sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kolmas kvartaali: loppuneet

Siis apua, vuosi on pyörähtänyt jo niin pitkälle, että eletään vuoden viimeistä neljännestä. Ja sehän tarkoittaa, että esittelen teille tilastot vuoden kolmannen kvartaalin eli heinä-, elo- ja syyskuun aikana loppuun kuluneista kosmetiikkatuotteistani. Joten here we go! Luvassa taas pitkä postaus, toivottavasti jaksatte lukea loppuun asti!

Hiukset
- 3 kpl shampoita: Cutrin Colorism Shampoo for Color Treated Hair (300 ml), Kanebo Kracie Ichikami -shampoo (matkakoko 40 ml), Rituals Brilliant Bliss Nourishing Ultra-Shine Shampoo (kokeilukoko 70 ml)
- 2 kpl hoitoaineita: A’kin Avocado & Calendula Re-Moisturising Conditioner (225 ml), Kanebo Kracie Ichikami -hoitoaine (matkakoko 40 g)
- 1 kpl hoitoöljyä: Moroccanoil Treatment -hoitoöljy (näyte/kokeilukoko 10 ml)
- 1 kpl kuivashampoota: Tresemmé Instant Refresh -kuivashampoo (200 ml)
Yhteensä tuotteita: 7 kpl (ensimmäisellä kvartaalilla 4 kpl ja toisella 5 kpl)

Kolmannella vuosijaksolla minulla kului siis loppuun lukumääräisesti vähän enemmän tuotteita kuin kahdella ensimmäisellä. Tämä saattoi johtua siitä, että kesällä pesen tukkaani useammin ja toisaalta ihan siitä, että osa loppuneista tuotteista oli kokeilu/matkakokoisia.

Shampoita kului loppuun kolme ja niistä kaksi oli kokeilukokoisia. Cutrinin Colorism Shampoo for Color Treated Hair minulla on ollut pitkään enkä missään vaiheessa oikein tykännyt siitä. Se ei tuntunut tarpeeksi hoitavalta minun tukalleni. Kanebon Kracie Ichikami -shampoon ostin Sasa.comista mielenkiinnosta kokeiluun osana kolmen tuotteen settiä. Aika nopeasti kävi selväksi, että se on tarkoitettu aivan toisentyyppiselle (no siis aasialaiselle) tukalle kuin omani. Kolmas loppunut shampoo oli keväällä Amsterdamista ostamani Ritualsin matkakokoinen Brilliant Bliss -shampoo, joka taas oli aivan loistava tuttavuus, teki tukasta ihanan pehmoisen, tuoksui hyvältä ja oli kaikin puolin ihana tuote. Tätä ostan varmasti jossain vaiheessa lisää, sillä Ritualsin tuotteet eivät ole edes kalliita (ja niistä pitäisi muuten tehdä oma postauksensa, koska ne ovat vaan niin ihania!).

A'kinin Avocado & Calendula -hoitoaine minulla oli mökkikäytössä, ja sen hoitotehot eivät valitettavasti vaan oikein riittäneet minun tukalleni. Kanebon Kracie Ichikami -hoitsikassa oli vähän sama ongelma kuin shampoossakin eli en niin sanotusti taida kuulua kohderyhmään. ^_^

Moroccanoilin kokeilukokoinen hoitoöljy tuli LivBoxin mukana ja ihan mielelläni sen käytin, vaikken nyt mitenkään erityisesti ole näistä hiusöljyistä riehaantunut. Tresemmén kuivashampoo oli myös ihan mukava tuttavuus, freesasi tukan hyvin ja tuoksui kuivashampooksi ihan siedettävältä. Voisin ostaa toistekin.


