sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Nizzan ostokset: loput kosmetiikat

Tänään on sitten esittelyssä loput kosmetiikkashoppailuni Nizzan reissulta. Here we go, tai pitäisikö sanoa on y va! ^_^

Tax free -ostokseni.

Tax free -ostoksia kertyi yhteensä neljältä lentokentältä tämän verran. Itse asiassa muistin juuri, että kuvasta unohtui Helsingistä ostamani YSL:n Touche Eclat -valokynä, jonka vihdoin hankin pitkällisen pähkäilyn jälkeen. Otinkin sen heti käyttöön ja nyt se majailee meikkipakissa, miksi varmaan unohtui kuvasta.

Lähtöpäivänäni näin kuvat Chanelin tämän joulun Nuit Infinie -kokoelmasta ja ihastuinsen viiden nudeluomivärin Charming-palettiin. Ilahduinkin suuresti, kun kokoelma oli jo ehtinyt Helsinki-Vantaan Duty Free -myymälään. Hinta (muistaakseni 48 euroa) kuitenkin kirpaisi vielä sen verran, että jätin paletin ostamatta.

Minulla oli koneenvaihto Frankfurtissa ja siellä minulla jäikin ihan kivasti shoppailuaikaa. Kun minulla oli vielä 10 euron kantisaleseteli Heinemannin tax free -myymälään, en enää edes yrittänyt vastustella, kun Chanelin paletti löytyi sieltäkin. Alennuksen jälkeen sille jäi hintaa 37 euroa, ei paha!

Chanel Ombres Matelassées Charming. (Ihana paletti, huono kuva.)

Chanelin luomivärit ovat käsittääkseni aika vaihtelevia laadultaan, mutta tähän olen muutaman käyttökerran perusteella oikein tyytyväinen. Värit ovat mattaisia tai kevyesti hohtavia, mistä myös plussaa, sillä minulla on entuudestaan aika vähän neutraaleja mattaluomivärisävyjä.

Frankfurtista ostin myös ensimmäisen Artdeco-tuotteeni, Glam Vintage kokoelman houkuttelevasti kimaltelevan Shimmer Creamin sävyssä Moonlight. Voidemaista kimalleväriä voi käyttää luomilla, kasvoilla ja dekolteella tuomaan kimalletta. Tax freessä se maksoi 8,30 euroa.

Nizzan lentokentältä ostin lisää Chanelia (Chanel nyt vaan kuuluu Ranskan-matkaan!), nimittäin ensimmäisen Chanel-huulikiiltoni. Väriksi valitsin lämpimän korallisen sävyn Nakkar, jossa on kaunista kultaista kimalletta.

Chanel Lèvres Scintillantes -huulikiilto sävyssä Nakkar.

Neljäs tax free -shoppailukohteeni oli Münchenin lentokenttä, jossa vaihdoin konetta paluumatkalla. Aikaa ei ollut ihan hirveästi, kenttä ei ole minulle kovin tuttu ja väsykin alkoi jo painaa, joten en meinannut oikein osata ostaa mitään. Lopulta löysin pienen valikoiman Ritualsin tuotteita ja nappasin mukaani Yin Calming Bed & Body Mist -suihkeen. Ja kylläpäs se onkin ihana! Vihdoinkin tuoksu, joka on niin pehmeä, että voin sitä käyttää! Münchenin kentällä tämä maksoi 14,50 euroa.

Ihanaiset Marseillen saippuat.

Koska rakastan palasaippuoita ja Provence on perinteisen Marseille-saippuan koti, pitää sieltä tietenkin aina ostaa Marseillen saippuaa. Valikoimaa on ihan valtavasti ja minusta on ihanaa hypistellä ja nuuskia eri vaihtoehtoja: tuoksuja, värejä ja kokoja riittää! Tällä kertaa ostin saippuani Le Chatellard 1802 -nimisen yrityksen myymälästä vanhasta kaupungista, ja yritys on tosiaan perustettu jo vuonna 1802! Kaikki sen myymät saippuat on tehty käsin ja valmistettu perinteisen Marseille-saippuan reseptin mukaan. Valitsin tällaisen satsin, eivätkö ole suloisia? Ja voin kertoa, että tuoksu on hurmaavan huumaava. Voi myös sanoa, että oli halpaa kuin saippua: viisi saippuaa maksoi yhteensä 6 euroa.

Ja sitten vielä apteekkikosmetiikkaostokseni. Nizza on todellinen apteekkikosmetiikan mekka, sillä apteekkeja on ihan joka nurkalla ja niissä on vaihteleva valikoima vaikka mitä kiinnostavia merkkejä, kuten Biodermaa, Caudalieta, Avènea ja Sanoflorea. Myös Biothermia myydään yleisesti apteekeissa. Kolusinkin eri apteekkeja ahkerasti ja sain kasaan tällaiset tuotteet:

Apteekkikosmetiikkaa à la Nice.

