tavallinen, suhteellisen pieni ja litteä luomivärisivellin, mutta tätä vaan käytän ihan jatkuvasti. Vaikka olen hankkinut tämän jälkeen monta muutakin luomivärisivellintä, tartun tähän käytännössä joka aamu. Me ollaan jotenkin kasvettu yhteen. Sitä paitsi usein teen tällä yhdellä siveltimellä koko silmämeikin - tai siis levitän kaikki luomivärit. Ensin levitän vaaleamman värin luomen sisänurkkaan ja keskelle. Sitten käännän siveltimen (koska se on litteä, voi toisella puolella levittää uutta väriä) ja levitän tummempaa väriä luomen ulkonurkkaan. Tarvittaessa voin ottaa vielä kolmatta väriä ja tuputella lähelle ripsirajaa. Ja jos oikein höveliksi heittäydyn (?), otan vielä vaaleaa väriä ja levitän kulmaluulle ja häivytän samalla tummempaa varjostusta. Ja ei, minua ei haittaa, että samalla siveltimellä on jo levitetty tummempaa väriä.

Nyt nimittäin seuraa tunnustus: en oikeastaan koskaan pese siveltimiäni heti yhden käytön jälkeen. Yleensä vain pyyhkäisen ne paperiin ja ta-daa, ne ovat valmiina seuraavaa käyttöä varten. Ei ehkä se suositeltavin tapa, mutta toisaalta onko olemassa ihmisiä, jotka oikeasti pesevät siveltimensä jokaisen käytön jälkeen? Sitä paitsi jos ne ovat vain omassa käytössäni, en nyt oikein jaksa uskoa, että aiheuttaisin tällä kovin suurta haittaa. Ainakaan muille kuin itselleni. ^_^ Saa korjata, jos olen väärässä!

Macin siveltimeni olen ostanut Macin pisteestä Helsingin Stockmannilta. Ne ovat tunnetusti aika hintavia, mutta toisaalta kestävät minulla luultavasti suunnilleen loppuikäni.

Sigman siveltimiä saa Sigman omasta verkkokaupasta, mutta sieltä ostettuna postikuluja tulee jonkin verran (paitsi kampanjapäivinä, joita on kaiketi kerran pari vuodessa), ja lisäksi todennäköisesti joutuu maksamaan verot ja tullit, kun ostokset tulevat EU:n ulkopuolelta. Onneksi Sigman siveltimiä saa nykyään myös lähempää, Sigman sivuilta löytyvät nimittäin valtuutetut jälleenmyyjät ja yksi niistä on virolainen Naturaalkosmeetika. Minä ainakin saatan ostaa seuraavat Sigman siveltimeni sieltä. Ja sen verran hyviksi ovat nykyiset Sigmani käytössä osoittautuneet, että luultavasti hankin niitä lisää.

Minkälaisia lempisiveltimiä teillä on? Oletteko löytäneet yhdistelmää hyvä ja halpa vai luotatteko siihen, että laatu maksaa?

2 kommenttia:

  1. Hyvät siveltimet ovat ihan välttämättömyys! :) Itse en omista kuin yhden MAC:n skunkin, en ole raaskinut ostaa enempää kun mulla on jo periaatteessa toimiva kokoelma Sigmaa, Ecotoolsia ja Coastal Scentsia. Mutta mieli tekisi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja anteeksi, että tämä vastaaminen on kestänyt! Olin muutaman päivän reissussa, joka vielä venyi vähän ekstraa Keski-Euroopan lumimyräkän vuoksi, joten pääsin nyt vasta koneen äärelle kirjoittelemaan.

    Olen kyllä ihan samaa mieltä, ilman kunnon siveltimiä ei pärjää! Ja ovathan hyvät siveltimet vähän niin kuin sijoitus, joka varmasti myös kestää pitkään. :-) Mä en omista taas yhtään Ecotoolsin tai Coastal Scentsin sivellintä, mutta täytyy niitäkin joskus kokeilla, kun niin monet ovat niitä kehuneet.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!