perjantai 4. tammikuuta 2013

Aasian parhaat

Olen esitellyt täällä muutaman kerran aasialaisia kosmetiikkaostoksiani, ja olen tosiaan aika lailla hurahtanut aasialaisiin ihonhoitotuotteisiin ja meikkeihin. Tänään ajattelin valottaa vähän tarkemmin miksi.

Törmäsin aasialaiseen kosmetiikkaan ensimmäisen kerran muistaakseni Ostolakossa-blogissa reilut pari vuotta sitten. Ostolakon Virve hehkutti tuolloin blogissaan My Beauty Diaryn kangasnaamioita, joten olihan minunkin päästävä niitä kokeilemaan. Olin heti myyty.

Aloin etsiä aiheesta lisää tietoa netistä, ja löysin aasialaista kosmetiikkaa käsitteleviä blogeja ja uusia nettikauppoja. Ja niin minulle vähitellen avautuikin aivan uusi maailma. Ja millainen maailma! Lukematon määrä aivan uusia tuotteita, kauneusperiaatteita ja merkkejä. Toisin sanoen taivas tällaiselle kosmetiikkafriikille. ^_^ Varsinkin kun tuotteet ja aasialainen kauneudenhoitofilosofia eivät ole lainkaan hullumpia. Toki sielläkin myydään ja käytetään myös länsimaisten merkkien länsimaissa myytäviä tuotteita, mutta en ollut aikaisemmin tajunnut, että Aasiassa on lisäksi ihan omat, erilliset kosmetiikkamarkkinansa! Monet länsimaiset merkit tekevät omia tuotteita pelkästään Aasian markkinoille, ja esim. meillekin tutuilla kosmetiikkataloilla Kanebolla ja Shiseidolla on pelkästään aasialaisille kuluttajille valtava valikoima omia merkkejä ja sarjoja, joita ei tänne länsimaihin tarjota laisinkaan.

Päätinkin listata tähän parhaat asiat ja tuotteet, jotka Aasian kosmetiikkamaailmasta olen löytänyt:


1. Kangasnaamiot. Näistä kaikki minun kohdallani siis alkoi enkä näistä luovu! Kangasnaamiot ovat kertakäyttöisiä hoitavia naamioita, joissa hoitavat aineet on imeytetty ohuesta kankaasta tehtyyn kasvojen muotoiseen naamioon. Naamioiden materiaali vaihtelee vähän merkeittäin, mutta muistuttaa lähinnä kosteuspyyhettä, ja naamiossa on aukot silmille, nenälle ja suulle. Se laitetaan kasvoille puhdistuksen jälkeen ja annetaan vaikuttaa 15 - 20 minuuttia. Sitten naamio poistetaan ja kasvoille jäänyt seerumi hierotaan ihoon eli kasvoja ei enää huuhdella. Yleensä käytän näitä iltaisin, jolloin hoitava seerumi saa vaikuttaa yön yli.

Näitä on erilaisiin ihon tarpeisiin, mutta useimmat ainakin kosteuttavat ja kirkastavat ja/tai vaalentavat ihoa. Oma rasvoittuva ihoni kaipaa nimenomaan kosteutusta, ja siihen nämä ovat omiaan. Olen myös kärsinyt pitkään talvisin pintakuivasta ja hilseilevästä ihosta, mutta näiden ansiosta nämä ongelmat ovat jääneet taakse. Lisäksi monet käyttämäni kangasnaamiot kirkastavat ja rauhoittavat ihoa ja tekevät ihosta heleämmän näköisen ja tasaisemman värisen. Usein näpytkin rauhoittuvat ja ainakin minusta tuntuu, että ne paranevat naamion käytön jälkeen nopeammin.

Omia suosikkejani tällä hetkellä ovat BeautyMaten naamiot (etenkin Refining Smooth Nano Mask ja Anti-Blemish Repairing Nano Mask) ja Hisamitsun naamiot (esim. Lifecella Essence Sheet Mask Hyaluronic Acid on superhyvä kosteuttaja). Nyt olen kokeillut myös muutamia My Schemingin kangasnaamioita ja tykännyt niistäkin. Näitä kaikkia myydään 5 - 7 yksittäispakatun naamion pakkauksissa, ja niillä on hintaa esim. Sasa.comissa noin kymmenen dollaria.


2. BB-voiteet. Meillähän on meneillään nyt todellinen BB-voidebuumi, mutta minä luotan edelleen aasialaisiin BB-voiteisiin, ja hypetyshän saikin alkunsa Etelä-Koreassa, mistä se sitten levisi muihin Aasian maihin ja sieltä lopulta tänne läntiseenkin maailmaan. Syitä siihen, etten ole vaihtanut meillä myytäviin merkkeihin, on ensinnäkin se, että meillä BB-voiteet tuntuvat olevan lähinnä värillisiä päivävoiteita, jotka on vaan nimetty uudestaan trendikkäästi BB-voiteiksi. Aasialaiset BB-voiteet taas muistuttavat minusta enemmänkin meikkivoiteita, joilla on monia hoitavia ominaisuuksia, minulle tärkeimpinä ihon kosteuttaminen ja hyvä aurinkosuoja.