Heh, aika paljonhan tuota kertyi, mutta moni noista on kokeilukokoja, ja lisäksi hinnat ovat kyllä aika edullisia. Laskin äsken, että koko tuossa kuvassa oleva satsi maksoi yhteensä 60 euroa. Katsotaanpa näitä vielä vähän tarkemmin:

Embryolissea, Biodermaa ja Biothermia.

Embryolisse on minulle entuudestaan tuntematon merkki, mutta bloggaajakollega suositteli sitä, joten kun vihdoin onnistuin sitä löytämään, nappasin mukaani tämän Lait-Créme Concentré -hoitovoiteen. Sen pitäisi olla hyvin kosteuttava ja hoitava, 70 ml:n tuubi maksoi 10,50 euroa.

Biodermaa piti tietenkin myös ostaa, kun sitä oli saatavilla. Minulla on 500 ml:n puhdistusvesipullosta vielä niin paljon jäljellä, että en sitä santsannut (vaikka halpaahan se tuolla olisi, tuplapakkauksen olisi saanut reilulla kympillä), mutta muutaman muun tuotteen ostin kokeiluun. Kasvosuihkeita oli tarjolla melkein joka merkiltä ja ostin Bioderman Hydrabio-sarjan 50 ml:n suihkeen, joka maksoi vain 2,60 euroa. Sitten ihan ex tempore -hankintana ostin kokeiluun rasvaiselle iholle tarkoitetun Sébium-sarjan Intensive Purifying Care -hoitovoiteen (12,50 euroa). Olen myös halunnut kokeilla Sébium-sarjan puhdistusvettä, joten nyt ostin tuollaisen minikokoisen pullon kokeiluun (100 ml/3,99 euroa). Ja sitten oli pakko ostaa Biothermin Deo Pure -deodorantti, joka on yksi lemppareistani, sillä se maksoi vain 11,99 euroa! Katsoin Nizzan lentokentällä, että se oli kalliimpi jopa siellä.

Caudalieta, Être Bieniä ja Avènea.

Caudalie on yksi minua kovasti kiinnostavista merkeistä ja olen aikaisemmin kokeillut sarjalta puhdistusvaahtoa ja Beauty Elixir -kasvosuihketta. Tällä kertaa ostin kokeiluun kokeilukokoisen misellaariveden ja kasvosuihkeen (tietääkö muuten joku, mitä ihmettä tuo misellaari tarkoittaa?). Molempia muuten oli melkein joka merkillä tarjolla, olisin voinut ostaa näitä vaikka kuinka paljon! Onneksi näitä pienempiä kokeilukokoja oli tarjolla aika kivasti.

Olin myös ostamassa Caudalien käsivoidetta, mutta kun kysyin myyjältä sen toimivuudesta, hän suositteli minulle tätä Être Bien -merkin käsivoidetta. Être Bien (suomeksi voi hyvin) on ilmeisesti sarjaa myyvän Parashopin oma merkki. Edullinen (50 ml/2,90 euroa) ja ihan kelpo käsivoide, joka varmasti tulee käytettyä. Ehkä ensi kerralla kuitenkin ostan sen Caudalien käsivoiteen kokeiluun. ^_^

Eivät käsivoiteet tähän loppuneet, sillä lisäksi ostin vielä Avènen käsivoiteen. Alun perin ajattelin ostaa Coldcream-sarjan käsivoiteen, josta olen kovasti tykännyt, mutta kun huomasin tämän Cicalfate-käsivoiteen, joka on tarkoitettu erittäin kuiville käsille, päätin ostaa tämän kokeiluun, talvikaudella kun kädet tahtovat kuivua ihan korpuiksi. Ei tätäkään voi kalliiksi sanoa, 100 ml:n tuubi maksoi 6,61 euroa. Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilla.

Tässä olivatkin sitten kaikki reissuni kosmetiikkaostokset, eihän niitä niin paljon ollut, vai mitä? ^_^ Mitäs tykkäsitte?

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja tsemppiä uuteen viikkoon!

13 kommenttia:

  1. Misellaari = miselli.

    Olin eilen Salon Noirissa juhlakampauksessa ja -meikissä, ja Tom Wennerstrand käytti tuota Embryolissea kasvoilleni! :P Tuli heti hirvee himo googletella merkki! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sinini valaistuksesta, tosin piti vielä googlettaa, mikä miselli on. :-D Nyt selkisi, ainakin vähän!

    Hei hauska yhteensattuma tuo Embryolisse! En ole vielä kokeillut voidetta, mutta se taitaa olla aika kulttikamaa. Näköjään mm. Net-a-porter myy sitä (!) ja siellä siitä sanotaan näin:

    "Cult Parisian pharmacy brand Embryolisse is in every makeup artist's backstage kit bag. Experts in effective, natural ingredients that leave skin clear and glowing with health, you’ll wonder how you ever lived without the multipurpose Lait-Crème Concentré – it does triple duty as a moisturizer, cleanser and primer."

