lauantai 18. tammikuuta 2014

Meow eli mineraalikokeiluja

En ole ollut kovin innostunut mineraalimeikeistä moneen vuoteen. Aikoinaan kokeilin pohjia Bare Mineralsilta (kutitti), Lily Lololta (ei tarpeeksi peittävä) ja Lauressilta (en löytänyt sopivaa sävyä ja lopputulos oli jotenkin pakkelimainen). Lopulta oikean merkin, koostumuksen ja sävyn etsiminen ja jauhemaisen pohjan loputtomalta tuntuva pyörittely vaan alkoivat kyllästyttää ja kun sitten löysin aasialaiset bb-voiteet, tunsin löytäneeni juuri minulle sopivan meikkipohjan, joten mineraalit jäivät.

Rakastan edelleen aasialaisia bb-voiteita ja Skin79:n pinkki Super Plus Beblesh Balm on yhä holy grail -bb-voiteeni, mutta kesästä lähtien kiinnostukseni mineraalimeikkipohjiin on jälleen vironnut. Kesällä ostin itselleni Zuiin mineraalimeikkipuuterin, josta tykkäsin, mutta joka ei ostoajankohtana eli kesälämpimillä toiminut ehkä parhaalla mahdollisella tavalla minun ihollani.

Sitten sain blogin kautta kokeiltavaksi Youngbloodin mineraalipohjan ja tykästyin siihen kovasti. Se peitti riittävästi eikä silti näyttänyt pakkelimaiselta tai jauhoiselta kasvoilla. Myös kokeilemani sävy Soft Beige sopi omaan ihonsävyyni hyvin. Suunnittelin jo hankkivani pohjan täysikokoisena, mutta kohtuullisen korkea hinta (10 gramman purkki maksaa yli 60 euroa) sai minut vielä kartoittamaan muita vaihtoehtoja.

Meow Cosmeticsista olin kuullut jo aikaisemmin kehuja ja sitä suositteli nytkin niin moni, että rohkaisin mieleni ja uppouduin merkin kohtuullisen monimutkaiselta tuntuvaan sävyvalikoimaan. Onneksi Meow'n nettikaupasta voi tilata pieniä näytteitä hyvin edullisesti (hinta on yksi dollari per näytepussi, jossa on noin teelusikallisen verran tuotetta) ja postikulutkin näytteille ovat ihan kohtuulliset. Samaan syssyyn sain vielä blogikollegalta ostettua Meow'n näytteitä kokeiluun.

 photo Meownaumlytteet1.jpg
Meow'n näytepussukoita: peitevärejä, primereita ja luomivärejä.

Ja onneksi näytteitä saa, sillä nettisivujen perusteella sopivaa sävyä olisi aika mahdoton valita. Ja loppujen lopuksi tykästyin ja mielestäni minulle sopi parhaiten sävy, joka oli minulle aika yllätys: ihonsävyni on nimittäin punertava ja siis kylmä, mutta suosikikseni nousikin keltasävyinen Chartreux, jonka sävy on Meow'n kuvauksen mukaan persikka/keltainen. Oma päätelmäni on, että keltainen sävy korjaa oman ihoni punaisuutta ja näyttää siksi niin hyvältä.

Meow'n pohjia on kolmea eri peittävyyttä; kevyintä Perrfect Pussia en edes harkinnut kokeilevani, ja vaikka keskimmäinen Pampered Puss tuntui (ja näytti) yllättävän kivalta, tuntui peittävin koostumus Flawless Feline olevan eniten minua (ja ihoni virheitä ^_^) varten.

Niin sitten päädyin tilaamaan Chartreuxin kolmanneksi tummimmassa eli Frisky-sävyssä peittävimmällä eli Flawless Feline -koostumuksella. Jep, kuulostaa ja myös on aika monimutkaista, onneksi on nuo näytekoot! Keskikokoinen 6 - 8 grammaa tuotetta sisältävä Munchkin-kokoinen purkki maksaa 14,75 dollaria, joten hinta on varsin kohtuullinen. Päästäkseni meikkipohjassa mahdollisimman "mineraalitäydelliseen" lopputulokseen ostin myös Top Cat Luxury Finish/Setting Powder -irtopuuterin. Purkissa on tavaraa neljä grammaa ja se maksoi 16,25 dollaria.

 photo Meowpohja.jpg
Flawless Feline Foundation ja Top Cat Finish Powder.

Ja koska Meow Cosmeticsilla oli tilausta tehdessäni (ja näköjään edelleen tätä kirjoittaessani) kampanja, jossa koodilla CatsLuvFall sai yli 45 dollarin tilaukseen ilmaiset toimituskulut (myös ulkomaille), kannatti minun tietenkin postikulujen sijaan maksaa jostain muusta. Joten tilasin sitten lisäksi vielä kasan näytteitä, jotka näkyvät tuossa ensimmäisessä kuvassa. ^_^

Meikkipohjaan olen ollut tosi tyytyväinen, samoin irtopuuteriin. Tosin se kynnys minulla on vielä ylittämättä, että olisin tehnyt mineraalipohjan työpäiväksi. Mutta vapaapäivinä tartun tähän kaksikkoon hyvin usein. Myös Zuiin meikkipuuteri on saanut uuden elämän ja siitä on tullut etenkin kiiremeikin pelastaja.

 photo Meowpussi.jpg
Ihana pussukka, johon ostokseni oli pakattu. Meow!