Vartalonhoito
- 3 kpl suihkugeelejä: The Body Shop Green Apple Bath & Shower Gel -suihkugeeli (250 ml), Yves Rocher Pur Désir de Fleur d’Orange -suihkugeeli (200 ml), Rituals Happy Buddha Foaming Shower Gel Sensation -suihkuvaahto (200 ml)
- 5 kpl vartalovoiteita: Dove Purely Pampering Nourishing Lotion Almond Cream with Hibiscus -vartalovoide (250 ml), Korres Guava body butter -vartalovoi (125 ml), Dove Beauty Blossom Nourishing Body Lotion -vartalovoide (250 ml), We Care Icon Love Story Body Butter -vartalovoi (200 ml), Palmer’s Cocoa Butter -vartalovoi (170 g)
- 1 kpl käsivoiteita: Avène Cold Cream -käsivoide (50 ml)
- 3 kpl deodorantteja: Biotherm Deo Pure Antipersipirant Stick -deodorantti (40 ml), Biotherm Deo Pure Natural Protect -deodorantti (75 ml), Clarins Roll-On Deodorant (50 ml)
- 1 kpl vartalokuorintoja: Sephora Happy bubbleday! Red fruit body scrub -vartalonkuorinta (140 ml)
Yhteensä tuotteita: 13 kpl (1/4: 10 kpl ja 2/4: 8 kpl)

Myös vartalotuotteita kului tällä jaksolla loppuun enemmän kuin aikaisemmin, mikä johtuu varmasti osaltaan samasta syystä kuin hiustuotteiden kohdalla eli kesäkuumalla tulee käytyä useammin suihkussa, joten suihkutarpeita ja vartalovoiteita kuluu. Lisäksi kulutin kesäloman (ah, kesä! Loma!) aikana loppuun muutamia mökkikäytössä olleita tuotteita.

Body Shopin vihreän omenan tuoksuinen suihkugeeli oli oikein kiva, Yves Rocherin appelsiininkukilta tuoksuva suihkugeeli taas korkeintaan ihan jees. Jotenkin luulin, että tämä olisi tuoksunut appelsiinilta, mutta ei. Hintaansa nähden (muistaakseni parin euron luokkaan) ihan kelpo tuote, muttei enempää. Sen sijaan Ritualsin Happyy Buddha -suihkuvaahto oli jotain aivan jumalaista. Oranssista muotovaahtopurkkia muistuttavasta pakkauksesta pursotettava vaahto oli paksua ja kermaista ja tuoksui ihanalta. Niin hyvää, että tätä piti tilata Feeluniquelta lisää, kun tämä loppui.

Doven vartalovoiteet ovat minusta "hyvää peruskauraa" ja sekä Purely Pampering -sarjan Almond Cream with Hibiscus -voide että hieman viilentävä Beauty Blossom -voide olivat ihan kivoja. Seuraavaksi aion kuitenkin Doven tuotteista hankkia Purely Pampering -sarjan Shea Butter with Warm Vanilla -voiteen, jota olen jo monet kerrat käynyt kaupassa nuuskimassa. ^_^

We Care Iconin Love Story -vartalovoi tuli LivBoxin mukana keväällä. En oikein innostunut, tuoksu oli vähän tunkkainen. Korresin Guava-vartalovoista sen sijaan tykkäsin kovastikin, sen tuoksu on suorastaan huumaava. Ja Palmer'sin Cocoa Butter -vartalovoi on luottotuotteeni.

Deodorantteja kului loppuun kolme. Biothermin deodoranteista olen tykännyt, niin myös stick-muodossa olleesta Deo Puresta, joka kyllä tuntui kuluvan tosi nopeasti. Deo Pure Natural Protect taas ei toiminut minulla ihan yhtä hyvin kuin "perus" Deo Pure. Clarinsin dödön ostin jostain tarjouksesta, koska sitä on kehuttu kovasti, mutta minusta se ei ollut sen ihmeempi kuin perusrexona.

Avènen Cold Cream -käsivoiteen ostin keväällä Nizzasta ja se on toiminut yökäytössä mainiosti. Samalla reissulla ostin myös Sephoran suloisen Happy bubbleday! -vartalokuorinnan, joka tuoksui ihanan karkkimaiselta, mutta värjäsi käytössä kämmenet kirkkaanpunaisiksi.

