tiistai 26. helmikuuta 2013

Lempparit: Seche Vite

Lempparituotteiden esittely jatkuu tänään tuotteella, joka on lähestulkoon mullistanut mun elämäni. Tai ainakin kynsieni lakkaamisen. Kyseessä on pikakuivattava päällyslakka Seche Vite. Tiedän kyllä, että tätä Seche Viten pikakuivattajaa on hehkutettu jo kymmenissä ja taas kymmenissä blogeissa, mutta en vaan voi olla yhtymättä kuoroon. Se on vaan aivan loistava keksintö! Enkä oikein edes ymmärrä a) miten olen voinut lakata kynsiäni kaikki nämä vuodet käyttämättä sitä ja b) miten voisin enää lakata kynsiäni ilman sitä.

Seche Vite -pikakuivattaja. Parhautta.
Etusormi ja keskisormi: yksi kerros Seche Viteä,
nimetön ja pikkusormi: ei päällyslakkaa.

Voin sanoa, että kynsieni lakkaaminen siirtyi aivan uudelle tasolle, kun otin Seche Viten käyttöön viime syksynä. Ennen piti aina laskeskella, voiko kynnet lakata illalla niin, että ne ehtivät kuivua kunnolla, ja vaikka yritin jättää kynsien lakkaamisen ja nukkumaanmenon väliin vähintään pari kolme tuntia, ei ollut kerta tai kaksi, kun aamulla heräsin lakananjäljet kynsissä.

Come Seche Vite: Nyt voin lakata kynnet vaikka myöhäänkin illalla, sillä Seche Vite kovettaa kynnen pinnan niin nopeasti ja niin kovaksi, ettei pelkoa lakkausten tuhriintumisesta yöaikaan enää ole. Myös juuri laitetun lakkauksen pilaaminen sillä, että märän kynsilakan tökkää johonkin, on aika lailla jäänyt historiaan (täysin mahdotonta se ei edelleenkään tietenkään ole: kyllä Seche Vitelläkin sentään pari minuuttia lakan kovettamiseen menee. Eikä se tietenkään toimi ennen kuin sitä ehtii laittaa. ^_^).

Sen lisäksi, että Seche Vite tekee loistotyötä kynsilakan nopeassa kuivattamisessa, se tekee kynnelle ihanan kiiltävän ja kestävän pinnan. Valitettavasti sen teho ei tuossa demokuvassani tule kovin hyvin esiin, mutta ehkä vähän kuitenkin. Se myös kestää hyvin eikä minusta lähde repeilemään niin kuin jotkut päällyslakat saattavat tehdä.

Miksi en sitten ole hankkinut tätä aikaisemmin, vaikka olen lakkaillut kynsiäni ahkerasti jo parin vuoden ajan? Suurin syy, tai ainakin yksi suurimmista, on se, että monet bloggaajat ovat kertoneet Sechen kutistavasta vaikutuksesta. Eli monien bloggaajien mukaan kynsilakka kuivuessaan kutistuu Seche Viten vaikutuksesta niin, että kynnen kärki tulee helposti näkyviin ja näyttää siltä kuin manikyyri olisi jo kärjistä vähän kulunut. Nyt kun olen Seche Viteä käyttänyt jo useamman kuukauden ajan, täytyy sanoa, etten ole tätä ongelmaa omilla kynsillä havainnut. Tai jos kutistumista tapahtuu, on muutos ainakin niin pieni, ettei se minua häiritse. Tietenkin kynsilakka kannattaa aina (käytti Seche Viteä tai ei) vetää reilusti kynnen reunan yli, jotta se varmasti tulee kynnen kärkeen asti. Samalla mahdollinen kutistumisefekti minimoituu.

Monet ovat myös raportoineet Seche Viten nopeasta paksuuntumisesta heti kun pullo hupenee noin puolilleen. Minun pullostani on kulunut tähän mennessä noin neljäsosa, joten tästä en osaa sanoa vielä mitään. Toisaalta olen sitä mieltä, että tämä aine toimii niin loistavasti, että olen valmis hankkimaan uuden pullon ja heittämään vanhan pois, jos tähän ongelmaan törmään.

Jos jotain negatiivista Seche Vitestä pitää sanoa, niin se ei kyllä taida olla mikään myrkytön vaihtoehto. Ainakin se sisältää tolueenia, jota ns. three free -kynsilakat eivät sisällä (kaksi muuta ainetta, joita "myrkkyvapaat" lakat eivät sisällä, ovat formaldehydi ja DBP). Käsittääkseni tolueenin suurimmat haitat liittyvät höyryihin, joiden hengittäminen voi aiheuttaa mm. päänsärkyä, pahoinvointia jne. Yleensä oireet häviävät, kun altistus häviää, mutta pitkäaikainen altistuminen voi mahdollisesti aiheuttaa pysyviäkin vaurioita. En tosiaankaan ole tämän aiheen asiantuntija, mutta itse ainakin uskallan tämän tiedon kanssa elää - mutta hyvähän se on tiedostaa ja esim. huolehtia tuuletuksesta, jos Seche Viteä käyttää eikä ainakaan lakata sillä pienessä suljetussa tilassa, johon sitten jää pitkäksi aikaa.

Seche Viteä saa tietääkseni ainakin Kickseistä ja Stockmannilta sekä monista nettikaupoista, mm. Cesarshopista, Lookfantasticilta, Beautybaystä, Transdesignilta ja SaleNaililta. Hinta näillä myyjillä vaihtelee vajaasta neljästä dollarista reiluun 16 euroon.

lauantai 23. helmikuuta 2013

Pelkkää säästöä eli Estee Lauder -hankintoja

Kiinnostuin Pumpulipupun blogipostauksen luettuani Estee Lauderin kevään meikkikokoelmasta, joka kantaa nimeä Pretty Naughty, ja etenkin kokoelman keväisen hehkuvista huulipunista. Toisaalta Estee Lauder on kosmetiikkamerkki, joka herättää minussa aika ristiriitaisia tunteita. Osa kokeilemistani tuotteista on ollut ihan huippuja, mutta mukaan on mahtunut myös isoja pettymyksiä.


