perjantai 11. tammikuuta 2013

Smaragdinvihreää

Smaragdinvihreä on sanana jotenkin erityisen ihana. Se kuulostaa niin ylelliseltä ja, no, kauniilta. En mitenkään ylettömästi fanita vihreää väriä, mutta smaragdinvihreää voisin haluta. Ja mikä ettei niitä smaragdejakin. =^.^= Tänä vuonna smaragdinvihreää kannattaa erityisesti suosia, sillä Pantone on valinnut sen vuoden väriksi 2013. Pantonehan on amerikkalainen yritys, joka tunnetaan painoteollisuuden standardiksi muodostuneesta värijärjestelmästä. Jos joskus olet ollut tekemisissä painotuotteiden värimääritysten kanssa, tiedät ehkä, että kirjainyhdistelmällä PMS on monia merkityksiä. Yksi niistä on Pantone Matching System.

Pantone on valinnut vuoden värin vuodesta 2000 lähtien. Esimerkiksi viime vuonna vuoden väri oli eläväinen oranssi, Tangerine Tango. Ja kyllähän oranssia viime vuonna nähtiin niin vaatekauppojen hyllyillä kuin meikkirintamalla.

Pantonen mukaan vihreä väri on ollut nousussa jo useamman sesongin ajan etenkin muotimaailmassa ja sitä on nähty myös punaisilla matoilla. Pantonella todetaan, että smaragdinvihreä sopii hyvin myös meikkiväriksi, sillä se sopii kaikenvärisiin silmiin: se tuo esiin vihreää, sopii siniseen, voimistaa ruskeaa ja korostaa pähkinänruskeiden silmien vihreää.

Pantonen vuoden väri -teemaan kuuluukin myös yhteistyö kosmetiikkaketju Sephoran kanssa. Sen hedelmänä on meikkikokoelma, joka ilmestyy Sephoran myymälöihin - tosin ilmeisesti vain Yhdysvalloissa - maaliskuussa. Kokoelmaan kuuluu ainakin kynsilakkoja ja luomivärejä.

Vaikka minulta aika monta vihreää kynsilakkaa löytyy, smaragdinvihreä sinne vielä mahtuisi. Zoyan Ivanka ja China Glazen Running In Cirlces ovat hienoja vihreitä, mutta minusta liian vaaleita ja lämpimiä smaragdinvihreiksi. China Glaze on joskus julkaissut Emerald Green -lakan, joka kuvien perusteella voisi olla aika sopiva. Ehkä yritän saada sen käsiini. Tai sitten vaan odottelen tämän vuoden uusia lakkoja, eiköhän niihin vihreitäkin mahdu.

Ja jotain kivaa smaragdinvihreää voisi kyllä vaatevalikoimaankin hankkia viimeistään kesäksi. Ehkä joku kiva yläosa? Tai kengät? Esimerkiksi nämä Jimmy Choon sandaalit olisivat aikas kivat:
Mitä te pidätte tästä vuoden väristä? Aiotteko hankkia jotain sen väristä vai jätättekö väliin?

P.S. Saan varmaan tänään illalla haettua ensimmäisen Livboxini! On vaan pitänyt pari päivää lueskella blogeja tosi varovasti, sillä monissa tammikuun boksin sisältö on jo esitelty. Enkä tietenkään halua vielä sitä tietää, sillä sisällön kuuluu olla yllätys! Pikku toivomus siis teille kanssabloggaajille: jos ette malta odottaa paria päivää (jotta kaikki ovat laatikkonsa saaneet), voisittekohan laittakaa vaikka jonkun varoituksen postauksen alkuun? Ja välttää heti tekstin alussa listaa ja/tai kuvaa tuotteista? Minusta ainakin olisi kivempi säilyttää jännitys loppuun asti. ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!