torstai 9. toukokuuta 2013

Bioderma Créaline H2O

Hankin maaliskuisella Nizzan-matkallani monessa blogissa kehutun Bioderman Créaline H2O -puhdistusveden itselleni, ja silloin lupailin, että kerron käyttökokemuksia myöhemmin täällä blogissa. Joten nyt kun olen ehtinyt tätä jonkin aikaa käyttää, ajattelin, että olisi hyvä aika kertoa omia arvioitani.

Bioderma Créaline H2O -puhdistusvesi.

Tätä Bioderman "ihmevettä" myydään siis Ranskassa apteekeissa varsin edulliseen hintaa, ja ainakin minun havaintojeni mukaan tästä on usein jokin kampanja meneillään. Minä maksoin 500 ml:n pullosta 9,90 euroa. Tätä saa myös pienemmässä 250 ml:n pullossa, mutta hintaero on aika pieni eli melkein kannattaa tämä isompi puteli ostaa.

En muuten Bioderman nettisivuilta enää löytänyt tätä Créaline-nimellä, mutta sen sijaan sieltä löytyy ilmeisesti ihan identtinen tuote Bioderma Sensibio H2O -nimellä. Eli jos olen ymmärtänyt oikein, on vain tuotteen nimi vaihtunut. Saa korjata, jos jollakin on parempaa tietoa!

Tuotteen kuvaus ja käyttöohjeet ranskankielentaitoisille.

Mutta siihen itse tuotteeseen. Kyseessä on siis puhdistusvesi herkälle ja kuivalle iholle. Tämän luvataan poistavan iholta kaiken meikin (myös silmämeikin) hellävaraisesti herkkääkään ihoa ärsyttämättä. Eli tällä kastellaan vanulappu ja pyyhitään kasvot ja homma toistetaan niin kauan, että kaikki meikki on poistettu eikä sitä enää tartu vanulappuun. Kasvoja ei tarvitse tämän jälkeen huuhtoa.

Koska minun ihoni ei ole (ainakaan tällä hetkellä) erityisen herkkä eikä etenkään kuiva, olen käyttänyt tätä nimenomaan meikin poistoon ja ihonpuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena ja jatkanut tämän jälkeen toisella (pesevämmällä) puhdistustuotteella. Olen tähän ihonpuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen käyttänyt jo parin vuoden ajan puhdistusöljyjä, joiden vannoutunut kannattaja olen, joten totta puhuen olin alkuun aika skeptinen tämän Bioderman veden suhteen.

Nyt kun olen tätä vähän aikaa käyttänyt, en voi muuta sanoa, kuin että kyllä tämä vaan toimii. Käytän tätä tosiaan vain iltaisin meikinpuhdistukseen, aamuisin ja meikittöminä päivinä käytän edelleen puhdistusöljyä (josta en siis aio luopua, vaikka tämä hyvä onkin). Ja parhaimmillaan tämä onkin minusta niinä iltoina, kun tulee väsyneenä kotiin ja haluaa saada naaman nopeasti putsattua. Yhdellä aineella kun lähtevät niin kasvo- kuin silmämeikkikin varsin nopeasti ja tehokkaasti. Ja etenkin silmämeikin poistamisessa tämä on kyllä selvästi tehokkaampi kuin öljy. Tosin tämän tehosta ripsivärin poistajana en osaa sanoa, sillä käytän yleensä aina pelkällä vedellä poistettavaa ripsaria, jonka tämä pehmittää hyvin ja loput huuhdon sitten samalla kun huuhdon toisen vaiheen puhdistusaineenkin.

Jos nyt jotain ei niin hehkuttavaa tästä haluaa sanoa, niin vähän tämä tahtoo kirvellä silmiä meikkiä poistaessa. Kirvely onneksi loppuu kyllä heti kun huuhdon silmät, mutta toisaalta en tiedä miten kävisi, jos tätä ei huuhtoisi lainkaan kuten ohjeissa sanotaan. Toisekseen tämä ei kyllä minun rasvoittuvalle iholleni tunnu riittävän ainoaksi putsariksi, mutta toisaalta ei tätä ole rasvoittuvalle/sekaiholle tarkoitettukaan. Biodermalla on itse asiassa oma vastaava tuotteensa rasvaiselle/sekaiholle, Sébium H2O, ja harkitsinkin vähän aikaa sen ostamista tämän sijaan, mutta en tiedä, miten se soveltuu silmämeikin poistoon.

Ja kolmas hankaluus on saatavuus. Käsittääkseni tätä saa joistakin nettikaupoista, mutta hinta on niissä ilmeisesti aika paljon kovempi kuin Ranskassa. Joten kannattaa varmaan ensisijaisesti yrittää valjastaa Ranskaan matkustavat sukulaiset ja tuttavat tätä hankkimaan. Ranskassa tätä kyllä löytyy sitten helposti luultavasti melkein jokaisen apteekin valikoimista, ja apteekkejakin on siellä ainakin minun kokemukseni mukaan melkein joka nurkalla.

Loppuun vielä inci siitä kiinnostuneille:


Löytyykö muita Biodermaa kokeilleita? Tai muiden puhdistusvesien faneja?