Jep, näitä riittää, toivottavasti jaksatte jatkaa lukemista... ^_^


Kasvojenhoito
- 2 kpl kosteusvoiteita: Ziaja Goat’s Milk Day Cream -päivävoide (kokeilukoko 10 ml), Elizabeth Arden Visible Difference Refining Moisture Cream Complex -kosteusvoide (kokeilukoko 30 ml)
- 2 kpl silmänympärysvoiteita: L’Oreal Youth Code -silmänympärysvoide (15 ml), Lancome Rénergie Yeux Multiple Lift -silmänympärysvoide (15 ml)
- 3 kpl putsareita: Juju Cosmetics Aquamoist Moisture Cleansing Oil -puhdistusöljy (150 ml), Nuxe Gentle Pureness Micellar Foam Cleanser -puhdistusvaahto (150 ml), Caudalie Mousse Nettoyante Fleur de Vigne -puhdistusvaahto (kokeilukoko 50 ml)
- 1 kpl kasvovesiä: Caudalie Eau de Beauté -kasvovesi (kokeilukoko 30 ml)
- 1 kpl kasvonaamioita: Nuxe Clarifying Cream Mask -kasvonaamio (kokeilukoko 15 ml)
Yhteensä tuotteita: 9 kpl (1/4: 8 kpl, 2/4: 6 kpl)

Kokeilukokoinen Ziajan vuohenmaitopäivävoide tuli myös LivBoxin mukana ja itse asiassa tykkäsin siitä aika paljon. Voide oli kevyttä ja imeytyi hyvin, mutta toisaalta se oli myös ehkä vähän tavanomaista. Hintaansa nähden kuitenkin hyvä tuote, jota voisin ostaa esim. kesäkäyttöön toistekin. Elizabeth Ardenin Visible Difference -kasvovoide meni ehkä vähän hukkaan minun käytössäni, sillä en kaipaa voiteelta näin paljon hoitotehoa. Ihan hyvä voide kyllä, mutta uskoisin, että tämä sopii paremmin kuivempi-ihoisille.

L'Orealin Youth Code -silmänympärysvoide oli hyvä perus-sy-voide, joka on koostumukseltaan ehkä hieman paksua ja siksi se kului suht nopeasti. Hinta-laatu-suhde tässä on mielestäni kyllä kohdillaan. Lancomen Rénergie Yeux taas oli astetta "hienostuneempaa" ja selvästi kalliimpaakin kyllä. Hyvä silmänympärysvoide, jonka tehot riittivät minulla kosteuttamaan silmänympärysihon hyvin. Tämä sopi myös hyvin meikin alle.

Juju Cosmeticsin Aquamoist-puhdistusöljy oli hyvä ja kohtuuhintainen peruspuhdistusöljy, josta tosin en mitään kosteuttavia ominaisuuksia huomannut. Nuxen puhditusvaahto oli minulla mökkikäytössä; se oli ihan jees, mutta en mitenkään ihastunut eli luultavasti en hanki tätä toiste. Caudalien kokeilukokoisen puhdistusvaahdon hankin keväällä Nizzasta ja tästä tykkäsin: vaahto oli mukavan paksua ja tämä puhdisti tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Tätä voisin hyvinkin hankkia lisää.

Caudalien Eau de Beauté eli Beauty Elixir on varmaan yksi merkin tunnetuimmista tuotteista ja kuulemma mm. Victoria Beckhamin suosikki, ja siksi ostin myös tästä kokeilukokoisen putelin samalta Nizzan reissulta kuin puhdistusvaahdonkin. Beauty Elixir on suihkutettava kasvoveden ja seerumin välimuoto; minä sanoisin tätä kaunistavaksi kasvovedeksi. Tykkäsin tästä kovasti, mutta joku tämän koostumuksessa, ehkä minttu, oli myös aika tymäkkää ja siksi en talviaikaan tätä varmaan uskaltaisi käyttää päivittäin. Myös silmiä piti varoa tätä suihkutellessa. Muuten kyllä kiva ja raikas tuote, jota luultavasti ostan silti lisää ainakin tässä pienemmässä 30 ml:n koossa.