    Taidankin heti lähteä korkkaamaan tuubin, että aamulla on sitten hipiä hehkeänä. :-D

    VastaaPoista
  3. No huh, kyllä on mahtiostokset! (: Tuosta Avenen käsivoiteesta kuulisin mielelläni lisää. Avenen silmänympärysvoide on nimittäin ainoa, jota suostun omiin silmiini laittamaan, ja kiinnostaisi tietää onko muut sarjan tuotteet yhtä hyviä! Innolla odottelen (:

    VastaaPoista
  4. Onpa ihania hankintoja! Toivottavasti reissu oli muutenkin onnistunut :)

    VastaaPoista
  5. Oi ihanaa, täällähän on monta kommenttia, kiitos kaikille!

    Eekku, kiitos, minäkin tykkään! :-)

    Hellin, hih, saalis onkin tosi osuvas ilmaus! :-)

    Ine, minäkin olen kyllä tykännyt Avènen tuotteista, ja lupaan kertoilla kokemuksia käsivoiteesta, kunhan ehdin sitä vähän aikaa testailla. Oletko muuten kokeillut Avènen Cold Cream -käsivoidetta? Kannattaa tutustua, jos tykkää paksuista käsirasvoista. Pitää kädet pehmoisina, mutta sopii ehkä paremmin yökäyttöön.

    Kaisuli, kiitos! Oli ehdottomasti kaikin puolin onnistunut reissu. Ah, Nizza on vaan niin ihana paikka! :-)

    VastaaPoista
  6. Voisinkin kirjoittaa noista misellaarivesistä blogiin... :) Mut muistaakseni Ostolakossa oli niistä kanssa.

    Itseasiassa sillä Tomilla tais olla just tota Lait Creme Concentrea, mutta katoin nyt parin voiteen inciä ja kaikissa on parafiinia! Mulla se ainakin tukkii tosi herkästi :/ Ei ehkä nyt ihan vakuuttanut mua. :P BB-voiteen incikin on ihan puutteellinen Embryolisse-usan sivuilla.

    Sun pitäis muuten lisätä kommentointimahdollisuuksiin vastausmahdollisuus, helpottais ! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt pystyy kommentteihin vastaamaan. :-) Mä vaan tykkään enemmän tuosta erillisestä kommentti-ikkunasta, mutta siinä vastaaminen kieltämättä on hankalampaa.

      Hei joo, kirjoita ihmeessä blogiisi misellaarivesistä! Mä olen käyttänyt niitä aika paljon, mutten ole muuten mitenkään paneutunut asiaan - kuten ehkä huomaa. :-D

      Kokeilin eilen illalla tuota Embryolissen voidetta ja se on kyllä niin tymäkkää tavaraa, etten sitä muutenkaan laittaisi esim. leukaan tai nenään, mihin nyt saan näppyjä melkein mistä vaan. :-) Mun käsittääkseni tuossa Lait-Crème Concentraitessa on mineraaliöljyä (paraffinum liquidum), mutta koska en ole mikään inci-asiantuntija, en nyt ota tähän enempää kantaa. :-) Oman ihon kanssa olen jo oppinut, että näppyherkille alueille ei koskaan kannata laittaa mitään öljyistä tai kovin rasvaista, mutta kuivemmilla alueilla kuten poskissa, kaulalla ja otsallakin voi vähän vapaammin kokeilla ja hevimmätkin voiteet voivat toimia.

      Poista
  7. Ihastuin todella paljon Bioderman Hydrabio-seerumiin, joten pakko kokeilla tuota kosteussuihkettakin jossain vaiheessa. :) Jos vaikka Köpiksestä löytyisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mä en olekaan Bioderman seerumeita kokeillut, täytyy ottaa seuraavan reissun ostoslistalle! Mä en ole vielä ihan vakuuttunut noiden kosteussuihkeiden tehosta (olen vasta kokeillut Caudalieta ja joskus aikaisemmin Avènea), mutta kyllähän ne ainakin suihkutellessa ihan miellyttäviltä iholla tuntuvat. Ja kun ei niitä vaan voinut vastustaa. Ihme, etten saapunut kotiin matkalaukku täynnä täysikokoisia suihkepulloja. :-D

      Poista
  8. Oi aivan ihania ostoksia! Tekisi itselläkin mieli taas Ranskan maalle, josta noita tykkäämiäni apteekkikosmetiikan tuotteita saisi kivempaan hintaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja nyt vaan kuule matkaa suunnittelemaan! :-) Apteekkikosmetiikan valikoimat ovat kyllä Ranskassa huiman hyvät ja hinnatkin tosi edulliset. Ja kiitos muuten Embryolisse-vinkistä, en olisi sitä varmaan osannut muuten ostaa, parin päivän kokeilun perusteella se vaikuttaa tosi lupaavalta!

      Poista

Kiitos kun kommentoit!