lauantai 12. tammikuuta 2013

Tytön paras ystävä: DVF-mekko

Kun joulun alennusmyynnit alkoivat, tämä taisi olla ensimmäinen hankintani:

DVF New Jeanne Two Dress in Chains Gray.
Mekko on Diane Von Furstenbergin kietaisumekko; mallin nimi on Jeanne Two ja kuosi ja väri on Chains Gray. Tälle mallille on ominaista (erotuksena muille DVF:n kietaisumekoille), että mekossa on kaulus ja pitkät hihat. Alla vielä toinen kuva, josta väri näkyy paremmin. Eli pohjaväri on musta/hyvin hyvin tummanharmaa ja ketjukuvio on valkoinen.


Diane Von Furstenberg on yhdysvaltalainen suunnittelija, joka loi kuuluisan kietaisumekkonsa jo 1970-luvulla. Siitä tuli nopeasti hyvin suosittu, ja samalla siitä tuli yhdenlainen naisten vapautumisen symboli. Mekko on siis edelleen tuotannossa, vaikka toki sitä on vuosien mittaan hieman modernisoitu. Ideana kuitenkin on, että mekon mallit pysyvät melko lailla samana vuodesta toiseen, mutta värit ja kuvioinnit vaihtuvat. DVF tunnetaankin voimakkaan graafisista kuoseistaan, jotka tuovat oman särmänsä tähän klassikkovaatteeseen.

Minulla on kaapissa entuudestaan kaksi DVF:n kietaisumekkoa ja täytyy sanoa, että ne ovat kyllä vaatteita parhaimmillaan. Aina kun tarvitsen jotain vähän parempaa päälle pantavaa, voin napata jomman kumman mekon ja tiedän, että ne toimivat. Ne ovat niin klassisen ajattomia malliltaan ja kuoseiltaan, että ne eivät vanhene tai mene pois muodista. Leikkaus on upea ja naisellinen ja korostaa vartalon parhaita puolia. Materiaali on joustavaa silkkijerseytä, joka on helppo ja mukava päällä, mutta tuntuu samalla paksulta ja laadukkaalta eikä myöskään pahemmin rypisty. Kietaisumekko on myös mitoitukseltaan armollinen, sillä sitä voi aina tarpeen mukaan hieman löysätä tai kiristää, joten siksikin se pysyy käyttökelpoisena vuodesta toiseen (paitsi tietenkin jo omat mitat dramaattisesti muuttuvat - mutta pienet muutokset se kestää hyvin). Ja nämä on vaan tehty niin hyvin: kaikesta näkee jo kauas, että vaate on laadukas.

Ja jos mekon saa ostettua alennusmyynnistä, ei hintakaan ole ihan hirmuinen. Olinkin jo päättänyt, että kun DVF:n nettikaupan alet alkavat, voisin ostaa juuri tällaisen pitkähihaisen Jeanne-mekon, jos mieleinen löytyy ja kokoja riittää. Onneksi alet alkoivat heti kunnon alennuksilla ja sain tämän 50 prosentin alennuksella.

Diane Von Furstenbergilla on siis oma nettikauppa Euroopassa, joten toimitus on suht nopea eikä veroista ja tulleista tarvitse huolehtia (hurraa!). Koska koot ovat amerikkalaisia, kannattaa mittaamiseen ja oikean koon valitsemiseen käyttää hetki aikaa. Tosin näissä kietaisumekoissa tosiaan on se hyvä puoli, että niissä on aina vähän pelivaraa suuntaan ja toiseen. Muita mekkoja en ainakaan vielä ole tuolta uskaltanut ostaa. Pidän kyllä todella paljon DVF:n muidenkin kuin kietaisumekkojen ajattomasta ja supernaisellisesta tyylistä, joten saatan jonkun muunkin mallin joskus vielä hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!