lauantai 22. helmikuuta 2014

Lempparit: Dior 5 Couleurs Pink May

Rakastan luomivärejä ja minulle on kertynyt niitä vuosien varrella todella monia. Ihania luomivärejä on niin paljon, etten yhtä suosikkia osaa nimetä, mutta jos minun pitäisi valita suosikkiluomivärisarjani, olisi se Diorin legendaariset viisikot. Jossain vaiheessa olin melkoisen viisikkohimon riivaama ja hankin jonkun viisikon melkein jokaisesta kokoelmasta. Sittemmin olen saanut itseäni vähän hillittyä, mutta silti viisikoita asustelee luonani kymmenkunta ja uusia kotiutuu vaikka ehkä harvakseltaan, silti kohtuullisen tasaisin väliajoin.

Ja jos minun pitäisi valita suosikki viisikoista, olisi se ihana Pink May. Suosikkini se on monestakin syystä. Ensinnäkin sillä on paljon tunnearvoa, sillä se on ensimmäinen hankkimani viisikko, ostin sen Tallinnan-laivalta tax freestä omalla huikean ihanalla polttarireissullani ja kaiken lisäksi häämme olivat toukokuussa. Niin ja toukokuu on lempikuukauteni ja vaaleanpunainen lempivärini, jos joku ei ole vielä huomannut. ^_^

Diorin viisikkoluomiväri.

Jo pakkaus on minusta klassisen tyylikäs. Tykkään erityisesti tuosta kannessa olevasta CD-logosta, joka on vähän kuin piilossa kannen sisällä ja näkyy, kun valo osuu siihen oikeasta kulmasta.

Diorin viisikkoluomiväri sävyssä Pink May.

Kuten kuvasta näkyy, Pink Mayta on käytetty ja rakastettu paljon. Vaikka minulla on kokoelmissani varmasti satoja luomivärejä, tartun tähän Pink Mayhin lähes viikoittain. Diorin luomivärit ovat laadullisesti luomivärien aatelia (vaikka toki niissäkin vaihtelua on), ja Pink May kuuluuu ehdottomasti parhaimmistoon. Värit levittyvät kevyesti, ne ovat ihanan silkkisiä ja pigmenttiä riittää ja pysyvys on suorastaan huikea. Jos haluan kauniin silmämeikin, joka pysyy luomilla siistinä koko päivän, valitsen Pink Mayn. Todellinen luottotuote siis.

Yksi esimerkki on parin viikon takaa: Tein vapaapäivänä meikin aamupäivällä. Sen jälkeen ohjelmassa oli ystävien tapaamista kaupungilla, hyvin hikiset kahden tunnin tanssitreenit ja vielä melko vauhdikas illanvietto ja silti luomiväri oli vielä aamuyöstä täysin moitteettomasti paikoillaan. Toki osa ansiosta menee hyvälle pohjustajalle, tässä tapauksessa Urban Decayn Primer Potionille, jonka olenkin jo esitellyt tässä lempparit-sarjassa aiemmin, mutta sama ei silti onnistuisi millä tahansa luomivärillä.


Pink May on koostumukseltaan iridescent eli värit ovat hieman hohtavia. Kaikki värit ovat suhteellisen vaaleita, ainoastaan oikean alakulman violetti on vähän tummempi, mutta sekään ei ole kovin tumma. Tästä syystä monet eivät pidä paletista, mutta minua se ei haittaa. Oma suosikkini väreistä on vasemman alakulman vaaleanpunainen, jota käytän todella paljon. Myös vasemman yläkulman vaalea persikka on todella kaunis. Oikean yläkulman vaaleaa vaaleanpunaista käytän ehkä vähiten. Oikean alakulman vaaleahkosta violetista tykkään myös, ja keskellä oleva kermanvaalea on täydellinen neutraali väri kulmaluulle ja häivyttelyyn, sillä se on väreistä vähiten hohtava.