Yksi isoimmista pettymyksistä oli tämä jouluksi 2011 myyntiin tullut, yhteistyössä Micheal Korsin kanssa tehty meikkisetti. Tätä ei (tietääkseni) tullut Suomeen myyntiin, joten metsästin tämän käsiini jostakin ulkomaisesta nettikaupasta. Tuo superherkullisen näköinen luomiväripaletti oli kuitenkin aika karvas pettymys, sillä luomiväreissä on tosi heikosti pigmenttiä eikä niistä tahdo edes kerrostamalla jäädä luomille, noh, oikein mitään. Toisaalta loput setistä eli paletin poskipuna sekä huulikiilto, huulipuna, rajauskynä ja tietenkin tuo ultraupea meikkilaukku ovat kyllä ihan kelpo tavaraa. Koska minulla on kuitenkin joskus aikaisemminkin ollut huonoja kokemuksia juuri EL:n luomiväreistä, olen viime aikoina suhtautunut merkin värikosmetiikkaan vähän varauksella. Kunnes luin tuon alussa mainitsemani Pumpulipupun postauksen. ^_^

Välipalatriviana muuten tiesittekö, että vuonna 1946 perustettu Estee Lauder on nykyään iso kosmetiikkatalo, jonka omistukseen kuuluvat mm. sellaiset brändit kuin MAC, Bobbi Brown, Clinique, Creme de la Mer ja Tom Ford? En minäkään, tai tiesin vain osan näistä. Aika vaikuttavaa.

Noh, minulla oli eilen illalla hetki ylimääräistä aikaa Helsingin keskustassa ja päätin käydä Stockmannilla pikaisesti katsastamassa tuon kevätkokoelman ja hypistelemässä niitä huulipunia. Ja jotenkin siinä sitten kävi niin, että poistuin sieltä noin varttituntia myöhemmin mukanani kassillinen Estee Lauderin kosmetiikkaa. Hups. No, minulla oli eilen nimipäivä, joten sovitaan, että se oli nimipäivälahja minulle. ^_^

Ja näin siinä siis kävi: Tutkiskelin niitä huulipunia, kun paikalle tuli Estee Lauderin myyjä, joka alkoi esitellä kevätkokoelman meikkejä minulle ja kun kerroin olevani erityisen ihastunut huulipuniin (ne olivat livenä todella herkullisen näköisiä ja tuntuivat suorastaan liukuvan iholle, kun niitä swatchailin), hän ehdotti, että kokeiltaisiin jotain väreistä minulle. Päädyimme kokeilemaan neljästä väristä vaaleampaa vaaleanpunaista, sävyä 03 Rebel. Kaikissa kokoelman huulipunissa on pigmenttiä kohtuullisen voimakkaasti, ja kuten olen täälläkin joskus kertonut, olen vähän arka käyttämään voimakkaita värejä huulilla ja ylipäätään olen enemmän huulikiilto- kuin huulipunatyttöjä. Rebel tuntui sävyistä ehkä turvallisimmalta vaihtoehdolta.

Sävy oli kaunis raikas pinkki ja sopi minulle yllättävän hyvin (yllättävän siksi, että jotenkin aina kuvittelen, etteivät ne voimakkaammat värit voi sopia mulle). Joten, niin, tässä hän nyt sitten on:


Estee Lauder Pure Color Sheer Matte Lipstick sävyssä 03 Rebel.

Rebel swatchattuna.

Huulipunan koko nimi on siis Pure Color Sheer Matte Lipstick. Kuten kuvista näkyy, se on malliltaan tuollainen hieman kynämäinen eli vähän kapeampi ja toisaalta pidempi kuin tavallinen huulipunahylsy. Punan koostumus on tosiaan sheer matte, mutta ihan täysin matta ei ainakaan tämä sävy Rebel minun mielestäni ole, vaan siinä on tuollaista hentoa hohdetta. Väri itsessään on raikas siniseen taittava pinkki. Puna tuntui swatchatessa liukuvan kevyesti kädelle, ja kevyesti se liukuu huulillekin. Koostumus on kuitenkin ainakin näin talviaikaan sen verran kuiva, että näin parin päivän kokemuksen perusteella tykkään itse laittaa alle (tai päälle) huulirasvaa tai -kiiltoa. Näin puna ei kuivu huuliin kiinni ja kulu pois ikävän laikukkaasti. Pigmenttiä ja pysyvyyttä tässä on silti sen verran reilusti, että väri pysyy hyvin huulilla ja pysyvyys on todellakin aivan toista luokkaa kuin huulikiilloilla ja kiiltopunilla, joita yleensä käytän.

Minulla olivat Stockan helmikuun kanta-asiakassetelit vielä käyttämättä, joten ajattelin, että ehkä voisin käyttää toisen, jos keksin jotain muuta huulipunalle kaveriksi. Ryhdyimme sitten myyjän kanssa pohtimaan, mitä muuta voisin tarvita (!). Hän kertoi, että heillä on nyt kanta-asiakastarjouksena Estee Lauderin suosituista seerumeista isot 75 ml:n koot, ja näihin pystyi poikkeuksellisesti käyttämään myös alesetelit, sillä yleensähän voi hyödyntää vai yhden edun kerralla.

Seerumeista uudempi versio Idealistista, Idealist Even Skintone Illuminator, vaikutti minusta aika houkuttelevalta, sillä se jättää iholle hieman hohtavan, kuulaan pinnan ja myös tasoittaa ihon pintaa. Myyjän mukaan seerumi myös vähentää ihon punoitusta ja rauhoittaa ihoa.

Tähän väliin on kerrottava, että minulla on joskus ollut käytössä Idealistin ensimmäinen versio, Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher, joka kyllä teki ihosta mukavan sileän, mutta jostain syystä minun ihoni ei vaan tykännyt siitä pidemmän päälle, vaan alkoi pukata näppylää, jos käytin sitä monena päivänä peräkkäin. Täytyy myös sanoa, että minua vähän ärsyttää Estee Lauderin tapa nimittää Idealistia seerumiksi. Minun mielestäni seerumi on ihoa hoitava tuote, jolla toki voi olla myös välittömästi ihon ulkonäköön ja vain tilapäisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Idealistissa ei minun tietääkseni hoitavia, pitkällä aikavälillä vaikuttavia ainesosia ole lainkaan tai ainakin niitä on vähän. Se on siis minusta kelpo tuote, mutta ei seerumi, vaan primer, pohjustustuote.

