sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sateenkaarikynnet

Kiitos Moskovan yleisurheilun MM-kisat, Emma Green Tregaro ja Suomen Olympiakomitea: ilman teitä en varmaan koskaan olisi tätä lakkausta tehnyt. Mutta voi että tuli hieno!Sateenkaarikynnet! <3


Tässä käytetyt lakat:


Lakkoina käytin (kuvassa vasemmalta oikelle) tällaisia: China Glazen Urban Night, China Glazen Frostbite, China Glazen Cha Cha Cha, L'Orealin Exotic Canaries ja Zoyan Tanzy. Halusin valita sateenkaarikynsiin kirkkaita ja voimakkaita värejä ja jätin pastellisävyt kokonaan väliin, sillä minusta niistä tulee vähän toisenlainen fiilis. Muutenhan näissä saa aika vapaasti soveltaa ja jos vaikka keltaista lakkaa ei löydy, voi sen tilalla käyttää kultaista. Jos lakkaa molempien käsien sormet samalla tavalla, kuten minä tein, voi yhden sateenkaaren värin myös jättää pois. Minä jätin punaisen.

Ja lyhyt kertaus, mistä on kyse:
Kaikki sai siis alkunsa siitä, kun ruotsalainen korkeushyppääjä Emma Green Tregaro "kohautti" yleisurheilun MM-kisoissa Moskovassa osallistumalla korkeushypyn karsintaan kynsissä, jotka oli maalattu sateenkaaren väreihin. Kynnet olivat Green Tregaron kannanotto Venäjän uuteen homolakiin. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF otti kannan, että sateenkaarikynnet ovat sääntörikkomus. Pian kisojen päättymisen jälkeen Suomen Olympiakomitea ilmoitti, että suomalainen urheilija voidaan sulkea pois Sotsin olympialaisista, jos hän lakkaa kyntensä sateenkaaren värein.

Siis voi hyvää päivää! Elämmekö 70-luvun Neuvostoliitossa? Ensinnäkin olen sitä mieltä, että kaikki ihmiset, oli heidän sukupuolensa, ihonvärinsä, etninen taustansa tai seksuaalinen suuntautumisensa mikä tahansa, ovat yhtä arvokkaita eikä ketään saisi sortaa noiden tai muidenkaan ominaisuuksien perusteella.

Sen lisäksi ei minusta pitäisi kuulua yhtään kenellekään, minkä väriseksi kukakin haluaa kyntensä lakata. Aivan pöyristyttävää.

Siksi minäkin halusin lakata kynteni sateenkaaren väreihin. Koska jokaisella pitäisi olla siihen oikeus. Kuten jokaisella pitäisi olla oikeus rakastaa ja olla parisuhteessa ihan kenen kanssa ikinä haluaa, kunhan se sopii myös toiselle osapuolelle.

Ehkä minä en nyt sitten pääse olympialaisiin. ^_^ Tai Venäjälle. Mutta arvatkaas mitä? Aivan sama. Pitäkää tunkkinne!

Ihanaa uutta viikkoa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!