Kokonaan en ole mineraalipohjiin siirtymässä enkä siis aio ainakaan toistaiseksi luopua perinteisistä meikkivoiteista ja bb-voiteista, mutta on yksi tilanne, missä mineraalipohja on lyömätön: tanssitunneilla. Vietän nimittäin niin paljon aikaa tanssisaleilla ja joudun tuijottamaan itseäni peilistä, että en suostu täysin nakunaamana siellä olemaan, sanokoot ihonhoidon asiantuntijat tästä mitä tahansa. Varsinkin kun kuljen tunneille Helsingin keskustan läpi enkä tosiaankaan halua liikkua ihmisten ilmoilla täysin au naturel.

Joten mineraalipohja on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi silikonisten meikkivoiteiden sijaan. Kaiken lisäksi ainakin Meow'n ja Zuiin pohjat tuntuvat kestävän hikoilua oikein hyvin eikä pohja katoa parinkaan hikisen tunnin aikana. Päin vastoin, tuntuu, että pohja melkeinpä sulautuu paremmin ihoon, kun iho lämpenee ja vähän hikoaa. ^_^

Meow'n luomivärien kanssa en vielä ole päässyt täysin sinuiksi, mutta kokeilut jatkuvat. Kädelle swatchatessa värit ovat pigmenttisiä, mutta luomille levittäessä en oikein tahdo saada väriä toistumaan yhtä hyvin. Olen miettinyt, että tämä voi johtua siitä, että luomivärit ovat jauhemaisessa muodossa ja vaativat ehkä vähän napakamman siveltimen kuin mitä yleensä käytän luomivärin levitykseen. Tässä vielä ensimmäinen kokeiluni Meow'n luomiväreillä, luomilla vaalenpunertavan persikkainen Breakfast at Kitty's (mikä nimi!) ja hillitysti hohtava suklaanruskea Anubis.

 photo MeowjaChanel.jpg

Valitettavasti a) meikkikuvaustaitoni ovat olemattomat ja b) valomäärä joulukuussa, jolloin kuvat on otettu, on niin olematon, että kameralla saa tallennettua vain haalean aavistuksen, mutta koettakaa kestää. Joka tapauksessa alemmassa kuvassa pitäisi näkyä myös ihana alelöytöni Chanelin poskipuna sävyssä Discrétion. Discrétion on hyvin vaalea vaaleanpunainen ja tässä olen sutinut sitä pikaiseen vapaapäivän meikkiin aika kevyesti, mutta ehkä efekti on luonnossa kuitenkin sentään vähän vahvempi kuin tuo kuvassa oleva aavistus. ^_^ Tosi kaunis poskipuna se kyllä on, tykkään!

Onko teillä kokemusta mineraalimeikeistä? Tykkäättekö? Mitä suosikkeja teillä on? Tai onko tullut pettymyksiä?

Ihanaa lauantaita ja viikonloppua kaikille! <3

4 kommenttia:

 1. Hei mahtavaa että Meowlta löytyi sulle hyvä sävy ja että oot tykännyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle sampleista! :-) Voin muuten kertoa, että elämä on nyt paljon helpompaa, kun on tuo purkki eikä tarvitse pohjaa laittaessa enää noiden pussukoiden kanssa säätää. :-D Mutta ilman pussukoita en olisi kyllä ikinä löytänyt oikeaa koostumusta, sävyä ja tummuusastetta!

   Poista
 2. Olen monta kertaa miettinyt Meow-pohjan tilaamista, koska väittävätkin tätä Pampered -koostumus sopisi niille, joiden ihoa mineraalit ärsyttävät. Mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. :) Zuiin meikkipuuteri ei muuten ole varsinainen mineraalimeikkipohja vaan ihan vaan luonnonkosmetiikan meikkipuuteri, siksi se sopii myö mun kaltaisille mineraali-ongelmaisille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos meikkipuuteritäsmennyksestä, niinhän tuo tosiaan tietenkin on! Itse vaan ajattelen asiaa oman käyttöni kannalta eli minulle meikkipohja tarkoittaa mitä tahansa pohjameikkiä. :-) Minun kun ei tarvitse onneksi miettiä ainesosia sen tarkemmin.

   Ja kiinnostavaa myös kuulla, että Pampered-koostumuksella on tuollainenkin puoli. Testaa ihmeessä, jos siitä löytyisi sinulle sopiva mineraalipohja! Minusta sen koostumus on kaikin puolin kiva ja voisin itsekin hankkia sitä kesämmällä ja/tai niille päiville, kun iho on paremmassa kunnossa ja pärjää vähemmällä peitolla. :-)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!