No mutta, takaisin asiaan (tänään tätä juttua tuntuu riittävän ^_^): Pohdin siinä sitten, haluanko uudesta Idealistista tuollaisen 75 ml:n jättikoon, jos se ei sitten sovikaan iholleni tai ole käytössä kiva. Myyjä keksi onneksi tähänkin ratkaisun: heiltä löytyi season sale -alesta Idealist-pakkaus, jossa on normaalikokoisen (30 ml) uuden Idealist-seerumin lisäksi pari kokeilukokoista tuotetta. Tähän en kuitenkaan voisi aleseteliäni käyttää, kun tuote oli jo alessa. Pakkaus kuitenkin houkutti ja hintakin oli alennettu ihan kohtuullinen, joten:


Tässä Even Skintone Solutions -pakkauksessa on siis täysikokoinen Idealist Even Skintone Illuminator sekä 15 ml:n kokoinen Day Wear -päivävoide ja 5 ml:n kokoinen Advanced Night Repair Eye -silmänympärysvoide.

Noh, huulipunalle piti edelleen löytää kaveri, jotta saisin alesetelini käytettyä (ja huulipunaostokseni "perusteltua"). Onneksi ratkaisu löytyi sitten lopulta lähempää kuin arvasinkaan. Nimittäin Estee Lauderin putsari Perfectly Clean Splash Away Foaming Cleanser on ollut luottoputsarini jo pitkään. Olen yleensä ostanut sitä erilaisista alekampanjoista tai matkoilla käydessä tax freestä. Nyt kuitenkin kuulin Lauderin myyjältä, että Estee Lauder on uudistamassa puhdistustuotteensa huhtikuussa ja tämäkin tuote jää silloin valikoimista pois. Apua! Tätä täytyy ehdottomasti hamstrata varastoon, joten nyt oli sitten hyvä syy ostaa tämä huulipunalle kaveriksi:


Kun sitten olin maksamassa ihania ostoksiani, myyjä loihti vielä jostain meikkipussin ja kertoi, että siellä on sitten joitain kokeilukokoisia tuotteita. Vasta illalla kotona pääsin tutustumaan sen sisältöön ja voi sitä huokailujen määrää, katsokaapa nyt:



Pussista löytyi neljän luomivärin paletti, ripsiväri, huulipuna sekä kokeilukokoiset Perfectly Clean -putsari, Advanced Night Repair -seerumi, Advanced Night Repair Eye -silmänympärysvoide ja Day Wear -kosteusvoide. Ihan huippua! Eikä minua todellakaan yhtään haittaa, että nyt minulla on pari näistä tuotteista tuplana.

Vasta tänään luin sitten Pumpulipupun blogista, että Stockmannilla on ensi viikolla Estee Lauder -tapahtuma, jonka aikana yli sadan euron Estee Lauder -ostoksista saa kaupan päälle kosmetiikkalaukun. Veikkaan, että tämä minun saamani pussi on juuri tuo lahjana saatava kosmetiikkalaukkua. Jos näin on, minusta on ihan huippuihanaa, että sain sen mukaani jo nyt, vaikka kampanja on virallisesti käynnissä 28.2. - 5.3. eli ensi torstaista alkaen viikon eteenpäin. Jos siis Estee Lauderin tuotteet kiinnostavat, tätä saanee siis ainakin torstaista lähtien.

Näin tuli sitten taas osoitettua, miten säästäminen kannattaa, nämä kaikki tuli siis hankittua siksi, että saisin säästettyä sen kymmenen euroa, jonka sain kanta-asiakasalennusta. ^_^ Toisaalta nythän sain muutakin alennusta, ja vaikka ehkä hitusen mopo karkasi käsistä, täytyy sanoa, että sain reilulle sadalle eurolleni todella hyvin vastinetta. Ja tietenkin paljon hyvää mieltä. =^.^=

torstai 21. helmikuuta 2013

Gucci Milanon muotiviikolla

Olen seurannut tämän talven/kevään muotiviikkoja aika satunnaisesti, lähinnä Tyylitietotoimisto-blogin kautta ja lueskelemalla silloin tällöin Style.comin näytösraportteja. Eilen keskiviikkona kuitenkin "uhrasin" muutaman minuutin työpäivästä ja katsoin Ellen nettisivuilta livelähetyksen Guccin muotinäytöksestä Milanon muotiviikoilla (jos missasitte livelähetyksen ja näytös kiinnostaa, video on edelleen nähtävissä Ellen nettisivuilla). Gucci on yksi ehdottomista lempimuotitaloistani, joka ehkä viime vuosina on jäänyt hieman varjoon tai ei ainakaan ole ollut niin näyttävästi muotimaailman ja designtalojen hypetyksen kärjessä kuin monet muut, mutta minusta Guccin tyyliin ja tyylitajuun voi aina luottaa. Eikä Gucci nytkään pettänyt, syksyn 2013 ready-to-wear-mallisto oli minusta suorastaan henkeäsalpaavan upea.

Ja se asenne! Gucci marssitti catwalkille upean vahvan, suorastaan dominahenkisen naisen, joka oli puettu mm. mustaan nahkaan ja überkapeisiin ja -korkeisiin korkoihin.




Gucci ready-to-wear syksy 2013. Kuvat Style.com.

Tuo kolmannen kuvan Karlie Klossin look on yksi lemppareistani, minusta siinä jotenkin kiteytyy hyvin koko kokoelman ydin. Musta mekko on aika yksinkertainen, ja mustaa nahkaa on aksentteina vyössä, laukussa ja saappaissa. Kokonaisuus on todella vahva ja Karlie Klossin ilme on kuvassa aivan loistava.

Mitkä korot!
Iltapuvut taas läikehtivät huikaisevan upeissa jalokiviväreissä, jotka olivat yhtä aikaa tummia ja säkenöivän hehkuvia. Puvut henkivät vahvasti paratiisilintujen ja riikinkukkojen tunnelmaa, paikoin ihan kirjaimellisesti, sillä pukuja oli koristeltu höyhenin.



Gucci ready-to-wear syksy 2013,. Kuvat Style.com.

Pidin tosi paljon tuossa keskimmäisessä kuvassa olevasta housupuvusta (tai ehkä se on haalari, en ole varma). Sen alaosan kangas oli aivan hengästyttävän upea, se suorastaan hohti valoa, ja mallin (Karlie Kloss jälleen) jalat näyttivät noin viisi kilometriä pitkiltä, kuten kuvastakin näkyy. Kaiken kaikkiaan iltapuvut olivat minusta kuin moderni tulkinta Tuhannen ja yhden yön tarinoista, 2010-luvun Scheherazade.

