torstai 22. elokuuta 2013

Himotuslistalla: Dior Mystic Metallics

Joo, jee, arki on täällä taas ja blogielämääkään ei ehdi viettää niin paljon kuin haluaisi, mutta ei se kai auta kuin sopeutua. Elämä kuitenkin jatkuu, vaikka loma ei, ja vaikka en oikein ole syysihmisiä, ovat syksyn uudet meikkikokoelmat aina kiva piriste pimeneviin iltoihin ja viileneviin päiviin.

Ja nyt tarttis saada tämä:

Dior Mystic Metallics -paletti Bonne Etoile.

Diorin tämän syksyn meikkikokoelma kantaa nimeä Mystic Metallics ja sen värit ovat nimensä mukaisesti metallisen hohtavia. Eivät nyt varsinaisesti vaaleita tai heleitä, mutta eivät synkkiäkään.


Kokoelma on aika laaja, ja siihen kuuluu
• kahdeksan soololuomiväriä
• kaksi kolmen luomivärin palettia
• kaksi viisikkoluomiväripalettia
• tussimainen rajausväri
• ripsikiharrin
• kaksi tavallista kynsilakkaa
• yksi magneettikynsilakka
• neljä huulipunaa
 neljä huulikiiltoa
• kaksi värillistä huuliseerumia
• ja lisäksi uudistunut poskipuna, josta löytyy peräti 26 sävyä.

Ainakin nuo kaikki on listattu kokoelman alle Diorin nettisivuilla, mutta varmaan ainakin osa (poskipunat?) jää pysyvästi valikoimiin. Diorin nettisivuilla muuten myös kerrotaan viehättävä tarina tuosta tähtikuviosta, joka koristaa Mystic Metallics -kokoelman viisikkopaletteja. Tähtikuvio viittaa "onnentähteen", joka on siis englanniksi lucky star (tietääkö joku, onko sille suomeksi parempi käännös?) ja käsittääkseni tuon himoitsemani viisikkopaletin nimi Bonne Etoile tarkoittaa samaa ranskaksi.

Mutta se tarina. Elettiin vuotta 1946, kun Monsieur Christian Dior kompastui kadulla kävellessään viisisakaraiseen metalliseen tähteen. Tuohon aikaan Dior harkitsi muotisuunnittelijan urasta luopumista, mutta hän piti tielleen osunutta tähteä kohtalon merkkinä. Niin hän perusti oman muotitalonsa, ja loppuhan on historiaa, kuten kaikki tiedämme.

Olen perinteisesti arvioinut Diorin kausikokoelmat paljolti sen perusteella, sytyttävätkö viisikkoluomiväripaletit minut vai eivät. Kun näin kuvat Mystic Metallicsin kahdesta viisikosta, ajattelin, että jos jompaan kumpaan päädyn, niin neutraali-violetti-sävyiseen Constellationiin (Constellation muuten tarkoittaa suomeksi tähtikuviota tai tähdistöä).
Diorin Mystic Metallics -kokoelman Constellation.

Mutta. Tällä viikolla löysin nämä vihdoin livenä ja pääsin swatchaamaan. Ja voi elämä, että tuossa Bonne Etoile -paletissa on upeat värit! Värit ovat voimakkaat ja niissä on vahva metallinen hohde, ja siis se pigmentin määrä, huh! Silti värit tuntuivat pehmeiltä ja siltä, että niitä on helppo työstää. Paletilla saa varmasti tehtyä sekä vaalean ja kevyen meikin että hyvinkin tumman, värikkään ja dramaattisen meikin.

Nyt sitten mietin, raaskinko investoida, odotanko jotain aleseteliä vai tilaanko ulkomailta. Suomessahan nämä Diorin viisikkoluomivärit maksavat nykyään lähes 70 euroa, mikä on, imo, todella paljon, olkoon tuote kuinka laadukas tahansa. Esimerkiksi Feeluniquelta tämän saisi 51,25 eurolla, ei toimituskuluja.

Mitäs te tykkäätte, säväyttääkö Diorin syyskokoelma vai jätättekö väliin?

10 kommenttia:

 1. Olen itsekin ollut aivan värinöissä näistä paleteista. Bonne Etoile on saatava, mutta hinta todellakin kirpaisee. Tilaan varmaan netistä, tai jään odottelemaan Stockan etuseteleitä..

  VastaaPoista
 2. Mä pystyin ohittamaan Diorin kevät- ja kesäkokoelmat suht viileästi ja kuvien perusteella ajattelin, että pystyn ehkä nämäkin. Mutta ei taida onnistua, tuo Bonne Etoile on vaan niin u-pe-a! Sitä paitsi mulla ei taida vastaavia sävyjä löytyä vielä kokoelmista. Eikös se ole ihan hyvä perustelu hankinnalle? :-)

  VastaaPoista
 3. On, tottakai ;D

  Mä en ole ostanut Diorilta yhtään viisikkoa vuosiin, mutta nyt on aivan pakko.

  VastaaPoista
 4. :-D Mä ostin viime joulun kokoelmasta sen toisen paletin. Mutta sitä ennen en oo pitkään aikaan ostanut viisikkoja. Muistaakseni. :-)

  VastaaPoista
 5. Constellation, pakko saada. :) Lähden lauantaina reissuun, ja pidän peukkuja pystyssä että Hki-Vantaalla olisi näitä..

  VastaaPoista
 6. Ooh, lucky you! Pidetään peukkuja, että Mystic Metallics lentokentältä jo löytyy. Esittele Constellation sitten blogissasi, joohan? Ja hyvää reissua!

  VastaaPoista
 7. Joo...tota joo... Kuolaan niin kovasti tuon kokoelman perään, että pitää varoa jo näppistä! :D Erityisesti tuo harmahtava muta (hieno nimi tuolle värille!:DD) kynsilakka houkuttaa! Tosin toivon hartaasti, että löytäisin sille hyvän dupen joskus lähiaikoina. Kovin mielelläni ottaisin myös parit valitut huulipunat ja kiillot valikoimiini.

  Johanna

  VastaaPoista
 8. Hih hih, tällaisia kokoelmia varten tarttisi jonkun kuolaussuojan näppikselle. :-D Tuo metallinen mutalakka (sävy on kai Destin?) näyttää kyllä hienolta! Diorin lakat(kin) on vaan harmittavan hintavia, vaikka tosi laadukkaita ovatkin. Mutta toivotaan, että joku hyvä dupe ilmaantuu! :-)

  VastaaPoista
 9. Mie haluan Bonne Étoilen! Se vaan on niin todella upea. Pigmenttiä riittää ja metallinen hehku on juuri minun juttuni :)

  Constellation on myös upea, mutta sellaisia sävyjä minulla on jo aivan liikaa.

  VastaaPoista
 10. Olen kyllä ihan samoilla linjoilla, muhunkin Bonne Etoilen metallinen hehku iskee ihan täysillä! Constellation taas on sellainen, että voisin ostaa, jos vaikka jossain alessa siihen törmäisin. Nätti, mutta ei herättänyt suurempia intohimoja. Toisin kuin Bonne Etoile. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!