Lisäksi aasialaisten BB-voiteiden sävyt käyvät järjestään minun ihooni paremmin kuin täällä myytävät, jotka ovat yleensä joko liian tummia tai sitten oransseja tai keltaisia. Tämä muuten tuntuu oudolta, kun voisi kuvitella, että ainakin täällä pohjoisessa asuvilla ihmisillä olisi vähintään yhtä vaalea tai vaaleampi iho kuin vaikka korealaisilla. Olenkin päätellyt, että Aasiassa ihaillaan hyvin vaaleaa ihoa, kun taas täällä meillä ihanteena on ruskettuneempi "terveen värinen" iho. Se sitten näkyy etenkin tuotteissa, joissa sävyvalikoima on suppea. Monissa BB-voitessahan ei välttämättä ole tarjolla kuin yksi tai korkeintaan pari kolme sävyvaihtoehtoa. Ja Suomessa ongelmana on lisäksi tietenkin markkinoiden pienuus eli usein meikkivoiteista ei meille tule edes kaikkia sävyjä myyntiin, vaan yleensä vain ne keskisävyt.

Kestosuosikkini BB-voiteista on korealaisen Skin79:n Hotpink Super+ Beblesh Balm. Se sopii hyvin ihonsävyyni, peittää riittävästi mutta sulautuu silti hyvin ihoon eikä tee pakkeloitua lopputulosta, kuten monet meikkivoiteet, jotka peittävät yhtä hyvin. Lisäksi siinä on kunnollinen suojakerroin ja se tuntuu muutenkin sopivan iholleni hyvin ja hoitavan sitä, vaikka mitään konkreettisia todisteita minulla ei tästä olekaan.


3. Kaksoispuhdistus. Tutustuin kaksoispuhdistuksen ideologiaan oikeastaan vasta löydettyäni aasialaisen kosmetiikan. Olihan minulle joskus myyty jotakin puhdistusmaitoa puhdistuksen ensimmäiseksi vaiheeksi, mutta minusta meillä länsimaissa luotetaan paljon enemmän "yksöispuhdistukseen". Mutta voin kyllä sanoa, että kun kerran olin kokeillut kunnon kaksoispuhdistusta, ei paluuta entiseen ollut. Toimii! Puhdasta tulee eikä silti tarvitse käyttää mitään superärtsyjä puhdistusaineita, vaan iho puhdistuu tehokkaasti ja silti hellävaraisesti.

Lyhyesti aasialaisen kaksoispuhdistuksen ideana on, että ensimmäisessä vaiheessa käytetään puhdistusöljyä, jolla saadaan poistettua öljypohjainen lika, mm. ihon oma rasva, ja toisessa vaiheessa iholta puhdistetaan vesiliukoinen lika, kuten hiki ja pöly. Joitain puhdistusöljyjä on ollut täällä meilläkin ainakin joskus myynnissä ja oma suosikkini on ollut Lumenen puhdistusöljy, mutta valitettavasti sitä ei taideta enää valmistaa. Se olikin tarkoitettu käytettäväksi ainoana puhdistustuotteena, mihin sen tehot eivät kyllä minulla missään tapauksessa riittäisi. Olen myös tykännyt kaikista kokeilemistani (edullisista) aasialaisista puhdistusöljyistä, joita on hyvä valikoima mm. Sasa.comissa. Lempparini tällä hetkellä on Kose Softymo White Cleansing Oil. Toisen vaiheen puhdistusaineena voi käyttää mitä tahansa omalle ihotyypille parhaiten sopivaa puhdistustuotetta, ja itse käytän mitä milloinkin, myös täältä meiltä saatavia putsareita. Lemppari, johon aina palaan, on Estee Lauderin Perfectly Clean Splash Away Foaming Cleanser. Vähän hintavampi, mutta hyvä.


4. Kasvovedet ja seerumit. Koska ihoni on tosiaan rasvoittuvaa ja näppylöityvää tyyppiä, ihastuin (länsimaisiin) seerumeihin jo monta vuotta sitten, sillä ne usein tuovat ihoni paljon kaipaamaa kosteutusta ilman tai ainakin vähemmillä "hoitavilla" ainesosilla, jotka täällä meillä yleensä tarkoittavat käytännössä rasvaa, mitä ihoni taas ei tosiaankaan lisää kaipaa. Aasiassa tämä kosteutusfilosofia on viety vielä pidemmälle ja siihen osallistuu yleensä myös kasvovesi. Nimittäin kun meillä kasvovesi on yleensä tarkoitettu puhdistuksen viimeistelyyn, on se aasialaisissa tuotteissa ihon kosteuttamisen ensimmäinen vaihe ja valmistaa ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet, jotta ne vaikuttavat iholla mahdollisimman hyvin. Usein aasialaiset kasvovedet ovatkin koostumukseltaan hyvin kosteuttavia. Perinteisesti kasvovesi myös levitetään suoraan kasvoille eikä sitä siis kaadeta ensin vanulapulle. Myös seerumit ovat usein todella kosteuttavia. Yhdessä kasvovesi ja seerumi tuovat siis jo todella hyvin kosteutusta kasvojen iholle ja esim. kesäaikaan en välttämättä niiden päälle kosteusvoidetta edes kaipaa.