Jos jotain miinusta pitää keksiä, niin turkisten käyttö, sillä itse en hyväksy niiden käyttöä ja toivoisin, että suunnittelijat ja muotitalot näyttäisivät esimerkkiä ja lopettaisivat niiden käytön kokonaan.

Tätä lukuun ottamatta täytyy sanoa, että Guccin kokoelma oli minusta aika lailla täydellinen. En ehkä rakastunut jokaiseen näytöslavalla nähtyyn vaatekappaleeseen (moniin kyllä!), mutta ennen kaikkea pidin näytöksen teemasta ja tunnelmasta ja Guccin näytöksen naisesta. Itse asiassa salaa haluaisin olla juuri tuollainen Gucci-nainen: vahva, jäätävän itsevarma ja häikäisevän upea. Ehkä vielä jonain päivänä uskaltaudun hankkimaan sen mustan nahkaisen kynähameen. Ja vielä käyttämään sitä. ^_^

Oletteko te lukijat seuranneet muotiviikkoja? Jos olette, kenen näytökset tai lookit ovat sytyttäneet tai onko toisaalta ollut pettymyksiä?

tiistai 19. helmikuuta 2013

Tahtoo nämä!

Kaveri (ja toivottavasti myös blogin lukija! ^_^) ehdotti, että kirjoittaisin tänne blogiin siitä, minkä kansainvälisten brändien liikkeitä toivoisin Suomeen. Tämä on ollut työn alla ikuisuuden, mutta tässä näitä nyt tulee:

1. Sephora



Jos olet lukenut tätä blogia ennenkin, tämä ei liene tule yllätyksenä. Olen kosmetiikkafriikki ja Sephora on kosmetiikkafriikkien taivas. Tukholmaan Sephora jo saatiin, miksei siis myös meille Suomeen?! Samalla tänne toivon mukaan rantautuisivat monet mahtavat kosmetiikkamerkit, jotka nykyään täytyy ostaa ulkomailta, kuten Urban Decay, Too Faced, Benefit, Bobbi Brown ja Nars. Tosin Tukholman Sephorassa merkkivalikoima on kuulemma aika paljon suppeampi, mutta voihan sitä aina toivoa.

2. Victoria's Secret


Maailman tunnetuin alusvaatebrändi on vihdoin päässyt tänne vanhallekin mantereelle, kun se avasi viime kesänä myymälän (tai itse asiassa kaksikin) Lontooseen. Tosin VS:llä on ollut jo syksystä 2011 myymälä Amsterdamin lentoasemalla Schipholilla, mutta se on kuulemma pienehkö eikä siellä myydä alusvaatteita (!), vaan lähinnä kosmetiikkaa. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi näin vahva ja menestynyt brändi ei lähtenyt kansainvälisille markkinoille jo aikoja sitten. Mutta hyvä, että edes nyt. Suomen-myymälää odotellessa Victoria's Secretin nettikauppa toimii moitteettomasti ja toimittaa myös Suomeen.

3. Starbucks
Okei, meillähän on jo Starbucks, teoriassa kaksinkin kappalein, mutta koska se sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentällä, ei minulla ole sinne pääsyä kuin hyvin satunnaisesti. Joten olisiko mahdollista saada tämä kaikkien amerikkalaiskahvilaketjujen äiti sellaiseen paikkaan, että SB-annoksensa saisi edes viikoittain? Jotain arvailuja olen kuullut, että Starbucks olisi rantautumassa Helsingin keskustan Akateemiseen Kirjakauppaan. Kannatetaan.

4. Tiffany & Co.


Tarvitseeko tätä edes perustella? Luultavasti en täällä kovin usein shoppailisi, mutta olisi vaan niin i-ha-naa päästä edes katselemaan Tiffanyn ikkunoita. Puhumattakaan kaikista niistä romanttisista haaveiluista, joihin se varmasti innottaisi.

5. All Saints


Jos pitäisi valita yksi vaatebrändi (no, Victoria's Secretin lisäksi, mutta sitä ei lasketa ^_^), jonka Suomeen haluaisin, niin kyllä se olisi All Saints, vaikka valinta ei helppo ole. Superkivoja käyttövaatteita with an edge, järkevään hintaan. Hyvä nettikauppa, mutta välillä olisi kiva päästä sovittelemaan myös irl.

Runners up:

6. Abercrombie & Fitch
Kivoja vaatteita, ostaisin varmaan enemmänkin, jos olisi helpommin saatavilla.

7. Repetto
Paitsi lähes täydellisiä ballerinakenkiä, myös aivan ihania balettitossuja ja tanssivaatteita.

8. Diane von Furstenberg
Vaikka nettikauppa on hyvä, vähenisi mittanauhan kanssa säätäminen, jos mekkoja ja muita klassikkovaatteita pääsisi sovittelemaan. Stockalla jotain jo löytyykin, mutta ainakin toistaiseksi valikoima on aika pieni.

9. Jimmy Choo / Manolo Blahnik
...tai muu vastaava luksuskenkämerkki. Koska kenkien ostaminen netistä on niin vaikeaa, ovat Choot ja Blahnikit toistaiseksi pysyneet vain (hyvin) kaukaisena haaveena.

10. Ylipäätään designer-myymälät
Louis Vuitton rantautui sentään jo viisi vuotta sitten, missä viipyvät muut? Kyllä Espalle tai Kämpiin mahtuisi muitakin! Jo Chanelin, Dolce & Gabbanan, Diorin tai Guccin ikkunoiden katselu on vaan niin ihanaa.

Mitkä brändit pääsisivät teidän listallenn? Vai saatteko jo kaiken tarpeellisen täältä tai nettikaupoista?

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

OPIa pukkaa

Lääh, OPIlta pukkaa uutta kynsilakkakokoelmaa markkinoille sitä tahtia, ettei meinaa perässä pysyä. Mariah Careyt eivät ole tainneet meillä ehtiä edes vielä myyntiin, kun kevät/kesäkokoelma Euro Centrale painaa jo päälle. Sen lisäksi OPIlta on näköjään tulossa myös Wizard of Oz -kokoelma, joten kyseinen elokuva näyttää innoittavan monia kosmetiikkavalmistajia (Urban Decayltahan omat Oz-paletit jo ilmestyivät).