Ja vikana vielä Nuxen kokeilukokoinen Clarifying Cream -naamio, joka tuli osana useamman tuotteen settiä. Taas sarjassa ihan kiva, mutta ei lukeudu parin kokeilun perusteella naamiosuosikkeihini eli en ainakaan heti ole sännännyt ostamaan tätä lisää.


Meikit
- 1 kpl huulikiiltoja: Mac Plushglass -huulikiilto On A Holiday (4,2 ml)
Yhteensä tuotteita: 1 kpl (1/4: 0 kpl, 2/4: 6 kpl)

Meikit on edelleen hitaiten loppuun kuluvien kosmetiikkatuotteiden ryhmä, ja tällä kvartaalilla sain julistettua loppuneeksi vain yhden tuotteen, Macin Plushglass-huulikiillon sävyssä On A Holiday. Ihan kiva ja helppo vähän mehumaisen läpikuultava sävy ja Plushglassin pullistava koostumus tuntuu kesällä kivan viileältä huulilla, mutta koska huulikiiltokokoelmani kasvaa huomattavasti nopeammin kuin kiiltoja kulutan loppuun, en luultavasti osta tätä uudestaan. Sikäli mikäli tätä enää edes saa, en nimittäin ole varma, onko tämä julkaistu vain jossain limited edition -kokoelmassa.


Kynnet
- 2 kpl pikakuivattajia: Mavala Minute Quick-Finish -pikakuivattaja (5 ml), Seche Vite -pikakuivattaja (matkakoko 3,6 ml)
- 3 kpl kynsilakanpoistoaineita: Konad Nail Remover Strawberry Incense -kynsilakanpoistoaine (100 ml), Depend-kynsilakanpoistoaine (vihreä, miljövänlig) (100 ml), Depend-kynsilakanpoistoaine (vihreä, miljövänlig) (250 ml)
Yhteensä tuotteita: 5 kpl (1/4: 1 kpl, 2/4: 3 kpl)

Kynsituotteissa kulutin loppuun kaksi pikakuivattajaa: Mavalan Minute Quickin, joka on ihan ok, muttei pärjää luottopikakuivattajalleni Seche Vitelle, jota kulutin loppuun minikokoisen 3,6 ml:n pullon.

Kynsilakanpoistoaineita kulutin loppuun kolme: Konadin "mansikantuoksuisen", joka minusta tuoksui kyllä mansikalta mutta vahvasti myös kynsilakanpoistoaineelta, sekä pienemmän ja isomman putelin vakkaripoistoainettani Dependin "vihreää", joka vaan on niin hyvää, että ostan tätä kerta toisensa jälkeen uudestaan. Konadia ostin aikoinaan lähinnä käytettäväksi Konadin leimauslaattojen putsaamiseen. Se oli ihan jees ja muistaakseni aika edullista, mutta ei minusta yhtä hellävaraista kuin vakkari-Dependini.

Yhteensä loppuneita tuotteita heinä-syyskuussa: 35 kpl (huhti-kesäkuussa 28 kpl ja tammi-maaliskuussa 23 kpl).

Loppuneiden määrään olen tosi tyytyväinen ja sadan loppuneen tuotteen rajapyykki vuoden aikana on edelleen hyvinkin mahdollisuuksien rajoissa. Tuotteiden loppuun kuluttaminen ei silti ole edelleenkään minulle itsetarkoitus, mutta aina se kosmetiikkahamsteria ilahduttaa, kun jotain loppuu, sillä sitten voi taas vähän paremmalla omatunnolla hankkia jotain uutta. ^_^

Aiemmat loppuneet-postaukset löytyvät tilastot-tunnisteen alta.

(Tällä kertaa kuvituksena lemppariotuksiani yksisarvisia. Jälleen kerran niillä ei ole mitään tekemistä postauksen aiheen kanssa. ^_^)

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!