Tällaisia kasvovesiä ja seerumeita on melkeinpä kaikilla aasialaisilla sarjoilla ja minä olen pitänyt melkein kaikista eli erityistä suosikkia minulle ei ole. Yksi suosituimmista merkeistä on japanilainen Hadalabo.


5. Vedellä pois pestävät ripsivärit. En voi sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen tästä keksinnöstä! Kun omistaa helposti rasvoittuvat luomet, ei käytännössä mikään muu ripsiväri pysy ripsissä, sillä ihon oma öljy liuottaa myös vedenkestävät ripsarit ja tuloksena on taattu pandaefekti. Onneksi Kanebon 38:a on meilläkin saanut jo monta vuotta ja sittemmin moni muukin kosmetiikkatalo on tuonut markkinoille omanvastaavalla idealla toimivan ripsarin. Aasiassa näitä on tarjolla todella paljon ja myös edullisemmilla merkeillä, ja käsittääkseni idea on syntynyt juuri Aasiassa. Kiitos! Kiitoskiitoskiitos! Kokeilen eri merkkien vedellä poistettavia ripsivärejä ahkerasti, mutta yksi tämän hetken suosikeistani on Cliniquen Lash Power.


+ Silkkiset, hyvin levittyvät, hyvälaatuiset edullisten sarjojen luomivärit. Vielä bonuksena on mainittava nämä laadukkaat luomivärit, joissa värit ovat usein hyvin pigmenttisiä ja kermaisia ja levittyvät ja pysyvät hyvin, vaikka kyse olisikin edullisemmista markettisarjoista. Suosikkejani ovat esim. Kanebon Lavshucan Star Decoration Eyes (hintaa n. 15 dollaria) ja hieman hintavampi Kose Visée Glam Glow Eyes (n. 20 USD). Ja ehkä kaikkien aikojen lempparini on Shiseidon Majolica Majorcan neljän luomivärin Majolook-luomiväripaletti, joka on hinnaltaan samaa luokkaa tuon Lavshucan paletin kanssa, mutta sitä ei taida nykyään enää saada mistään (ellei sitten eBaystä satu löytymään).

Jos nyt jotain kritisoitavaa näistä aasialaisista luomiväreistä on sanottava, niin värivalikoimaltaan nämä ovat lievästi sanottuna hillittyjä. Käytännössä ne toistavat samoja yhdistelmiä vuodesta toiseen: jokaisessa kokoelmassa on yleensä pari ruskeasävyistä, vaaleanpunainen, violetti, vihreä ja harmaa, joskus myös sininen paletti. No, eipähän tarvitse joka merkin jokaista uutta luomiväriä hankkia. ^_^

Jos aasialainen kosmetiikka kiinnostaa, kannattaa tutustua esim. Sasaan ja Adambeautyyn, jotka ovat tällä hetkellä aasialaiset lempparinettikauppani - Sasa on valtava paikallinen kemppariketju, Adambeauty taas huomattavasti pienempi hongkongilainen putiikki. Ja tuosta blogini sivupalkista löytyy linkit muutamiin aasialaiseen kosmetiikkaan keskittyvään blogiin, suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Aina välillä haaveilen Aasian matkasta ihan jo kosmetiikkaostosten toivossa, huolestuttavaa :D Onneksi on nettikaupat ja harmiksi nettishoppailu juuri vaikeutui..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva, että tykkäsit! Olisi kyllä mahtava päästä joskus paikan päälle kosmetiikkashoppailemaan(kin). :-) Tosin ilman myyjän opastusta voisi olla aika hankalaa, sillä pakkauksissa on harvoin englanninkielisiä tekstejä. Kotonakin aina joskus ihmettelen paketteja avatessa, että mikähän tää oli... :-D Että siinä mielessä nettishoppailessa voi päästä helpommalla. Mutta joo, varmaan vähän harvemmin nyt tulee shoppailtua EU:n ulkopuolelta. Mutta en mä kokonaan aio sitä lopettaa, pitää sitten vaan kiltisti maksaa verot. Onneksi se onnistuu nykyään netissä eikä paketteja tarvitse enää hakea tullista!

      Poista

Kiitos kun kommentoit!