OPI Euro Centrale on 12 lakan kokoelma, jonka inspiraationa - ainakin lakkojen nimissä - ovat olleet Itä-Euroopan maat, tarkemmin sanottuna Tsekki, Unkari, Puola ja Romania. Jostain syystä en näistä ihan hirveästi ole innostunut, jotenkin vähän tuli sellainen olo, että tosi monet näistä on jo nähty. Tosin se nyt taitaa olla kynsilakoissa - ja laajemminkin värikosmetiikassa -  ikuisuusongelma, aika vaikea on keksiä jotain, mitä kukaan ei olisi jo tehnyt. Eniveis, täytyy katsoa, pitääkö näistä joku nyt kuitenkin hankkia ihan sitten vaikka kevään kunniaksi. ^_^

Hyvät swatchit Euro Centrale -kokoelman lakoista löytyy mm. The Polishaholicin blogista.

Disneyn Oz the Great and Powerful -leffa taas on antanut nimensä ja insipiraation OPIn jokakeväiselle Soft Shades -kokoelmalle:

OPI Soft Shades 2013: Oz the Great and Poweful.

Sävyt ylhäältä alkaen vasemmalta oikealle: Which is Witch?, Glints of Glinda, What Wizardry Is This?, When Monkeys Fly!, Don't Burst My Bubble, Lights of Emerald City ja I Theodora You.

Sinänsä ehkä Soft Shades, joka on nimensä mukaisesi yleensä pitänyt sisällään hyvin hempeitä ja nudehkoja lakkasävyjä, ja Ihmemaan Oz eivät ehkä ole se ilmeisin yhdistelmä, mutta en valita, sillä tykkään! Kokoelmaan kuuluu seitsemän lakkaa, joista kolme on niitä perinteisiä vaaleita ja nudeja, kolme glitterlakkoja ja yksi OPIn uudella liquid sand -koostumuksella, jota voisi kuvailla ehkä mattaglitteriksi, joka on tarkoitettu käytettäväksi yksinään, ei siis muiden lakkojen päällä.

Liquid sandista en edelleenkään hirveästi innostu, mutta hempeät pastellit ja niihin sopivat glitterlakat ovat minusta ihan täydellinen yhdistelmä. Olen muutenkin viime vuosina tykästynyt Soft Shades -kokoelmiin, ja viime kevään Soft Shades -kokoelma New York City Ballet on ehkä yksi kaikkien aikojen lempparikokoelmistani - ja myös varmaan ainoa kokoelma, josta omista kaikki lakat, tosin neljä kuudesta minikokoisena, mutta silti. Ainakin NYCB-lakkojen koostumus oli todella hyvä: kevyt, ei raidoitu, hyvä kiilto ja kestää hyvin. Swatchien perusteella voisin odottaa näistä samaa.

Minusta on myös ihan kiva, että tässä on vain kolme perinteistä nudesävyä ja loput ovat glittereitä ja liquid sand -lakkoja. Tykkään kyllä kovastikin OPIn nudesävyistä, mutta täytyy myöntää, että kyllähän ne helposti alkavat toistaa itseään ja on aika mahdotonta keksiä aina uusia toimivia nudesävyjä. Joten glitterlakat, jotka toimivat näiden nudesävyjen kanssa, ovat minusta oikein hyvä lisä Soft Shades -kokoelmiin.

Kuvia Oz-lakoista ja hyvät swatchit löytyy mm. Ommorphia Beauty Barilta.

Euro Centrale -kokoleman lakkoja saa ainakin (vielä) SaleNaililtä hintaan 7,99 USD/pullo. Siellä on myös jo myynnissä Wizard of Ozin -minilakkasetti, jonka ehkä joudun hankkimaan. ^_^ Euro Centraleja näyttää olevan myynnissä myös mm. Nelly.comissa, tosin siellä hinta on aika suolainen 19,95 euroa/pullo, Beautybayssä hinta taas on 13,07 euroa/pullo.

Edit. Koko Wizard of Oz -kokoelma on jo myynnissä Nailetc:ssä, hintaa lakoilla on siellä 9 dollaria/pullo.

Mitäs te tykkäätte uusista OPIn lakoista? Aiotteko hankkia näistä jotain?

perjantai 15. helmikuuta 2013

Amsterdamin valoja

Ihanaa perjantaita kaikille! Tänään esittelyssä taas yksi aika mahtava kynsilakka. Tämä tosin on vähän sellainen kaveri, että näyttää todellisen karvansa - ja kauneutensa - vasta pienen tutustumisen jälkeen. Saanko esitellä:


Hits Amsterdam.
Hits Amsterdam, ihan kiva glitterlakka, jossa kirkkaalla (eli värittömällä) pohjalla pientä vaaleanpunaista glitterhilettä ja vähän suurempia sinisiä, vihreitä ja keltaisia hileitä. Kuvassa lakkaa kaksi kerrosta, alla kolme kerrosta OPIn My Boyfriend Scales Wallsia, melkein valkoista harmaata cremelakkaa, ja aluslakkana Orly Bonder ja päällyslakkana Seche Vite. (Kuvassa lakka on ollut kynsillä jo pari päivää, siksi kärjissä on pientä kulumaa.)

Mutta kun tälle antaa hieman kunnon valoa, lakka todella herää eloon! Yritin tilata vähän auringonpaistetta kuvaamista varten, mutta valitettavasti se ei onnistunut (milloin muuten täällä on viimeksi edes näkynyt aurinkoa?!). Joudutte nyt siis tyytymään sisävaloon ja suurennokseen:


Siis katsokaa nyt tätä upeutta! Pieni vaaleanpunainen glitterhän vaihtaa väriä vaaleanvihreään ja jopa turkoosiin! Ja itse asiassa myös iso keltainen glitterhile vaihtaa väriä, siitä nimittäin paljastuu holo-ominaisuus ja sen väriskaala kattaakin sitten käytännössä kaikki sateenkaaren värit! Juuri tällaiset lakat saavat mun sydämen sykähtämään, nämä ovat vaan niin upeita. Ah. Tämä näyttäisi varmasti hienolta myös jonkun tumman lakan päällä, täytyy testata sitä seuraavaksi. Ja muuten vaikka noissa kuvissa isommat glitterit näyttävät olevan vähän koholla, ei niitä päällyslakan alta kyllä huomannut. Ei siis häirinnyt ainakaan minua.