Blogi hiljenee nyt taas pariksi päiväksi, koska olen lähdössä reissuun, ja seuraavat pari viikkoa voivat olla täällä vähän hiljaisempaa, mutta kirjoittelen tänne kyllä aina kun vaan ehdin ja jatkan sitten taas kun enimmät kiireet hellittävät. Nyt toivottelen teille kaikille ihanaa helatorstaita ja pitkää viikonloppua niille onnekkaille, joilla sellainen on!

6 kommenttia:

 1. Minä rakastan Biodermaa! Herkkä iho tykkää, mutta niinkuin sinäkin, käytän tätä ykkösvaiheen putsarina enkä oikeastaan ikinä yksinään (no muutamaa pitkäksi venynyttä iltaa lukuunottamatta). Mulla on herkkä sekaiho ja käytän aina vesiliukoista ripsiväriä, eli kaikki meikit lähtee tällä :) Nyt vaan pitäs lähteä sinne Ranskaan hamstraamaan tätä lisää....

  VastaaPoista
 2. Voin kyllä uskoa, että herkkäihoiset tykkäävät tästä erityisesti! Mun ihoni on onneksi viime ajat ollut vähemmän herkkä, mutta ärtyy sekin helposti esim. talvella ja silloin voisin kuvitella tämän olevan ihan huipputavaraa. Ja sitä suuremmalla syyllä minusta on ihmeellistä, että tämä on niin tehokas meikinpoistossa. Ja että tästä ei jää sellaista inhottavaa kalvoa iholle niin kuin esim. joistakin puhdistusmaidoista.

  Jos ja kun seuraavan kerran Ranskaan pääsen, ostan tätä kyllä useamman putelin. Ja voisin itse asiassa hyvin testata myös sen sekaiholle tarkoitetun vastaavan veden. Olisikohan se tarpeeksi hyvä syy alkaa suunnitella seuraavaa matkaa? :-)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Itse käytän Biodermaa. Käyttänyt nyt jo vuoden. Ystäväni toi sitä lisää joulun aikaan Ranskasta ja itse olen kalastellut sitä Tallinnan apteekeista (missä hintaa saa maksaa tuplan Ranskaan verrattuna samasta purkista).

  Katsoin Lisa Eldridgen videota omasta puhdistusrutiinistaan ja siellä viitattiin nimen muuttuneen juuri Sensibioksi.

  Strawberrynetistä saa tilattu vihertävä puhdistusnestettä nimellä: "Sebium H2O Purifying Cleansing Micelle Solution -puhdistusaine".
  Ajattelin testata saatavuuden suoksi näin kesällä, koska sivut suosittelevat sitä seka- ja rasvaiselle iholle.
  Hinta sielläkin huipussaan verrattuna Ranskaan.

  Apteekit myyvät hyvin Suomessa erilaisia ranskalaisia ihonhoitotuotteita, mutta ei harmiksi vielä Biodermaa.

  Toivottavasti moni löytää tuotteen niin saamme sen meillekin myyntiin :)

  Ihanaa alkukesää,
  Jaana

  VastaaPoista
 4. Hei kiitos kokemuksista ja vinkeistä! En tiennytkään, että Biodermaa saa myös Tallinnasta, hyvä tietää, jos tulee pakottava tarve saada varastoihin täydennystä. Mutta on kyllä niin harmi, että kaikkialla muualla kuin Ranskassa tuosta saa pulittaa moninkertaisen hinnan! Mutta siihen kai on vaan tyydyttävä ainakin välillä, kun ei tuolla Ranskanmaalla valitettavasti pääse jatkuvasti käymään. Olisi kyllä mahtavaa, jos tätä saisi Suomestakin, sitten olisin valmis maksamaankin vaikka vähän enemmän.

  Mietin muuten juuri eilen, pitäisikö säästää loput tästä Créaline/Sensiobiosta syksyksi ja hankkia kesäkäyttöön tuo seka/rasvaisen ihon versio. Olisi tosi kiva, jos viitsisit käydä kertomassa kokemuksiasi siitä, jos päädyt sen hankkimaan!

  Ihanaa alkukesää sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Katsotaan, miten kesän aikana Stawberrynetin tilauksen kanssa menee. Samassa yhteydessä varmasti tilaan myös vihreä korkkisen sekaihon version.
  Tuolloin voin tulla testikokemuksia kertomaan.

  Piti kurkata Tallinnasta ostettua versiota. Harmi, ettei näkynyt enää ostopaikan nimeä.
  Pyydään nimellä: "Puhastusvesi tundilikule nahale Sensibio H20 micelle solution, 250ml. Maaletooja: OÜ "Laboratoire Bioderma Baltic"".
  Ehkä sen perusteella saisi googletettua?
  Tuoteseloste oli viroksi hyvin mielenkiintoinen :D

  Jaana

  VastaaPoista
 6. Kiitos lisäinfosta! Täytyy googletella tuolla virolaisella nimellä, mitä sillä löytyy. Ja täytyy ehdottomasti käydä kyselemässä Biodermaa sikäläisistä apteekeista, jos ja kun tulee taas käytyä Tallinnassa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!