keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kosmetiikka-addikti matkailee

Tiedät olevasi kosmetiikka-addikti, kun ennen matkalle lähtöä:

1. selvität, onko kohteessa Sephora (tai tiedät sen jo ennestään)
2. tutkit, mitä kosmetiikkamerkkejä kohteessa on tarjolla ja mistä niitä saa ostettua
3. jos et osaa kohdemaan kieltä entuudestaan, opit ensimmäisenä/pääasiassa kosmetiikkasanastoa
4. tutustut kohteen lentokentän tax free -ostosmahdollisuuksiin
5. poimit kosmetiikka- ja kauneusblogeista viime hetken vinkit, missä kannattaa käydä.

Tässä esimerkiksi lyhyt hollanti-suomi-kosmetiikkasanasto:

oogschaduw = luomiväri
zonneproducten = aurinkotuotteet
zelfbruiner = itseruskettava
nagellak = kynsilakka
dag/nachtcrème = päivä/yövoide

Olemme nimittäin lähdössä minilomalle Amsterdamiin ensi viikolla ja toivon mukaan saan auringon, kaupungilla kävelyn, hyvän kahvin ja ruuan ja kivojen kaupunkimaisemien lisäksi nauttia paikallisesta kosmetiikkatarjonnasta. Tarkoitus olisi käydä ainakin de Bijenkorf -tavaratalossa, tutustua hollantilaisen Ritualsin valikoimaan ja ehkä käväistä myös Ici Paris XL:ssä ja kenties jossain halpakosmetiikkaa myyvässä paikassa. Esimerkiksi saksalainen halpakosmetiikkamerkki Essence kiinnostaisi minua kovasti, mutta en (ainakaan vielä) tiedä, missä sitä myydään Hollannissa; omaa myymälää ei ainakaan Essencen omien nettisivujen mukaan Hollannissa ole.

Haaveissa olisi myös päästä käymään Schipholin lentokentällä olevaan Victoria's Secretin myymälään, joten pidetään peukkuja, että lentomme lähtee samasta lähtöaulasta kuin missä myymälä sijaitsee. Tosin Schipholille on ilmeisesti avattu jo toinenkin VS:n myymälä, sen pitäisi sijaita Schiphol Plazalla, jonne on vapaa pääsy (eli se ei ole tax free -alueella), mutta se on ilmeisesti saapuvien lentojen puolella, joten täytyy katsoa, onnistunko ja ehdinkö siellä shoppailla.

Hyviä Amsterdamin-vinkkejä kosmetiikasta kiinnostuneille löytyy muuten mm. Sinistä Pintaa ja Pumpulipupu-blogeista.

Loppuun vielä pieni vapputervehdys mun ihanalta yksisarviseltani. ^_^ Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana ja aurinkoinen vappu! Ja eikö olekin ihanaa, kun talvi alkaa vihdoin olla takana ja kevät on täällä! <3


2 kommenttia:

  1. Oi, hyvää matkaa!
    Kosmetiikkashoppailu ulkomailla on niin hauskaa! Olin tuolla Amsterdamissa miespuolisen kaverin kanssa, joten vähän piti rajoittaa, tai sitten tehtiin niin, että hän meni siksi ajaksi johonkin katukahvilaan katselemaan ohikulkijoita.
    Amsterdamissa oli tosi ystävällisiä myyjiä, kannattaa jäädä jutustelemaan jos on aikaa :).

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! On kyllä ihanaa lähteä taas vähän reissuun, ja olen niin samaa mieltä, on niin jännää, kun pääsee tutkailemaan vähän erilaista kosmetiikkavalikoimaa. :-) Minäkin olen lähdössä tuon miehekkeeni kanssa, joten ihan koko aikaa ei voi kauppoja koluta, mutta meilläkin hyväksi havaittu käytäntö on, että mies menee parkkiin jonnekin terassille ja mä saan sitten hetken shoppailla rauhassa. :-) Ja kiitos myyjävinkistä, täytyy yrittää lyöttäytyä juttusille, jos sopiva hetki tulee!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!