Ostin lakan Llaworelta, joka on toistaiseksi ainoa nettikauppa, josta olen näitä brasilialaisen Hitsin Glitter's World -lakkoja löytänyt. Kokoelma on nyt siellä alessa (5 USD/pullo), mikä on tietty kiva, mutta samalla näitä myydään loppuun eli esim. tätä Amsterdamia ei enää, ainakaan tällä hetkellä, ole valikoimissa. Saatan itse vielä ostaa tuolta sinisävyisen Bangkokin ja vaaleanpunaisen Parisin, jos vaan ehdin, ennen kuin loppuvat.

Ja vielä glitterlakkojen ikuisuusongelmasta eli poistamisesta. Tämän(kin) poistaminen onnistui kyllä, mutta oli tosi hiiiiidasta. Tässä tapauksessa se oli kuitenkin vaivan arvoista. Mutta taidan silti pitää pienen tauon ennen kuin seuraavan kerran laitan glitterlakkaa. Ja muistan, että ei kannata kiireessä näitä yrittää poistaa. ^_^

torstai 14. helmikuuta 2013

tiistai 12. helmikuuta 2013

Lempparit: Tigi Sugar Shock

Ajattelin aloittaa täällä blogissa tällaisen sarjan, jossa esittelen erilaisia lempparituotteitani. Vaikka olen kosmetiikan suurkuluttaja ja tykkään hankkia aina uusia tuotteita kokeiluun, on kuitenkin myös tuotteita, joihin aina palaan. Koska ne ovat vaan niin hyviä. Ja siksi haluan kertoa niistä teillekin!

Sarjan saa kunnian aloittaa Tigin Candy Fixations -sarjan Sugar Shock -suihke.

Tigi Candy Fixations Sugar Shock.
Olen hiustenmuotoilutuotteiden suhteen yleensä sellainen, että hyvin, hyvin harvoin ostan mitään tuotetta toista kertaa. Yleensä hankin jonkin muotoilutuotteen, käytän sen loppuun ja hankin sitten tilalle jotain muuta. (Ja jos totta puhutaan, ostan niitä uusia usein ennen kuin edelliset ovat loppuneet, joten kaapin perukoille tahtoo kertyä niitä vajaita purkkeja ja purnukoita.) Tigin Candy Fixations -sarjan Sugar Shock -muotoilusuihketta minulla on kuitenkin menossa jo toinen pullo ja kun tämä joskus loppuu, ostan tätä varmasti taas lisää.

Tigin mukaan tämä tuuheuttava sokerisuihke tuo tukkaan rakennetta ja hallittavuutta tekemättä tukasta takkuista. Suihkeen määrää säätämällä tällä pitäisi saada aikaan kevyttä tai hyvinkin voimakasta pitoa.

Olen Tigin kuvauksen kanssa samaa mieltä siitä, että suihke antaa kivasti rakennetta, mutta ei silti tee tukasta karheaa, kuivaa, takkuista tai tahmeaa. Minusta tämä on aivan ehdoton kesätuote, sillä tällä saa kivan biitsitukan ilman suolasuihkeiden tuomaa pörröisyyttä (ja juu, pörröisyys varmaan kuuluu biitsitukkaan, mutta koska mulla on sitä pörröisyyttä ihan riittävästi omasta takaa, en sitä välttämättä muotoilutuotteelta kaipaa). Eli tykkään suihkia tätä pyyhekuivaan tukkaan, hieman rutistella ja antaa kuivua. Mun hieman luonnontaipuisassa tukassa lopputuloksena on juuri sellainen kivasti hieman lainehtiva beach hair -tukka, joka ei kuitenkaan ole koppurainen tai pörröinen. Ja vaikka mun tukka yleensä näyttää aika kamalalta, jos en sitä föönaa (luonnontaipuisa = elää omaa elämäänsä), yritän ainakin kerran tai pari viikossa säästää sitä föönikäsittelyltä ja silloin useimmiten suihkin tukkaan juuri tätä Sugar Shockia.


Tältä mun tukka siis näyttää aamulla, kun olen sen edellisenä iltana pessyt, laittanut vähän Sugar Shockia ja antanut sitten kuivua.

Lisäksi tykkään käyttää Sugar Shockia ihan normaalisti föönatessa. Se antaa minusta kivasti rakennetta ja pitoa eikä föönatessakaan tee tukkaa koppuraiseksi. En myöskään ole onnistunut saamaan tukkaa tällä koskaan erityisen lähmäiseksi eli ainakaan kovin helposti tätä ei saa annosteltua liikaa.

Ja se tuoksu! Tigihän tunnetaan hyväntuoksuisista tuotteista eikä Sugar Shock kyllä tässä suhteessa petä. Tuoksu on aivan ihanan karkkimainen - mutta siis myös todella makea eli jos et ole makeiden tuoksujen ystävä, ei tuoksu välttämättä miellytä. Sanoisin, että tuoksu on hiustuotteeksi keskivoimakas eli se ei häviä tukasta saman tien, mutta haihtuu ja kevenee minusta kyllä aika nopeasti. Ja tietenkin riippuu siitä, kuinka reilulla kädellä suihketta tukkaan suihkii.

Suihke siis toimii sekä föönillä että ilman. Tämä onkin usein mun luottotuote matkoilla, sillä tämän lisäksi en välttämättä muita muotoilutuotteita tai ainakin selviän aika vähällä arsenaalilla. Jos tästä nyt jotain negatiivista pitää keksiä, niin pullon suutin saattaa mennä aika helposti tukkoon, sillä tämä tosiaan on nimensä mukaisesti sokerisen tahmeaa nestettä. Yleensä olen saanut suuttimen kuitenkin taas auki ihan vaan pitämällä sitä vähän aikaa kuuman hanan alla.

Toinen miinus voi tietty olla hinta, sillä Tigin tuotteet eivät ole sieltä halvimmasta päästä. Täällä meillä tämän hinta taitaa olla reilun 20 euron luokkaa, mutta huomattavasti halvemmalla pääsee, jos ostaa tämän jostain ulkomaisesta nettikaupasta, kuten Lookfantasticilta, Feeluniquesta tms. Niissä hinta on lähempänä reilua kymmentä euroa. Pullossa on tavaraa 150 ml, ja onneksi tämä on kohtuullisen riittoisaa.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pink & indie eli uusia lakkoja

Tulipas taas ostettua muutama uusi lakka Llaworelta, tässä koko uusi poppoo, joka muutti tällä viikolla luokseni asumaan:

Vasemmalta oikealle: Colorama Transparente Jellies Vitral, Hits Amsterdam,
Candeo Colors Prenses Ros ja Crowstoes Asterope.