Pink May muuten ilmestyi Diorin kevään 2008 Bloom in Dior -kokoelmassa, joten enää se ei valitettavasti ole myynnissä, ellei sitä sitten onnistu löytämään jostakin nettikaupasta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi tutustumista Diorin muihin viisikoihin, sillä niiden laatu on usein (vaikkei aina) todella hyvä.

Harmillista kyllä myös viisikoiden hinnat ovat aika huimat, ja nykyään ne taitavat maksaa täällä meillä noin 67 euroa. Viisikkoa havittelevan kannattaakin ehkä hyödyntää kaikki mahdolliset alennussetelit ja tarjoukset tai tehdä hankintansa esim. tax freestä. Vinkiksi myös, että myös Diorin kotimaassa Ranskassa nämä ovat huomattavasti edullisempia ja esim. Ranskan Sephorassa viisikko maksaa 52 euroa. Täällä meillä kausikokoelmien viisikkoja voi myös bongata aika usein alennusmyynneistä, joten niitäkin kannattaa väijyä. ^_^

Suosittelen Diorin viisikoita
• niille, jotka pitävät laadukkaista luomiväreistä
• haluavat hyvin pysyvän luomivärin
• pitävät paleteista, sillä viidessä luomivärissä riittää jo aika kivasti valinnanvaraa.

En oikeastaan varsinaisesti keksi mitään syytä olla suosittelematta viisikoita, paitsi tuo hinta, joten en suosittele viisikoita
• niille, jotka eivät halua maksaa kosmetiikastaan paljon.

Lisäksi kannattaa ennen ostopäätöstä yrittää päästä testailemaan havittelemaansa viisikkoa, sillä vaikka viisikot ovat yleisesti ottaen hyvin laadukkaita, on näissäkin eroja. Onneksi viisikoiden saatavuus täällä meillä on varsin hyvä, sillä Diorin kosmetiikkaa myyvät meillä ainakin Stockmann ja Stockmann Beauty, Sokos ja Emotion sekä Kicks. Jos et pääse itse testailemaan, kannattaa ainakin googletella, sillä viisikoista löytyy on kirjoiteltu ahkerasti mm. blogeissa ja esim. swatch-kuvia löytyy usein hyvin.

Mitäs te tykkäätte Diorin viisikoista ja Pink Maysta? Löytyykö muita faneja?

Aikaisemmat lempparit-sarjan postaukset löydät lempparit-tunnisteen alta.

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

12 kommenttia:

  1. Oih tuo on ihana paletti, tai ainakin kuvissa se näyttää kauniilta! Rakastan kaikkea Dioria ja äidilläni on lainattavaksi. Ne on kyllä tosi ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paletti on kyllä tosi ihana, myös luonnossa! :-) Diorissa on ihanaa ranskalaista klassista luksuksen tuntua, minäkin tykkään siitä tosi paljon. Ja ihanaa, että saat lainata niitä äidiltä! :-)

      Poista
  2. Diorin viisikot on aarteita! Todella kauniin värinen tuo Pink May :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä, ihan samaa mieltä! :-) Onhan siinä ihan oma fiiliksensä, kun vaikka arkiaamuna saa ottaa tällaisen esille. Ja minustakin tämä Pink May on tosi kaunis myös kokonaisuutena. Kaikin puolin täydellinen paletti. :-)

      Poista
  3. Olen vannoutunut viisikko-fani jo vuosien takaa :D Tosin on niissäkin tullut hutiostoja tehtyä, mutta yleisesti paletit ovat huippulaatuisia ja ihania enkä luovu niistä ikinä.

    Uusimpipa lemppareita on viime syksyn Bonne Etoile ja Constellation, vanhempina Coquette (syksy 2010), Stylish Move ja Petal Shine. Tai en edes oikein osaa valita. Monista sävyistä näkyy jo pohja, huikeeta ;)

    Tää inspiroikin suunnittelemaan päivitystä omaan blogiin viisikkotilanteestani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu, viisikkofanitusta on takana jo useampi vuosi ja kyllä niitä huteja on minullekin osunut. Varsinkin viisikkoinnostukseni alkuaikoina tuli riehaannuttua ja ostettua esim. alen innostamana sellaisiakin paletteja, jotka eivät olleet niin minun näköisiäni. Toisaalta on sieltä monta helmeäkin tarttunut. Minulla tämä Pink May on käytetyin eikä siinä vielä pohjat häämötä, mutta etenkin tuo vasemman alakulman vaaleanpunainen on kyllä jo reilulla kuopalla. :-)

