sunnuntai 17. elokuuta 2014

Testissä Konjac Sponge

Sain keväällä blogin kautta kokeiltavaksi Konjac Sponge -pesusienet, jotka on tarkoitettu kasvojen puhdistukseen. Nyt kun olen ehtinyt näihin kunnolla tutustua, ajattelin kertoa kokemuksiani teille. Tältä nämä kaverit näyttävät:

Konjac White Pure ja Konjac Bamboo Charcoal.

Konjac-pesusieni on puhdas luonnontuote, jonka teho perustuu konjac-kasvin juuresta saataviin kasvikuituihin. Ne ovat luonnostaan emäksisiä, joten niiden sanotaan tasapainottavan ihon happamuutta ja kosteutta.

Aasiassa konjac-kasvia on käytetty jo satojen vuosien ajan, ja minulla onkin joskus ollut jostain aasialaisesta nettikaupasta hankittu pesusieni. Nyt sain testiin kaksi eri versiota - tämän sarjan valikoimissa on kaikkiaan viisi erilaista pesusientä, jotka on tarkoitettu eri ihotyypeille. Valkoinen Konjac White Pure sopii kaikille ihotyypeille ja tummanharmaa Konjac Bamboo Charcoal rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle.

Konjac White Pure.

Konjac Bamboo Charcoal.

Koska ihoni on hyvinkin rasvoittuva ja näppyherkkä, halusin ensimmäiseksi testata Bamboo Charcoal -sienen. Valkoisen Pure White -pesusienen ajattelin säästää syksymmäksi, kun iho alkaa olla taas kuivempi ja herkempi.

Konjac Bamboo Charcoal.

Maahantuojan mukaan Bamboo Charcoal -pesusienen bambuhiili sisältää aktiivihiiltä ja erilaisia mineraaleja, jotka poistavat iholta tehokkaasti ylimääräistä öljyä. Samalla bambuhiili toimii antioksidanttina, joten se sopii hyvin myös aknen hoitoon.

Pesusieni on kuivana kova, mutta kun sen kastelee, se pehmenee. Sientä voisi kuulemma käyttää pelkästään eli ilman puhdistustuotetta, mutta minä olen käyttänyt tätä perinteisemmin pesusienen tapaan kakkosvaiheen puhdistustuotteeni kanssa - puhdistuksen ekana vaiheena käytän yleensä puhdistusöljyä tai joskus misellivettä.

Sientä hierotaan kasvoille kevyesti pyörivin liikkein, jolloin se tehostaa puhdistusta ja myös kuorii ihoa kevyesti. Herkkä- ja kuivaihoisten kannattaakin kokeilla sientä varovaisesti esim. kerran päivässä tai alkuun muutamana päivänä viikossa. Oma ihoni on kestänyt käyttöä kuitenkin oikein hyvin ainakin näin kesäaikaan, ja tämä onkin ollut ahkerassa käytössä sekä aamu- että iltapesuilla.

Ja voi että, miten tykkäänkin tästä! En muista, koska ihoni olisi viimeksi ollut yhtä hyvässä kunnossa. Toki siihen voivat vaikuttaa myös kesä, loma ja stressin väheneminen, mutta uskon kyllä, että tämän tumman pesukaverin käytöllä on myös ollut osuutta asiaan. Ihoni on kirkkaampi ja tasaisemman värinen, ja kevyen kuorinnan ansiosta se tuntuu sileämmältä. Näppyjä tulee edelleen, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen, ja suurilta näppyräjähdyksiltä, joita vielä keväällä tuntui tulevan parin viikon välein, olen kesän ajan säästynyt kokonaan.

Voin siis suositella tätä todella lämpimästi etenkin niille, joilla on rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho. Näitä Konjac Sponge -tuotteita saa ainakin suurimmista Sokoksista ja Helsingin keskustan Stockmannilta, ja vastaavia tuotteita saa tietääkseni muualtakin. Tarkkaa hintaa en nyt onnistunut löytämään, mutta käsittääkseni hinnat ovat noin kymmenen euron paikkeilla eli mistään kovin kalliista tuotteesta ei ole kyse ja hinta-laatu-suhde on todellakin kohdillaan ainakin jos minulta kysytään. Samaa sientä voi käyttää 1 - 3 kuukautta, kunhan sen huuhtoo ja kuivattaa käytön välissä. Sieni kannattaakin ripustaa aina käytön jälkeen siihen kiinnitetystä narusta kuivumaan.

Ovatko Konjac-pesusienet teille tuttuja? Oletteko kokeilleet näitä ja jos olette, mitä olette pitäneet?

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Heh, kävin sitten samantien ostamassa itselleni kuivalle ja herkälle iholle tarkoitetun sienen. Vielä en ole uskaltanut kokeilla sitä, mutta tänään ajattelin hullutella! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa! Toivottavasti tykkäät! Mäkin taidan käydä ostamassa tälle mustalle sienelle seuraajan, kun se on vaan niin hyvä. :-)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!