Erityisen ihastunut olen porukan kahteen pinkkiin glitterlakkaan, tässä heistä vielä lähikuvat:


Hits Amsterdam ja Candeo Colors Prenses Ros.

Ensimmäisenä näistä kynsille pääsi Candeo Colorsin Prenses Ros:


Candeo Colors Prenses Ros.

Candeo Colorsin Prenses Ros on jellymäinen vaaleanpunainen lakka, jossa on pientä hologrammiglitteriä. Siis voiko ihanampaa yhdistelmää olla, vaaleanpunaista ja holoa! Tykkään tästä tosi paljon. Itsessään lakka jää ehkä vähän kiillottomaksi, mikä käsittääkseni johtuu lakkapohjasta, jota ilmeisesti monet indie-kynsilakkojen valmistajat käyttävät, mutta asia hoituu päällyslakalla, joka minulla on tässäkin tapauksessa Seche Vite. Aluslakkana taas Orly Bonder, ja lakkaa kuvissa kolme kerrosta. Koska lakka on tosiaan koostumukseltaan jelly, jää se kolmenkin kerroksen jälkeen hieman läpikuultavaksi ja kynnen kärjet vähän kuultavat läpi. Minua se ei tässä lakassa haittaa, mutta tiedoksi kuitenkin, jos joku tykkää täysin peittävästä lopputuloksesta.

En ole mitenkään tietoisesti tai erityisen tarkoituksella ostanut indie-lakkoja, mutta onhan niiden ajatus aika kiehtova. Ne ovat siis pienien valmistajien lakkoja, usein taustalla on vain yksi tai kaksi ihmistä, ja monet ilmeisesti tehdään ihan käsityönä. Ne siis edustavat sitä toista ääripäätä suurten kynsilakkavalmistajien, kuten OPIn tai vaikka kosmetiikkajätti L'Orealin lakoille. Ainakin toistaiseksi olen ollut kokeilemiini indie-lakkoihin vähintäänkin tyytyväinen, niiden koostumus on ollut ihan hyvä ja hinnat kohtuullisia; useimmat ostamani lakat ovat maksaneet reilut kymmenen dollaria.

Toinen tällä kertaa ostamani indie-lakka on Crowstoesin Asterope, joka on duochrome-lakka merkin Pleiades-kokolemasta. Tällaista duochromea mulla ei vielä kokoelmissa ole, joten odotan innolla, miltä se näyttää kynsillä. Indie-lakkoja saa ostettua Llaworen lisäksi mm. Ninja Polishilta, Shoppe Eclecticcosta ja Etsystä; Etsyn kynsilakkavalikoimiin en kyllä ole yhtään vielä tutustunut, mutta olen kuullut, että sieltä monet ovat lakkoja ostaneet. Jos jollakin teistä lukijoista on kokemuksia Etsystä, olisi kiva kuulla niistä!

Tämänkertaisen satsin kaksi muuta lakkaa edustavat sitten enemmän mainstream-brändejä: Hits on brasilialainen kynsilakkamerkki ja tuo Amsterdam kuuluu Hitsin Glitter's World -kokoelmaan, jossa on 20 maailman eri kaupunkien mukaan nimettyä glitterlakkaa. Kokoelman lakat ovat muuten nyt Llaworella alessa. Amsterdam tosin näyttää olevan loppuunmyyty, mutta monia muita on vielä jäljellä. Saatan ehkä hankkia noita pari lisää, ainakin Shanghai ja Moskova houkuttavat... ^_^

Ja sitten on vielä Coloraman Vitral. Sehän on siis Maybellinen Colorama-kynsilakka, mutta en tiedä, onko näitä Transparente - Jellies -lakkoja ollut tai tullut Suomeen myyntiin. Ainakin sävyjen nimet ja pullon tekstit viittaavat siihen, että nämä on tarkoitettu Brasilian markkinoille. Näidenkin lakkojen koostumus on siis jelly eli läpikuultava ja hieman lasimainen. Tämän vaaleanpunaisen sävyn nimi Vitral on muuten suomeksi lasimaalaus.

Tällaisia taas tällä kertaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa teille kaikille!

perjantai 8. helmikuuta 2013

Laukkurakkautta

Mä olen rakastunut. Aika palavasti ja ehkä hieman epätoivoisesti. Siis katsokaa nyt, eikö hän ole kaunis:

Liebeskind Berlin Scafati.
Mulla on ollut laukkukuume jo joulusta lähtien ja voin kertoa, ettei se ota laantuakseen. Kaikki alkoi siitä, kun päätin täräyttää ja ostin Harrodsin joulualesta Marc by Marc Jacobsin Q Lil Ukita -laukun. Maksoin ostokseni, sain tilausvahvistuksen, ja jäin jännittyneenä odottamaan. Kunnes sitten saman päivän iltana sain Harrodsilta viestin, että laukku olikin heiltä jo loppuunmyyty. Damn you Harrods!

Sitten ajattelin, että voin katsella laukkua Nizzan-reissulla, siellä kun on hyvät ja vähän erilaiset valikoimat kuin täällä, ja mahtuihan matkalle useampi tax free -shoppailumahdollisuuskin. Ja kyllähän siellä kivoja laukkuja näkyi, muttei mitään sellaista, että olisin menettänyt sydämeni ja pannut Visan välittömästi vinkumaan.

Joten olin ajatellut katsastella kevään uusia malleja ihan kaikessa rauhassa. Kunnes. Näin tämän kaunottaren, Liebeskind Berlinin Scafati-laukun. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Koska mennään jo kovaa kyytiä kevättä kohti, haluan vaalean laukun (ei siis mitään mustaa, harmaata tai muutakaan tummasävyistä). Ihan valkoista tai hyvin vaaleaa en silti halua ihan siksi, että oli laukku miten laadukas tahansa, vaalea väri ottaa aina vähän enemmän osumaa (tai ainakin ne näkyvät enemmän) kuin tummemmat. Ja nyt olisi tarkoitus hankkia laukku, joka kestää useamman kuin yhden kauden.

Olen periaatteessa myös aika ronkeli laukun sulkemismekanismin suhteen. Koska tykkään kantaa laukkua kädessä tai käsivarrella, kaikenlaiset läpät ovat minusta vähän hankalia (tosin Marc by Marc Jacobsin Q Lil Ukitassa annan sen anteeksi ^_^). Magneettilukot tai kokonaan avonaiset laukut ovat ihan OK, mutta niissä on rajoituksensa, enkä esimerkiksi koskaan lähtisi matkalle sellaisen laukun kanssa. Ensinnäkin varon varkaita ja toisekseen en halua, että kaikki tavarani leviävät vaikka lentokoneen lattialle, jos laukku vähän keikahtaa.