      Hei juu, olisi kiva lukea viisikkopäivitystä! Ja hyvä idea, voisin itsekin tehdä postauksen ja esitellä kaikki viisikkoni - ne helmet ja ne vähän huditkin. :-)

      Poista
  4. Pink May taitaa olla minunkin ensimmäinen viisikkoni, ja minäkin ostin sen aikoinaan laivalta. Jännä juttu sinänsä, sillä käsittääkseni useimmilla ruotsinlaivoilla ei myydä nykyään kokoelmasävyjä. Korjatkaa, jos olen väärässä. Minun Pink Mayni on lähes loppuun kulutettu! Pannuissa on enää ihan vähän sävyjä jäljellä. Käytän palettia nykyään meikatessani pikaisesti aamuvuoroihin, sillä en pidä tuosta iridescent-laadusta. Aikoinaan omistin niin paljon vähemmän meikkejä, että yhtä palettia tuli käytettyä usein, ja siksi tämä on päätynyt kulumaan lähes loppuun. Mutta on kyllä kaunis paletti. Sävyt miellyttävät kovasti minunkin silmiäni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, tulee ihan nostalginen fiilis! "Eka Dior-viisikkoni." :-) Ja totta muuten, en minäkään muista nähneeni kausikokoelmia enää laivoilla, ainakaan niillä Tallinnan-laivoilla, joilla olen viime vuosina matkustellut, Ruotsin-laivalla en olekaan pitkään aikaan käynyt (nyt kyllä voisi harkita ihan Victoria's Secretin takia! :-)). Ja muuten tuo iridescent-laatu taitaa jakaa mielipiteitä aika lailla, minä taas tykkään siitä kovastikin. Siksikin voi tulla vähän suru puseroon, jos tämän joskus kulutan loppuun. Vaikka sinne on kyllä vielä matkaa. :-)

      Poista
    2. Miun eka viisikkoni on Night Dust, vanhempaa laatua tasapintaisilla napeilla. Siitä on jo saranatkin rikki ja parin sävyn pohjat näkyvissä. Muistelisin, että muutaan viisikon olen myynyt pois, Pink Idolin, Beige Massaïn ja Sunset Cafén, koska niissä ei sävymaailma sittenkään ollut oma. Ajatuksena myyminen vähän harmittaa edelleen, ne ovat pois kokoelmasta... Oikeasti ei harmita.

      Mie tykkään iridescent-laadusta, se on helppo häivyttää ja kätevä nopeisiin meikkeihin.

      Poista
    3. Mäkin olen antanut Beige Massain aikoinaan pois, nyt en kyllä ymmärrä miksi! :-) En muistaakseni edes ehtinyt sitä hirveästi kokeilla, se oli vaan vielä sitä aikaa, kun ajattelin, että "mullahan on tällaisia jo aika monta". :-D

      Poista
  5. Oi, tämä oli kyllä nyt vähän suolaa haavoihin, sillä jätin aikoinaan tuon Pink Mayn ostamatta. Kaduin sitä myöhemmin, kun siinä olisi ollut vihreille silmilleni täydelliset sävyt ja muutenkin se on tosi kaunis. Mutta ihana että sinun luonasi ainakin se on ollut rakastettu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Minä en tuossa vaiheessa edes ymmärtänyt kausikokoelmista mitään, joten oli ihan tuuria ja sattumaa, että tämä kaunotar minulle päätyi. Ja vaikka tämä ei varmaan helpota oloasi, niin tämä on kyllä ihan täydellinen paletti meille vaaleille vihreäsilmäisille. Mutta kyllähän vastaavia värejä löytyy varmasti muitakin, vaikkei ehkä ihan näin kauniina kokonaisuutena. :-)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!