maanantai 24. helmikuuta 2014

Balettipukupohdintaa

Koska vietän aika paljon aikaa tanssitunneilla ja -saleilla, minulla on myös aika paljon erilaisia tanssivaatteita ja lisää hankin kohtuullisen usein. Balettipukuja minulla taitaa olla aktiivikäytössä kuusi tai seitsemän, ja suurimman osan olen ostanut eri nettikaupoista, sillä minusta niissä valikoimat ovat paremmat ja hinnatkin usein edullisemmat.

Olen varmaan koko balettiharrastukseni ajan ihaillut Yumikon balettipukuja. Puvut valmistetaan tilauksesta käsityönä ja mallin lisäksi ostaja voi valita puvun värin ja materiaalin. Pukuja näkee paljon ammattilaisten käytössä - jos esimerkiksi katsot melkein mitä tahansa dokumenttia balettitanssijoista, yleensä aina jossakin vilahtaa Yumikon puku. Yumikon pukuja nähtiin myös mm. Black Swan -elokuvassa.

Yumikon pukuja Black Swan -elokuvassa.

Koska Yumikon puvut tehdään mittatilaustyönä, ovat ne vähän kalliimpia kuin useimmat valmispuvut, joten tähän asti olen tyytynyt kuolaamaan niitä ja leikkimään eri yhdistelmillä Yumikon nettikaupassa. Vähän aikaa sitten kuitenkin kuulin, että balettikaverini kuuluu Yumikon Yumigirl-verkostoon ja koska hän oli ryhtymässä tekemään tilausta Yumikolle, ilmoitin heti olevani mukana. Eihän tällaista tilaisuutta voi ohittaa, vai mitä? ^_^

Mutta voi minkälainen karkkikauppa Yumiko onkaan! Ja miten vaikeaa on valita! Pitkällisen pähkäilyn jälkeen olen saanut valittua puvun materiaalin, koon ja mallin. Materiaaliksi valitsin technin, joka on hieman paksumpaa kuin monissa Yumikon mallikuvissa käytetty nylon. Se on myös matta - en ole kovin innostunut nylonin kiiltävästä pinnasta. Koon puolesta päädyin nyt L-kokoon, sillä Yumikon puvut ovat kuulemma pienen sorttisia. Yleensä balettipukuni ovat olleet M-kokoa. Ja balettivaatteiden maailmassahan mitoitukset ovat aivan omalta planeetaltaan. Ns. normaalielämässä olen nimittäin yleensä kokoa S tai XS, mutta balettimaailmassa olen kaukana pienestä. ^_^

Ja sitten se malli. Valinta ei ollut helppo, sillä pidän tosi monista Yumikon malleista. Alexissa on tosi kaunis selkäosa, samoin Larissassa. Becky on tosi hauska ja siihen saisi kivasti kahta eri väriä. Mutta malli, johon huomaan koko ajan palaavani ja jota ihailen huokaillen, on Noe:

Yumikon malli Noe.

Tuo selän leikkaus on vaan niin kaunis! Tykkään myös siitä, että leikkaus ei tule ihan hirveän alas. Löysin netissä surffaillessa tästä myös tosi kauniin vaaleanpunaisen version mustilla trimmeillä:

Noe takaa ja edestä.

Pidän myös puvun etuosasta, vaikka tuollainen vähän korkea kaulus hivenen mietityttääkin.

Mutta sitten pitäisi vielä osata päättää väri! Vaikka tuo yllä olevan kuvan väriyhdistelmä on minusta älyttömän kaunis, en ehkä kuitenkaan viihtyisi itse siinä, ainakaan vielä. Musta on myös "kiellettyjen listalla", sillä vaikka musta onkin aina varma valinta, on se myös vähän tylsä.

Nyt olen saanut (ainakin toistaiseksi) rajattua värivaihtoehdot kahteen suosikkiin: vaalea turkoosi T-Sea (Yumikon värikartta löytyy täältä) ja siihen joko violetit tai tummanruskeat reunukset joko samasta materiaalista tai nylonista tai sitten sametista, joka olisi minusta myös aika ihana. Värivaihtoehtoina olen katsellut näitä: T-Violet, T-Spirit, V-Purple tai N-Espresso.

Sitten löysin Yumikolta Instagrammista tosi kauniin väriyhdistelmän, johon ihastuin aika lailla:

Yumikon malli Mari väreissä T-Violet ja N-Rose.

Eikö ole aika ihana yhdistelmä? Noin saisin hitusen rakastamaani vaaleanpunaistakin mukaan, ja tässä tapauksessa hieman kiiltävä nylon sopii minusta oikein hyvin. Toinen vaihtoehto voisi olla vaaleanpunainen sametti noihin reunuksiin.

Mitäs sanotte, kumpi väriyhdistelmä on teidän mielestä parempi? Vai keksittekö jonkin ihan muun? Entä mitä pidätte tuosta puvun mallista?

Ihanaa maanantai-iltaa ja hyvää viikkoa kaikille! <3

4 kommenttia:

  1. Musta tuo violetti ja vaaleanpunainen on todella nätti yhdistelmä :) Aivan ihania pukuja tuolla sivuilla! Hitsit, kun en itse harrasta tanssia niin en kyllä ole "oikeutettu" ostamaan niitä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Violetti ja vaaleanpunainen on kyllä tosi ihana yhdistelmä! Ja hei nythän sulla on hyvä syy aloittaa tanssiharrastus, kivat vaatteet! :-D Ja itse asiassa jotkut pukuvalmistajat mainostavat pukujaan myös katukäyttöön, vaikka en kyllä ole itse kokeillut. :-)

      Poista
  2. Oletko saanut jo pukusi? Minkä kokoinen tuo L on? Olen 178/63 kokoinen ja mietin, että mitäköhän kokoa kannattaisi tilata sitten joskus tulevaisuudessa :D. Kiitos, jos jaksat vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole saanut! En usko, että meidän tilaus on edes vielä lähtenyt. :-( Mutta kaverini, joka on tilausta tekemässä (toivottavasti edelleen! :-)), kävi Berliinissä Yumikon liikkeessä ja sovitti siellä joitakin malleja. Yumikot ovat kuulemma tosiaan aika pientä mitoitusta ja etenkin jotkin mallit ovat tosi pieniä. Esimerkiksi juuri tuo minun valitsemani Noe on pientä mallia, joten valitsin siitä siis suosiolla L-koon, ja yleensä käytän siis M-kokoa balettipuvuissa.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!