Niin ja laukun pitää olla tarpeeksi iso. Koska olen itse aika pieni, en tarkoita mitään jättiläiskassia, mutta niin iso, että sinne mahtuu kaikki arkipäivänä mukaan tarvittava helposti ja mielellään myös esim. vesipullo, kirja ja aurinkolasit, kaikki yhtäaikaa.

Joten huomaatteko? Liebeskindin Scafati on siis ihan täydellinen laukku minulle! Se on todella tilava, väri ei ole liian tumma, malli on varsin klassinen ja siinä on vetoketju. Ja vaikka usein tykkään vähän bling blingistä ja erikoisemmista jutuista, tuo laukun malli vaan hivelee mun silmää. Pelkistetyn yksinkertainen muttei yhtään tylsä.

Hassua myös, että vaikka en ole yhtään ruskea ihminen, tämä väri miellyttää kovasti mun silmää. Värin nimi on muuten scotch. En tiedä, viittaako se viskiin, mutta mulla ainakin tulee enemmän mieleen butterscotch, kermatoffee. Nam. ^_^ Laukkua myy ainakin Stockmann. Stockallahan olisi ne kantisetusetelitkin nyt helmikuussa...

Mitenkäs teillä, onko kevättä ja rakastumista jo ilmassa?

torstai 7. helmikuuta 2013

UD Glinda ja Theodora

Kerroin teille jo ihanasta Urban Decayn Disney-paletista Glindasta, jonka bongasin ja ostin ikiomakseni Nizzan Sephorasta tammikuun lopulla. Ja arvatkaas mitä? Nyt näitä molempia Urban Decayn Ihmemaa Oz -elokuvan paletteja saa ostettua myös Suomeen! Ne ovat nimittäin ilmestyneet ainakin BeautyBayn valikoimiin!
Urban Decayn Glinda-paletti.
Urban Decayn Theodora-paletti.

Palettiin sisältyy siis kuusi luomiväriä (joista kahdessa on kaksi eri luomiväriä), 24/7 Glide On -silmänrajauskynä ja Super Saturated High Gloss -huulivärikynä. Paletit ovat Urban Decayn Build Your Own -mallia eli luomivärit voi irrottaa ja vaihtaa uusiin mielensä mukaan. Itse rasia on metallia ja vähintäänkin kohtuullisen kestävä, meidän toinen kissa kävi nimittäin jo istumassa mun Glinda-palettini päällä, mutta se ei onneksi mennyt siitä miksikään. ^_^

Olen tykästynyt Glindaani kyllä tosi paljon ja meikannut sillä tälläkin viikolla melkein joka päivä. Kovin vahvaa ja tummaa silmämeikkiä sillä ei välttämättä saa aikaiseksi tai se vaatii ainakin vähän kärsivällisyyttä ja kerrostamista, ennemminkin sanoisin, että tällä syntyy helpommin vaaleahko keijukaismainen silmämeikki.

Molemmat paletit ovat myynnissä vain rajoitetun ajan (ovat siis limited edition!) ja ne maksavat BeautybBayssä n. 40 euroa; Glinda löytyy täältä ja Theodora täältä. BeautyBayllä ei erikseen tarvitse maksaa postikuluja.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Ne pienet jutut

Oli tarkoitus tehdä tänään postaus ihan toisesta aiheesta, mutta kävin tänään poistattamassa yhden hampaan ja loppupäivä onkin mennyt siitä toipuessa. Mutta onneksi oli jotain jo aika valmiina, eli ei hätää! Teen sen toisen postauksen sitten myöhemmin.

Sain jokin aika sitten ensimmäisen tilaukseni Net-a-Porterista ja katsokaapa, mikä pieni ihana ekstrajuttu paketista löytyi:


Pieni pussukka, josta löytyi niinkin nerokas lahja kuin mittanauha, sekä kortti, jossa kiitetään tilauksesta ja josta löytyy sisältä ohjeet omien mittojen ottamiseen. Mittanauha on paitsi tyylikäs myös todella kätevä: mitan saa lukittua ja kelattua takaisin napin painalluksella. Lisäksi siinä on senttimitan lisäksi tuumamitta nauhan toisella puolella. Ei ehkä mikään iso asia, mutta minusta juuri tälläiset pienet jutut antavat palvelulle sen loppusilauksen, josta huomaa, että asiat on mietitty loppuun asti.

Entä mitä muuta paketista löytyi? Tämä Marc by Marc Jacobsin sormus:



Marc by Marc Jacobsin rusettisormus.
Päädyin tässä sormusmallissa nyt kuitenkin tähän vaaleampaan vaihtoehtoon (pähkäilyistä voit lukea täältä), se tuntui kuitenkin omemmalta (onko tuo edes suomea??). Kaunis tämä kyllä on, tykkään tosi paljon! Sopivan näyttävä mutta kuitenkin sellainen, että sopii hyvin ihan arkikäyttöönkin.

Toinen ostokseni oli tämä Aubin & Willsin neule:



Aubin & Willsin Paington-neule
(taustana kiva vessamiljöö, jee).
Katselin Net-a-Porterilla myös toista vaaleaa neuletta, APC:ltä, mutta siinä ei enää ollut kokoja jäljellä siinä vaiheessa, kun sain tilauksen tehtyä, joten tätä valintaa ei sitten enempää tarvinnut miettiä. Tämä A&W:n neule on tosi paksu ja lämmin ja sillä on ollut jo paljon käyttöä pakkaspäivinä. Tosin samalla olen muistanut, miksi käytän niin vähän valkoisia tai vaaleita vaatteita: niitä saa olla koko ajan pesemässä. Huoh. Tähänkin onnistuin saamaan kivan tahran, joten pesuun vaan. ^_^ No, ehkä mä kestän. Toisaalta vaalea palmikkoneule kyllä sopii talveen niin hyvin!

Sitä paitsi nyt omistan vähän niin kuin palan historiaa. Aubin & Wills nimittäin lopetettiin vuodenvaihteessa ja merkin viimeiset Lontoon-myymälät suljettiin nyt helmikuun alussa. Merkin emo Jack Wills sen sijaan jatkaa kyllä toimintaansa.