keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Töpökynnet

Pyörittelin otsikoksi jotain hassunhauskaa tyyliin söpöt ja töpöt tai vastaavaa, mutta päätin sitten kuitenkin säästää teidät tällaiselta sanaleikki-iloittelulta. ^_^ Joka tapakusessa päivän aiheena on a) töpöiksi lyhentyneet kynteni ja b) söpö vaaleanpunainen lakka.

Käykö kenellekään muulle niin, että vaikka kuinka kuvittelee hoitavansa käsiä ja kynsiä, yhtäkkiä kynnet vain alkavat katkeilla? Vaikka kuluva talvi on ollut ihanan leuto, on Suomen talvi silti varsin rajua kamaa iholle ja myös käsille ja kynsille. Tänä talvena kynteni eivät ole liuskoittuneet ihan yhtä pahasti kuin viime talvena, mutta nyt näin lopputalvesta ne ovat alkaneet katkeilla. Useimmiten kynteen tulee pieni - tai vähän isompi - vekki kynnen reunaan, mistä vekki sitten pian kasvaa sellaiseen mittaan, että kynnen joutuu lyhentämään kokonaan.

Viime viikolla tämän kohtalon oli kokenut jo pari kynttäni ja tällä viikolla sitten maanantaina loputkin kynteni tuntuivat käytännössä räjähtävän ja repeilevän. Joten illalla ei ollut enää muuta tehtävissä kuin oli tartuttava kynsileikkuriin (kyllä, välillä käytän sitä, kun useampi kynsi vaatii reilua lyhentämistä, en vaan jaksa sitä viilan kanssa hinkkaamista) ja naps. Nyt kynnet ovat lyhyet.

Samassa yhteydessä myös kynsilakkani oli kokenut jonkin sortin räjähdysäksidenttityyppisen kuoleman. Ja koska oli jo myöhä ja halusin jotain helppoa ja söpöä, tartuin yhteen varastojeni klassikkoon, China Glazen hennon vaaleanpunaiseen Encouragementiin:China Glazen Encouragement.

China Glazen Encouragement on ilmestynyt China Glazen syksyn 2010 Fight Like a Woman -kokoelmassa. Se on hennon vaalea vaaleanpunainen lakka, jossa on paljon pientä vaaleaa kimalletta. Kuten kuvista, näkyy, sillä on hieman taipumusta raidoittua, mutta luonnossa raidoittuminen ei kyllä näy ihan noin selvästi kuin kuvissa. Kaunis, hento ja hyvin neutraali ja joka tilanteeseen sopiva kynsilakka, johon tuo hieno kimalle tuo minusta kivasti pientä ekstraa. Tämä onkin yksi suosikkilakkani, kun haluan jotain helppoa, suhteellisen neutraalia ja silti tyttömäistä. Kuvissa on lakkaa kolme kerrosta, aluslakkana NailTek Foundation I ja päällyslakkana Seche Vite.


Ovatko tällaiset hempeät vaaleanpunaiset lakat teidän juttunne? Entä miten teidän kyntenne ovat selvinneet talvesta ja mitkä ovat teidän selviytymiskeinonne?

Ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille!

2 kommenttia:

 1. En edes yritä pitää kynsiäni pitkinä vaain leikkaan pidän pituuden hyvinkin maltillisena. Oma "hoito" on ollut lähinnä aktiivista käsienrasvausta. Kynsien ollessa lakattuna en saa aikaiseksi käyttää mitään kynsiöljyjä vaikka kynsinauhat niistä hyötyisivätkin.

  Oma the vaaleanpunainen tyttösöpö-lakka on Opin Princesses Rule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en varsinaisesti kasvata kynsiä tai yritä pitää niitä pitkinä, mutta useimmiten ne kyllä ovat vähän pidemmät kuin nämä. Kovin pitkiä en niistä saa enkä välttämättä haluaisikaan. Silti eron huomaa, kun välillä joutuu lyhentämään ihan reilusti, niin kuin nyt. Minä yritän kyllä rasvailun lisäksi myös öljytä kynsinauhoja, tosin useimmiten teen sen vain illalla ennen nukkumaanmenoa. Rasvailua tulee sentään harrastettua vähän useammin. :-)

   Hei Princesses Rule on yksi munkin lemppareista! Tyttösöpö onkin ihan täydellinen kuvaus sille, sehän onkin vähän vaaleanpunaisempi ja kimaltavampi kuin tämä Encouragement, joka on vähän viileämpi ja vaaleampi. :-)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!